'Pembahagi' Yang Tak Seberapa

Friday, June 12, 2009

Alhamdulillah, our wall divider had successfully installed yesterday!*yeay*

Aku sebenarnya malu nak tempek gambar di atas wall divider yang tak seberapa tuh..tapi oleh kerana beberapa permintaan di dalam N3 INI, kugagahkan jua..tapi hanya untuk beberapa jam saje dari sekarang! Sape tak sempat, kalu nak tengok juga kenalah datang rumah... ;P


~Pic Remove~


BTW, I wish the mirror could be longer, I wish the wood could be thicker, I wish the divider can cover all the kitchen...sungguh unsatisfied di situ...hmmph....tak caya tgkla..tapi sudah sendiri sama2 ukur mana buleh tak puas hati kan...plus kena marah lagi ngan hubby "ler, kalau nak yang tutup habis, baik pasang tembok batu aje yang much more cheaper than this one"....haih...dah jadi redha ajela...Nasib baik masih ada wet kitchen yang fully tertutup di belakang sana...

~Pic Remove~

Then hubby gave me one idea, to put a sign board there..." Dear Guest, Jangan Toleh Dapur" kahkahkah..kalau taknak sgt orang tengok dapur tu kan..kekeke...

Whatever it is, aku still kena membiasakan diri dengan dapur yang straight nampak dari pintu depan ini dan wall divider nya yang seksi dan jarang itu:)

30 comments:

Zuhaini said...

wah.. cantik nya divider itu.. :)

walaupun mirror tu nampak singkat, tapi saya rasa cukup untuk tetamu x nampak apa yg mimi masak di dapur! haha..

*pintu cokelat tu wet kitchen ya..? aduhai besornya kitchen dia.. :)

Zety Zin said...

cunlah beb.

aku pun sebenarnya ada hati nak pasang divider macam ni. nak letak antara ruang makan dengan ruang tamu. berapa ek kosnya kalu gini?

jimakawaii said...

allo long..
kire ok la korg pnye divider ni..
de cermin erh kt gap atr divider tuh?
tertutup gak la..
cme rung tgh tu cm luas sgt kot tu yg still nmpak sgt dapur mu itu..hihi
eniwey, kire orait la tu..
wei mlm ni aku nk blik jhr..

Ealyie said...

fewiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiit ;)
sexy you...
Nyah,
shantek banget la rumah mu ittew, jeles mak nyahh..;p
Ni yang mak rasa tak menyabor nak datang pi tgk sendirik rumah mu ittew even mak kena datang dgn berbengkung nanti!!! muhahahaha... Hover ek haku..;p
Inilah rezeki namanya, mentang2lah En Yort seorang designer senang keje ko nyah.. Tak yah panggil Eric Leong..;) Mak ni laki-bini buta seni.... hahahaha.. tu yang mcm tu je dari dulu..
Apa pun, shantek la rumahmu ittew..

Ira said...

tgh2 bloghopping then terjumpa your blog... cantik wall divider ni.. boleh 'tiru' utk our new house nanti.. sbb rumah tu mmg jenis terpelahang dapur dgn hall.. hehehe.. buleh kan?

DYLA said...

sy suka jugak style divider mcm ni.

cantek.

takpe la, nnti buat dapur lawa2 mesti ok nyer.

~ As ~ said...

dah ok tu mimi...lawa apa...ishhh best nya ada rumah sendiri, sesuka je nak buat apa..

ar.nie said...

Cantek lah mi!

Takpe, alah bisa tegal biasa kata org tua2. Dapur aku mmg stret-forward, dari pintu masuk org dah nmpk. Ala2 western style gitu (giller perahsan!). Ekeke. Memula segan gak, sekarang selamba jerrr.

Eh, ko kan terel masak, xyah segan2. Sure org kagum nengok gaya ko masak nnt. kihkihkih

♥Hernee Nazir♥ said...

Mimi pd hernee dh cun gile tu..seriously mmg cntik..

hajarus said...

betul tu k.mimi... dah cantik sangat dah tu.... hajar kenan betul ngan design tu....

Nieza Ishak said...

cantik la mimi ...seriusly


takpe la, nanti org leh nampak kicen kabinet lawooo kooo ... hehehe

Mama Adib said...

cantik.

CY3.5 said...

cantek dah kat mata mak.. secantek mana lagi hang nak? kekeke..

My_Aqeelah said...

cun mimi. memang cantek sesangat.

