Kata2 Menusuk Kalbu Di Hari Dating Nan Indah

Friday, July 31, 2009

Dating dan shopping...saper tak suka, betul tak?Lagi2 bila terlebih beli dari apa yang sepatutnya....barang untuk kaki, budget nak beli satu tapi hah...



Dua mak angkat...SALE beb! Saper belum pergi baik pergi cepat!ngee..:P


Makan yang romantis....satu kedai tuh mak satu couple je,bukan sebab hubby mak tempah satu kedai tapi sebab hari Rabu tak ramai orang kahkahkah.....then satu pinggan ni makan berdua....bukan sebab kami pasangan paling romantis, tapi sebab dah kekenyangan bantai makan pop corn masa tengok wayang..:P


Dan tak lupa, movie yang menggembirakan...sampai berair2 bijik mata ketawa...hehehe..heaven!
Tapi tapi tapi...dalam pada itu, ada sesuatu yang membuat aku terasa2 hati lagi adanya sampai harini....sampaikan sebelum nak tidur pun terpikir2 lagi...
Kisahnya masa ngah jalan2 tuh, kan biasa ada beautician buat promosi tepi tuh sambil pegang pamplet..dia bagi aku satu, aku grab ajelah tup tup dua suruh aku duduk sambil tarik tangan..."5minit aje..u dengar saje.."...hubby malas nak layan, tinggalkan aku dia pi tengok kedai Al-ikhsan...then isi form bagaila, sambil2 our conversation dengan nyonya dan amoi berbunyi begini..
"oh, umur u 28?sudah kawin ke?"
"dahla, tadi tu husband saya..."
"sudah ada anak ke?"
"Sudah maa, 2 orang!"
"Oooo tapi u banyak slim...bagus ah..bla bla bla" (kasik angkat jangan tak angkat...beria minah ni sambil gerak2 tangan menunjukkan body shape tu!)
"Oklah kalau macam tu tak perlulah i dengar briefing u kan..u buat slim and facialkan?" sambil aku tunjuk kat pamplet dia...
"eh eh eh eh (sila baca dengan nada beria..) tengok tu bawah mata u sudah ada kedutan, kulit bawah mata u sangat kering..kedutan mata u bla bla bla..bla bla..!!!" nak je aku kata DIAMMM!!!..terus rasa macam kena baling dari atas gunung ke bawah..kahkahkah... Ini adalah penghinaan secara terang2an....terus mak tak koser nak dengar dan blah dari situ secara amanla...dah la facial course dia mahal giler..pakai produk ntah hape2...kot tak sesuai...habis!

Sungguh kininaru OK!terpikir2 je..(tulah perempuan kan!)..
Hubby pon dah naik muak kena tanya.."Bang, nampak sangat ke wrinkle kat mata ni?"...
"Bang teruk sangat ke wrinkle kat mata ni?"...silap2 hb aku lak kena bambu ngan hubby karang...kahkahkah...

BTW, ada special product kan untuk wrinkle bawah mata?Saper2 yang dah try share2la kat sini uol pakai cream apa eh?Aku ni blurr...sebab tah pernah amik hal ngan wrinkle tu..Oh trima kasih beautician!atas kaunseling free mu itu!:)

21 comments:

CY3.5 said...

alamak.. i myself tak pernah amik pot pasal benda ni.. nampak gaya kena watch out comment box ni la utk baca suggestion commenter lain.. heeee..

~ As ~ said...

ko sdh kena makan psycho la mimi....ahahaha.... jgn la ko pedulik dia kata semua tu, ko rasa ok je kan???

Mummy Dasy said...

tu semua psycho jek MIMI...
tp seyes x pnah amik tau hal2 camtu..

Me_Bee N Kids said...

Tu dia cakap camtu sebab , die nak melariskan jualan die ..pada akak , mimi nampak ok jer ..lain ler muka akak yang kureng sikit ni ..tak penah pegi facial mane2 pun ..teringin gak nak gi ..setakat basuh muke kat rumah adelar ..:p

Ana said...

alamakk..kalau ana sure cina tue cakap 'u nie macam dah ada anak 10org'..huhuhu..
malunyaa kena macam tue..dia tue cantik sangat ke??
ana pun xde amik port pasal kedut2 ke liang2 roma ke..pencuci muka pun x pakai nie haa..heheheh..
syok mimi dating ber2??

