Le Tour De KL

Sunday, July 19, 2009

Cuti2 Malaysia yang tak dirancang....hins hins hins...
Niat suci murni si ibu yang nak menghantar pulasan dan buah buahan kampung kepada anaknya di KL itu...rupa2nya menjanjikan Le Tour De KL yang....taktau camne nak describe.....:P

Dimulakan ngan Taman Rama2...tapi tak masuk pun atas sebab2 yang tak dapat dielakkan...
Selepas itu ke Tugu Negara...mak tak pernah sampai pun kat sini...first time okeh..jadi HARUS lah amik gambar banyak2 kan....
Selepas itu National Mosque...solat asar di situ...mak aih punya lah ramai tourist...kira kami sefamily ni tourist jugakla...dari Kulai gitu!
Dah lapar pekena Nasi Lemak Antarabangsa yang sepertinya famous seantero Malaysia kat Kg Baru...tapi aku rasa tidaklah sedap gila babas pun..kira OK ajelah....owh tak lupa pemandangan indah bandaraya KL semasa makan tu kan...
Last sekali ingat nak layan pegi Uptown tapi si ayah dah sakit pinggang tak larat lagila nak layan Le Tour kami yang muda2 ni..hehehe...



Layan ajerla gambar ni weih....
















P/S: Hmmm Hernee nampak gayanya dah terjebak ngan tudung Syria nih...best jugak tudung ni:)


P/S2: Orang2 KL silalah jangan gelakkan kami....almaklumlah dok Kulai ni...sekali sekala je

19 comments:

~ As ~ said...

wahhh tak tahan aaa tgk gmbar org muda bercinta tu...ahahaha...

kaklong nuzula said...

Ooo mimi penah wat entry private ke... alaaa ketinggalan ketapi. rugi!!! that time tak jumpe lg blog mimi. boleh wat siaran ulangan tak? hiks. takpun email kat kaklong ke. ni email kaklong, miss_nuzula@yahoo.com. thanx!

MN said...

nasi lemak antarabangsa tu tak lah sesedap mana kan?

Ealyie said...

feeeeeeeewit ;)
lomentik ler.. jeles mak nyah oi.. ;p
Haihhh... le tour le tour bagai..syiok tul dapat jalan2 ek. Akak jugak memerap kat umah tggu masa...huuuhhuhuhuh..

Marisa said...

fuyoh.... pi KL tu! hehehe... samo la kito....

Zuhaini said...

wah.. sangat cantik tudung mimi.. :) tudung apa namanya..? syria ye..? wah.. macam2 la ni, kan..? :)

::Umi Sufira:: said...

As--> ah ah ah..sekali sekala beb amik possing gitu:P

Kak Long-->mungkin n3 tu dah delete dari blog ni kaklong!..takpe2 nanti mimi try carik n3 tu bagi ikut email aje OK!:)kalau terjumpa la..:P

MN--> Betul!!tapi ramai eh orang makan kat situ..kot pilihan lauk dia banyak kot...

::Umi Sufira:: said...

Ealyie--> Kahkahkah..ko kan dah tunggu masa ajer..nanti dah lepas pantang ko pulunlah jalan puas2..:P

Marisa--> Apa yang sama tuh?;P

Zuhaini--> Tudung ni kalau bawak naik motor pakai helmet pun menten lagi..memang jenis melekap kat muka nun!:P

Nieza Ishak said...

huhuhu ... dah terjebak dgn tudung syria ?? bestkan ?? sonang yooo nak sarung.

omey83 said...

owh orang kulai ye..dekat jugak la kita..saya kat JB :)
anyway, salam perkenalan..

Ana said...

wahhh..syok laa jalan ngan pengantin baru ekk..
ada gak gambo pengantin yg x berapa lama tue..menten bercinta lagi yekkk..kalau tengok lama2 macam bebudak couple tue jek tau mimi..hehehe..

::Umi Sufira:: said...

Nieza--> Yer betul! tengoklah nanti pi borong lagi selai dua:P

Omey83--> Aah dekat sungguh tu! salam perkenalan:)

Ana--> Bukan pengantin tak berapa lama..memang pengantin LAMA!!kekeke....macam bebudak couple apanya tu Ana..'handbag' dah DUA!kekeke...

Mummy Dasy said...

posing sakan..
betul Mimi kite pun dah terjebak la ni dah merebak dlm family penangan Hernee

Nur said...

mimi, tgk gambo u & hubby cam x caya da ade anak dua hehehe..

akak mmg x de can laaa nk amik gambo lomantik..meraung yang sorang tu kalu x ajak dia gambo sesama..

Nanak said...

oh..rumantiknya..heee

::Umi Sufira:: said...

Mummy Dasy--> sekali sekala posing:P Yerlah mummy pun dah terjebak yer! kita pun sama..:)

Kak Nur--> Ayat yang first tuh tak tahan tu..kekeke...

Ala kak budak2 ni dah tak heran gamaknya..kat kamera tuh penuh muka depa je..:P

::Umi Sufira:: said...

Nanak--> Sekali sekala u!!:P

♥Hernee Nazir♥ said...

Mimie cantik la Mimi pakai..sesuai jek..snang je kan rase ringkas..hehehe..jgn lupe tmbh koleksi..hehehe

::Umi Sufira:: said...

Hernee-->paling suka sebab dia ringkas...and then tak payah nak gosok beria kan sblom pakai;P