Me_Bee N Kids said...

Mimi ape lak yang tak cunnye ...cantik larr!!

Jelesnye ..heheh bile lar akak akan dapat rumah secam gini ni ..kalau nak cari baru pun bape tahun lar gamaknye , ntah2nye pencen ..kah ..kah

mamaDhea said...

ha'ah.. mmg dah cantek dah pon.. tp klu kayu tebal/rapat sket pon cantek jugak.. :D

aku pon ade berangan nak pasang wall divider camtu.. tp, nak pasang kat mana pulok.. haha..

Nur said...

yey!sempat tgk!cun bebeh!seswei dgn ownernya yg cun ittew..

Azure said...

aku jugak yg terkebil-kebil kat sini



sebab tak sempat tengok



muahahahhahaha

Nanak said...

uwaa....uwaa...tak sempat tgk la..huhuhukss

Siti @ nurie said...

tak smpt tgok gakkkkkkkkkkkkkkkkkk

Sayang.Ibu said...

aku smpt tengokkkk..hahahhaaa...
cantik bangatttt nyahhhh... jarang2 tu kan sexy, kahkahkahhhhh... ok da tu nyahhh.. tak la tertutup sangat part tu. idea en yort nak psg signboard pon okeh nyahhh...;p

lelosani said...

waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa... sy tak sempat tengok laaaaaaaa... huhu..

::Umi Sufira:: said...

Zuhaini--> sungguh kah? Hmmm tak besar sgtla..wet kitchen dia just macam satu corridor je tapi panjangla...so bulehla kecah2 kat situ sebab memang tersorok habis!:)

Zety--> kos kos kita crita dalam email eh!:)

YatieJay said...

Aiseehhhh..camne boleh terlepas lak ni.....

PadNani~~{@ said...

pic remove oredi..hope next time bila2 dpt tgk divider baru kak mimi^^

::Umi Sufira:: said...

Ngah--> Aah ada cermin kat tengah2...tapi kalau pakai sluar pendek kaki nampakla dari luar...cermin tuh singkat!

Ealy--> Tidaklah sampai ke Eric Leong..melampau tuh...setakat cat tuh lepasla lagi...kekeke...Nanti ko datang tau umah aku..takpe2 kalau tak sempat ko datang raya nanti pun takpe:)

Ira-->'Terpelahang'? wah first time dengar..silalah tiru..in fact banyak lagi design wall divider lawa2 kalau u pandai cari supplier

::Umi Sufira:: said...

DYLA--> hopefully lawalah jadinya Kitchen Cabinet tu nanti:)

As--> belilah satu rumah sendiri..renovatela ikut suka:)

Aru--> Omak ai! Pandai je ko kata aku terel masak...BTW, aku nak belajar skill mengemas tahap gaban ko tuh..kalu aku masak habis kecah satu dapur;Ptu yang segan ngan dapur stret forward nih!

::Umi Sufira:: said...

Hernee--> I wish dia tambah satu lagi palang supaya buleh lebih cover;)

Hajar--> yer ke!harap2 tepatla pilihan akak ni eh!;)

Nieza--> Hahaha..ala2 buleh tayang kitchen cabinet la eh?;P

MA--> ;P

CY--> Bukan masalh cantik..masalah ke 'cover' an yang tak seberapa..sexy nyah!;P

::Umi Sufira:: said...

Naz--> Happy nya dengar!;)

Kak Liena--> Alah buleh aje..mimi pun jual rumah lama baru dapat beli umah baru:)

Sha--> buleh kalau ko nak pisahkan ruang makan ngan ruang tamu..pasangla divider macam gini tapi one side je..cantik!:)

Nur--> kekeke..kena belanja Kak Nur minum nih!:)

::Umi Sufira:: said...

Azure--> Meh datang umah!:)

Nanak--> Meh datang Johor n singgah umah i..7minit je umah i dari airport senai!:)

Siti--> Ala siti sekangkang kera je nak dtg kalu dah namanya Kulai!:)Meh dtg umah:)

Intan--> Ko memang tau...tak dapat aku membayangkan camne rupa signboard itu!;P

K.Laila--> Nanti bebila datangla umah!:)

K.Yati--> pun dekat juga..bebila dtgla umah:)

Nani--> Okeh Nani! sebab Nani jauh amat..nanti kalau akak bergambar dalam umah bebila,boleh nampak kot eh!:)