Nur said...

mimi..abaikan jer!ckp jer kedutan tu pengikat kasih syg..hehehehe..

tp kt mana kedut tu?mane?????

lia said...

xpenah amik pot pon... err kedekut pon iyer jugak he3...

::Umi Sufira:: said...

Cy--> Tulah tuh..kalau Cino tu tak tegur sampai sekarang pun buat tak pedulik..:P

As--> Aku rasa tak OK..bila balik belek2 bawah mata memang dah ada wrinkle pon!!!uwaa!!!

Mummy Dasy--> Maybe lepas ni kena amik tau kot..:P

Mamaliena--> Last akak jumpa mimi adalah beberapa tahun yang lalu..laaa ni sempatla berkedut2 naik bawah mata ni!!!huwaa!!!:P

miz_eda said...

pakai sunglass pun ok kot? hehe

Umi Nawfal said...

mimi,
sila abaikan saja.. asalkan hati senang! jgn di susah²kan hati kau itu..

::Umi Sufira:: said...

Ana--> Dia siap promote cakap kulit dia cantik sebab pegi buat treatment tu..kuang kuang kuang...tengok muka nyonya tuh ada gak kedut! hmmph..

Kak Nur--> pengikat kasih sayang?maknanya lagi banyak kedut lagi berkasih sayang la yer..??kekekeke..

Lia--> hihi..mimi pon tak pernah amik pot:P

::Umi Sufira:: said...

Miz_eda--> Pakai sunglasses bukan corrective mahupun preventive action tapi sekadar cover line..buleh?kekeke..

Umi Nawfal--> Dah dia cakap ulang2 tuh...benci mak dengar!hmmphh..

Zuhaini said...

ala, abaikan je.. :)

i x pakai apa-apa wrinkle cream.. malas! huhu :)

SHaHaQiLiF said...

mimi, try bio-oil ...it's good..berkesan pada akak..ia juga boleh digunakan utk mengurankan parut...tpai kesan lambat sikit la...kena rajin pakai tiap2 hari..cam akak pakai malam jerk..sebelum tido..bgn tido muka tak berminyak pun...juga bagus utk ibu ngandung yg ada stretch mark tu..good luck!sebagai isteri, jagalah penampilan diri terutama kalau hubby tu nampak boyish...like yours n mine....huhuhuhuuh..

::Umi Sufira:: said...

Zuhaini--> Kitapun malas gaks..tapi lepas kena 'sound' tuh rasa macam nak jadi rajin laks!:)

K.Aja--> Bio-Oil ye kak aja? mm buleh try nih....maa maa..benci bila orang selalu ingat laki eden tu belum kawin..siap ada yang nak berkenalan..mencikk!!!

yOrTs said...

2 pasang ke? bukan jumlah semua 4 pasang kasut ke sebat?

Siti @ nurie said...

klako juger erk...pompuan mmg cmtu kot...bila org ckp buruk ckt tang fizikal je, mulalah tak tentu arah,,he hehe...mu dah ada kedut ke mimi?...sbb mu slim sgt kot...tu yg kulit lebh2 tu

lailasani said...

alaaa... beautician ke mmg selalu camtu.. kalo dia tak cakap camtu.. tak laku laa produk dia kan.. kan..
heheheh...

SHaHaQiLiF said...

4 pasang pun laki yg bayar yek mi...untung mimi mempunyai hubby penyayang seperti yot... :P

mesti bangga giler ni org puji dia..hahahahhaha...:p

::Umi Sufira:: said...

Mr. Yorts--> Ala campur kasut jogging..memangla...

Siti--> Hahaha...ntahla siti....kot beautician tu yang exaggerate...

K.Laila--> Yerlah kot..kekeke...

K.Aja--> kihkihkih...no komen:P

♥Hernee Nazir♥ said...

kuang asam sngguh ayt die..mimi tngok muke die tegang sgt ke?hehehehe