Wall divider

Wednesday, June 3, 2009

Ingat tak rupa dapur bakal rumah aku yang straight saje dari living room tu...owh sungguh tidakku gemari..tak suka kalau kita kecah2 kat dapur tetamu easily buleh nampak dari depan..:P (pemalaskah?)kekeke.. So kami telah decided setelah berpikir amat panjang untuk memasang wall divider aka partition saje untuk memisahkan ruang dapur and living room itu...ala2 jengah2 buleh nampak gitu rather then naikkan tembok batu or letak kauter...

Yang pasti ianya tidaklah sehebat Yang ini


Mahupun yang begini

Kami decided untuk buat ala2 kayu tinggi di selang seli dengan kaca...Kaler semestinya dark brown untuk matching ngan KC kaler hitam (masuk kot?)Yer selain dari kitchen Cabinet yang sedang aku tunggu2 uwang budgetnya, inilah satu lagi item yang paling excited aku tunggu untuk dipasang...
Buleh kan dah 2kali aku follow up itu supplier "Apek, bila buleh pasang?" kekeke..
So keputusannya, Khamis depan wall divider tuh akan di pasang...

Mak excited nyah! Sampai termimpi2 dibuatnya..kah kah kah..;P

26 comments:

CY3.5 said...

apa yg penting, dah up itu wall divider, sila tempek gamba.. kekeke..

Sayang.Ibu said...

nyah..mak kan sama excited mcm ko...bulih??? x sabo nak tunggu umah ko siap bikin...huahuahuaaa....;p

♥Hernee Nazir♥ said...

ye btul jgn lupe tepek gmbr..cam cntik je rupe nye tu..

Ms Lola said...

Oh, mak pun mengimpikan wall divider yg kayu yg mcm dlm gmbr 2nd tuh... (walaupun rumah adalah amat sekangkang monyet)

Umi Nawfal said...

wahhh.. best nya.. haku pulak yg terlebih2 excited.. mimi nnti jgn lupa jemput gi umah eh??? akan ku redah jua..!!!

Zuhaini said...

wah.. menarik tu! :) teringin juga nak tengok mcm mana rupanya.. :)

faisyura said...

roza, aku yg tumpang dgr progress ni pon tak sbr nk tgk ko nye divider tu... hahaha bzbodi sungguh! ;P

SHaHaQiLiF said...

mitai!!mitai!!teruja makcik

~ As ~ said...

sila buat aku jeles lagi dengan menepek gmbar setelah siap dipasang... (mode jeles lg)

Siti @ nurie said...

mimi,.ku suka yg gmbr no dua tu....mcm boleh main jengh2...mesti best kan....siti lak, dah 2 3 kali call pemaju rumah tu nak tanya nama kitaorg tersenarai atau tak..aduh....bercinta tunggu kptsannyer

ar.nie said...

Setuju dgn CY 3.5... SIla tepek sini! :)

mirah said...

wah bestnya dapat decorate umah sendiri kan. Ya ya jgn lupa tunjuk gambar nnt ya.. :)

::Umi Sufira:: said...

CY--> Alamak!mak malula nak tempek gambar;P

Intan--> Mak lagilah tak sabar nyah!;P

Hernee--> Harap2 cantiklah jadinya:)

ML--> Ala sekangkang monyet pun buleh je kalu nak buat:)

Umi Nawfal--> InsyaAllah..tapi taktaula bila tuh...segan rumah masih macam padang bola;P


Zuhaini--> tringin nak tgk?err nanti saya buatlah entry setengah jam kot..sape yang sempat tengok sempatla gamaknya;P

::Umi Sufira:: said...

Baid--> Rajin2 jengah sini after Khamis minggu depan..aku rasa aku tayang sekejap je kot..sape tak sempat tgk kenalah dtg umah gamaknya;P

K.Aja--> Tunggu...;P

As--> Tak sudah2 ko jeles ngan aku yer!kekeke...

Siti--> Takpe sabar2...ada rezeki siti adalah tuh..:) owh divider umah mimi nanti kayu2 nya besar2 tak macam gambar tu;P

Aru--> Malu ah nak tempek divider yg tak seberapa tuh;P

Mirah--> Harap2 mirah sempat tengok nanti..akan ku tempek maybe setengah jam sahaje;P

mummywildan said...

mimi...projek kite sama le.tp u nyer progress dh laju dh cat. i br psg grill tunggu nk psg kipas and lampu. KC lak tgh pk sbb husben nak hack dapur bg bsr skit dapur ku itu. i suka tp uwang yg x suka. i janji ade KC sbb smpai skrg i x dpt nk susun koleksi pingan mangkuk cantik2. yg paling best hadiah kahwin 4 tahun lps pun masih ada yg simpan dlm kotak...x sabar kan..

Nur said...

mimi..akak paham sesangat!!!masa nilaa nk tayang skill mendecor umah..manalah tau ntah2 eric leong pun kalah..:D

tempek gambau eh?mana tau boleh tiru utk umah 2nd akak (eh?)

mamaDhea said...

oit.. dah tepek gambar ke blom ni? takde pong.. huhu

Marisa said...

wah.. nampak luas la rumah u.. cantiknya!

saya penah pi rumah sepupu dia letak divider kayu jati. dia beli dlm rm1600

Ana said...

bestnyaa..ana pun nk buat divider camnie asingkan hall depan n meja makan..tapi lum ada duit laa..kt area jb bapa standard rege buat tue ekk mimi..kt sini 6,7k jugak laa..kayu n cermin cam tue..ish ish ish..

CT said...

ya agree ngn semua...x kisah la mimi pilih yg mana..mesti cantik punya...apa yg penting..up kan ittew gambar ya

::Umi Sufira:: said...

Mummywildan--> Hihi semoga projek kita berjalan lancar dengan jayanya eh!:)

K.Nur--> Frankly speaking takde deco2 pun...rumah kosong macam padang bola..takpelah kak kitaorang pelan2 kayuh!:P

Sha--> Khamis depan baru nak pasang;P

Marisa--> Tak luas mana..bukaan 22' je...saya tak beli pun..built in terus order ngan supplier:P

Ana--> Harga malu nak tayang sini...kita roger2 dlm email ajelah ye:P

CT-> hehe..tunggulah n3 special setengah jam saje dariku ini;P

CT said...

wahhhhh dah pasang kah? pantas sungguh

::Umi Sufira:: said...

CT--> Belum pasang..Khamis depan baru pasang;P

PadNani~~{@ said...

wahh..nani join teruja skali nih..bestnya kan kak..dok berangan our dream house nih =)

::Umi Sufira:: said...

Nani--> Akak lagi teruja...rasa cepatlah khamis depan hendaknya..kekek..takpe berangan dulu realisasikan akan datang..InsyaAllah:)

salzahari said...

NAK TENGOK JUGAAKKKKK!