Mural Di Dinding

Tuesday, June 9, 2009

Cantik tak gambar Sakura nih? 'Seseorang' telah mula berangan nak melakarkan gambar sakura nih di salah satu dinding rumah...kasik can la 'dia' tunjuk bakat terpendam yang memang dah lama tak berasah tu kan...Wah dah siap beli peralatan berus bagai...berus aje sampai 4 jenis.....
Kami anak beranak nih just nak ucapkan Good Luck pada si 'dia'..Syaura cakap..Moga2 menjadilah mural di dinding ye abi:P

BTW, harini aku lakibini memang 'pengsan'...dua dua MC..aku rasa sebab kepenatan melampau...satu hal kerjakan rumah since sebulan lalu (cat, cuci,kemas bla bla), weekend nih peak ler sebab sudahla penat hantar pengantin di Shah Alam, balik esoknya sambung lagi kerja2 yang tak siap...pergh sakit seluruh badan..sudahnya bangun pai tadi dua dua demam..kahkahkah..hambek!papepun Alhamdulillah badan dah rasa sihat, esok buleh mula kerja...

Pada yang nak tengok hasil kerja abi, lepakla KAT SINI...kasik canla si tukang cat berbangga ngan hasil tgn dia kan..kekeke....Mak paling sukak yang kaler orange tuh!:)


20 comments:

hajarus said...

sama la k.mimi... hajar pun lately ni badan penat sangat... bertimbun ngan kijer kat opis, penuh ngan undangan kenduri... tempuh jalan jem lagi... huhuhu....

faisyura said...

wah roza... dah complete umah koooo.. cantiknyeeeeee kaler2... sungguh teruja tgk! tapi lg teruja nk tgk sang sakura melingkar kt dinding tuuu... ;) btw, aku skee yg purple... ala-ala bilik aku gituu... heheh...

nway, get well soon bebeh...

fiza said...

Salam Mimi, cantiklah pilihan kaler2 tu, especialy orange. Huhuhu...siannya, penat sampai demam, get well soon :-)

Zuhaini said...

mak ai.. cantik nya rumah mimi.. :) sudah siap untuk raya! :)

saya paling suka kaler merah / maroon tu dan warna purple tu.. :) sangat calm!

mirah said...

oh oh perabot dah ada tu, ye lah dah nak amsuk akhir bulan ni kan. Wah mesti tak sabar kan. Eh macam kita yang tukang tengok pun tak sabar nak tgk mimi kat umah baru..hihi..

CT said...

wahhhhhh cantiknya umah.....x sabar nak tgk mural tu....all the best ya en abi..:)

CY3.5 said...

vavava.. mmg tebabom nyah.. silap2 jadik galeri plak umah hang nanti... kekeke..

::Umi Sufira:: said...

Hajar--> Itulah badan tak boleh menipu..kalau dah sampai limit penat tuh buleh demam kan!

Baid--> Hahah kredit to laki aku lah tang kerja cat mengecat tuh..sikit beno yg aku tolong..aku pon tak sabar gak nak tengok jadi ke idak mural tuh:P

Fiza--> Pilihan kaler tuh sama2 buat..cat mengecat 'dia' sorang buat..kekeke...

::Umi Sufira:: said...

Zuhaini--> Owh zuhaini suka yang calm eh? saya lak suka yang warm..so kaler orange paling best:) BTW sblom pikir nak raya pikir nak pindah dulu;P

Mirah--> kekeke..perabot yang basic aje mirah..perabot lama dah kena banjir..kena mulakan hidup baru:P

CT--> Harap2 menjadilah mural tuh gamaknya:)

Cik Yan--> Kahkahkah..macam galeri ke macam TADIKA..udah warna warni tuh!:P

salzahari said...

mmg penat kalau masuk rumah...berbulan kemas tak habis.tp kalau beli brg baru, kejap je ;)

mural tu cantik...emm...tp kalau silap je, habih rosak le dinding kena cat semula :P

Me_Bee N Kids said...

Cantiknye kaler kaler tuh ..akak minat yang orange ngn hijau ..huh
cat yang mane yer perkenan plak , rasanye akak pun kena cat . datte dah habih kena conteng dinding , dah serabut tgk ...

♥Hernee Nazir♥ said...

best nye..creative la..

Umi Nawfal said...

cun ah kaler2 tu.. leh tiru nih..

::Umi Sufira:: said...

Sal--> Kahkahkah..itulah tu..harap2 takde yang silaplah gamaknya..kalu tak jenuh nak cat satu dinding balik:P

K.Liena--> Jom cat rumah!:)

Hernee--> Hopefully menjadik!;)

Umi Nawfal--> Kitaorang pon hentam aje pilih kaler;P

Sayang.Ibu said...

wallaaa..cantik beb umah korang. bestnyaaaaaaa.... sakura tu pun sangat menawan hati

::Umi Sufira:: said...

Intan--> Aku pun tak sabar tunggu sakura tuh tumbuh kat dinding!;P

PadNani~~{@ said...

Home sweet home=) Congrates kak Mimi dah selesai stage mengecat!
x sabarnye nak masuk umah baru kan^^

BTW..cantikla mural tu..sgt berbakat hubby akak nak melukis mcm tu..

::Umi Sufira:: said...

Nani--> Alhamdulillah...dah siap mengecat walaupon kalu ikut hubby akak sampai luar rumah pon dia nak cat..kekeke...

Mural tuh, taktaula jadi ke tak kan!;P

lelosani said...

wow.. kejepunan gitu..
tak sabar nk tengok.. hehehe

::Umi Sufira:: said...

K.Laila--> Sabtu ni si dia mula projek..kita tunggu jelah hasilnya gimana;P