Betul Kata Opie...

Monday, June 29, 2009

.....bila kemas2 nak pindah nih macam2 harta karun yang kita leh jumpa...silap2 gambar boipren lama pon jumpa eh!kekeke..nasib baik boipren aku cuma sorang..kalau tak, tak pasal je kena serangan hendap perli...;P

Nak tau tak apa antara yang menarik yang aku jumpa..
1) Dua helai seluar jeans saiz 27...kahkahkah..Ya ampun!keciknya haku dolu2..(rasanya seluar masa kat Japan nun)...masih nampak baru dan cantik.....ada hati laii nak mencuba...masuk takat hujung peha je!buleh?kahkahkah....Oleh kerana adalah tidak mungkin (read:impossible) untuk kembali memakai seluar saiz itu, telah selamat aku dermakan kat adik sendirik! suka nampak!

2) Surat cinta lama2...kahkahkah..yerla orang start berchenta umur 20thn kan...zaman2 student lak tuh, hah surat banyaklah dalam koleksi gamaknya...sungguh lawak bila baca....ketawa lah berdekah2 bila membaca surat dari si 'dia'...and cepat2 simpan bila terjumpa surat sendiri tulis...mampus aku pulak kena gelak nanti...kekekeke...BTW, orang sekarang berchenta tak pakai surat2 dah kan!emel ke sms...takdelah macam kami yang ala2 old fashion ni...:P

3) Frying pan aku yang dah tak rupa kuali....masa pindah tuh memang letak barang2 dapur dalam satu kotak and simpan di loteng..dan selama 2thn setengah pindah Johor tak pernah dah bukak2 dah kotak tu...sila beli frying pan stainless steel selepas ini...

err..itu dulu kot yang dapat aku kongsikan..nanti2 cerita lagi..;P

17 comments:

lia said...

surat2 chenta? kah3... p la baca bersama2 sekali dgn 'si dia'.. mesti anak dara berdua 2 penin kenapa mak, pak depa gelak tergoleng2... he3..

Siti @ nurie said...

siti lak, masa kawin (sbb berchinta sakan ngn org lain, kwin ngn org lain), memg terus buang segala surat2 cinta ngn gmbr2 lama,,takut terjumpa lak brg2 tu nanti, jadi lain cter lak....lpas tu, kemas brg hubyy, gmbr dia ngn ex dia pun siti buang skali...bila dia tanya, ntah,,,tak nampak pun...hik hik hik...

::Umi Sufira:: said...

Lia--> Nak baca berdua?!!!kahkahkah..tidak mungkin....malu woo...:P

Siti--> Kahkahkah..Oooo bagitau kat hubby siti nih...:P BTW, kalau case macam Siti tuh better buang je kan..daripada jadi benda tak best pulak di belakang hari..

Mummy Dasy said...

wah surat2 chenta masih dsimpan lagi ye... harus framekan wat kenang2an hehehe...

::Umi Sufira:: said...

Mummy Dasy--> kahkahkah..nak frame kan tu idakler..tak koser mak!;P

precious innocent said...

part surat chenta tu idok la.. tp surat2 yg i penah dpt masa sekolah2 dulu mmg simpan.. saje je utk buat kenang2an.. tp i teringinnn sgt nak baca surat2 chenta hubi... cuma kuatkah iman ku?? lalala...

-mama emma-

::Umi Sufira:: said...

Mama Emma--> Hahaha..tang nak kuatkan iman baca surat chenta hubby tu yang tak tahan...perghh saya tak pernah dapat surat cinta zaman sekolah..nampak sangat takde peminat!:P

achee_b165 said...

sy pun zaman2 surat chenta... ada 2 folder, siap filling gituss.. kakaka!! klu baca mau gelak guling2..

tp hubby punya surat syok.. siap lukis2 ala2 ujang...meriah gitu!!

~p-na mama oja~

::Umi Sufira:: said...

P-na--> sungguh ku salute sama kamu! siap filing eh??kekeke..bagusnya..kompem tak hilang lagi2 kalu ada master list..kekeke...aduhai siap ada kartun tuh yang syok!:)

Ana said...

kejapnya masa berlalu..dah nk pindah mimi yekk..bestnyaa..kena amik cuti seminggu tue nk kemas umah..penat wooo..ana dah rasa hampir 7bulan yg lepas..hehehe

Opie said...

wakakakakkaka...neik lak name opie...kan dah kate...masin mulut neh...hahhaha

Nanak said...

zaman bercinta dulu tiap msg yg masuk adalah ditulis dlm buku..hebat kan?i still kept the book..alah, buku latihan yg 60cents itu..haha..sungguh lucu..

mamaDhea said...

klu aku jumpa surat2 lame, mesti sakan baca pastu gelak2.. zaman aku pon masih berutus surat nyah..

Sayang.Ibu said...

kahkahkahhhh..jiwang jugak ko yer nyahhhh...;p

Fara said...

surat chenta?? huhuhuhu sungguh lawak bila di baca semula. kan?? simpan baik2 jgn sampai syaura terbaca...hihihihi

::Umi Sufira:: said...

Ana--> Ana lagi syok kan? dah 7bulan pindah kompem dah siap kemas!bestnya..mimi tak apply cuti pon..macam larat je nanti..hihi..tengoklah kot penat EL aje jawabnya:P

Opie--> Masin mulut Opie!:)

Nanak--> Ya ampun!!!sungguh ku salute sama kamu!Siap tulis dalam buku..hehehe..:P

::Umi Sufira:: said...

Sha--> Bukankah zaman kita itu zaman yang sama?kahkahkah..dah tua weih kita...

Intan--> Bukan aku yang jiwang...:P

Fara--> Thanks ler ingatkan..seriau juga kalau surat kantoi kat syaura kahkahkah!:P