Romantik: Hanya Untuk Pasangan Baru Berkahwin?

Tuesday, July 28, 2009

Renteten dari n3 Cik Intan yang ini, mak terpanggil pulak nak crita sikit pasal romantik ni....

Last week, hari Jumaat kan ke acara tetap kami ke pasar malam...so memang kami tak bawak Sufira berdua ke pasar malam sebab pasar malam tuh adalah sebelum sampai rumah mak kami dan kami kan makan di rumah mak setiap hari Jumaat malam... Lagipun kami balik awal hari Jumaat sebab hubby keluar kerja pukul 5 so banyaklah masa nak beronggeng berdua di pasar malam tu...

So bila 'dating' berdua, kami memang berpimpinan tanganla...yerlah bila lagi kan..kalau dah ada Sufira berdua mana nak pimpin diaorang..kalau mood tengah tak baik siap kena dukung Sufia lagi...Ntah hubby buat lawak apa aku terkekeh2 ketawa rupanya terserempak dengan jiran mak aku yang dah lama dok perhatikan kitaorang....dia cakap gini.."Amboi mesranya...macam orang baru kahwin!!"...kami just senyum ajelah..tapi jadilah satu issue untuk dibincangkan oleh kami....previously kawan hubby yang bujang pun pernah tanya kat dia bila terserempak ngan kami.."Eh ko nih dah kawin pun pimpin2 tangan ke?"... Mungkin si bujang ni fikir..lepas kahwin lama dah tak payah pimpin tangan, hubby kat depan wifey kat belakang kot...

Aiseh!kekeke...adakah pasangan baru berkahwin aje atau pasangan bercinta yang buleh mesra2 romantik2 gitu...yang dah lama (read:6tahun) kawin ni dah pelik ke kalu nak mesra2 alam...hihi...my personal opinion la kan, aku rasa mind set orang2 Malaysia (maybe!) yang macam tu tau...mesra2 romantik2 masa bercinta masa baru2 kawin...kalau dah lama kawin ni nampak pelik sangat ke agaknya kalau berromantikkan begitu..kekeke..

Walau apapun it's good untuk mengekalkan romantik dalam rumahtangga kan..even kalau malu nak tunjuk depan orang tuh waktu berdua2an tu yang terbaik (pesanan untuk diri sendiri juga)kalau rasa macam dah nak hambar tuh pi kursus motivasi pun best jugak...ala macam Bengkel Mahligai Kasih tu....dan dan rasa cinta yang meluap2 you know selepas kursus tu!kahkahkah...

Jom kita ubah mind set kita...lagi lama kawin lagi romantik u!auuwwww...:P




21 comments:

Ms Lola said...

Oh in my case, wife kat depan, hubby kat belakang - sebab I kan always marathon... HAhaha

::Umi Sufira:: said...

ML--> Ini lagi best! takdelah asyik istilah istri je kena tinggal ngan suami time jalan...kehkehkeh..:P

Fara said...

xpenah nk kuar berdua sejak ader putra (si jantung hati tuuuu) huhuhuhuhu.....

::Umi Sufira:: said...

Fara--> Betul! Kalau dah ada anak ni susah sikit nak 'dating' berduaan kan!amik cutilah and spend time together..:P

CY3.5 said...

mak pernah buat entry ni.. lama dah.. time tu mmg kuar berdua.. and somehow, i myself yg rasa weird bila pegang².. ngeee..

::Umi Sufira:: said...

Cik Yan--> Yakah? Mesti mak dah tertinggal n3 Cik Yan tuh..mak rasa macam tak pernah baca lak...ah rugi2!!:P

Nur said...

mimi..dulu penah wat dating dua org g tgk wayang, tp cam 'kehilangan' lak bila x bwk yana...cepat2 blk amik dia..hehehe..hubby pun rasa camtu.dah camno?

::Umi Sufira:: said...

Kak Nur--> Kehkehkeh...nak romantik tak semestinya pi tengok wayang atau jalan pimpin tangan aje...tengah masak kat dapur pun leh romantik gtu...ah ah ah!:P

♥Hernee Nazir♥ said...

mmg mind setting org kite la mimi..wat mase ni hernee msih smpat lg nk bpimpin2 tgn..hehehe

::Umi Sufira:: said...

Hernee--> Sila pimpin puas2 sementara belum ada anak ni..hihihi...:P

SHaHaQiLiF said...

HEHEHEHEHEH..No komen....hahahhaha...tapi terkomen gak :p

::Umi Sufira:: said...

K.Aja--> hehehe..hahhaa...tumpang gelak sekali ajelah!:)

lin said...

haish bila la nk bedating ngan my hubby nih..huhu

::Umi Sufira:: said...

Lin--> Hihihi...sila luangkan masa bebila..:P

Sayang.Ibu said...

mmg laa nyah... kalo jalan berduaan mmg pimpin2 tangan.. tapi kalo ngan anak2..huhuuu..sendirik mau ingat lorrr

::Umi Sufira:: said...

Intan--> Kalu ngan anak..mananya nak bawak bagpack, mananya nak dukung dia..kalau tak pun menolak stroller...hadoi...memang tak dapekla nak nolong!:P

Siti @ nurie said...

siti lak, mmg dr bercnta dlu smpai skrg, jrang pimpin tgn sbb, ketinggian siti dan hubby tak mengizinkan pimpin tgn.he he he...tapi, kkdg,. bila time siti mask or do something, hubby suka cium dahi...kkdg bila kat umah mak or mertua pun, kitoarg still wat cmtu...kkdg kantoi ngn ipar or mertua...hik hik..best aper..kan suami kita...

Ana said...

hubby ana slalu xnk pimpin tangan..dia cakap susah jalan betul2 sebab kitorg ber2 nie gemok..huhuhu..

::Umi Sufira:: said...

Siti--> Auww romantik u!:)

Ana--> Takpe2 asalkan maintain romantik ok!:)

lailasani said...

sugoiii... hehehe.. tp i pernah nampak kan korang kat paso palam.. mmg sungguh romantis gitu...:)

::Umi Sufira:: said...

K.Laila--> Alamak! ada saksi pulok!kekeke..:P