Lelaki Tidak Ambil Hati?

Thursday, June 11, 2009

Aku dah lama perasan benda nih, dari company lama lagi....Kalau dalam bilik meeting yang sedang panas berdiskusi, menghentam sana dan sini...Kalau lelaki la...tiba waktu rehat still buleh makan sama duduk berdepan2 sambil ketawa berdekah2 seolah2 takde pergaduhan or pertegangan leher berlaku sekejap tadi...

Just this morning pon sama, my click komain lagi meluahkan perasaan tidak puas hatinya terhadap seseorang..(both also lelaki)...tapi tengok2 waktu rehat, duduk berdepan2 sambil bergelak ketawa..aiseh!diaorang nih memang pandai bercengkarama ke? or memang tak pernah ambil hati? or memang sangat2 professional....

Tapi kalau perempuan..lagi2 akulah...baru kena hentam kat dalam bilik meeting or kat mana2lah tak tentu seminggu dah reda bengangnya..hihi...keluar tuh siap mengumpat sepam dua, pastuh dah sejuk baru buleh cakap normally macam takde pape....BTW, aku jarang dihentam oleh perempuan juga...(kan tempat kerja aku ramai lelaki)...so pada si penghentam tuh, selain pasal kerja tak kuasa pulak aku nak borak2 saje, berbasa basi..tak kuasa...Ingat tak kes aku kena hentam ngan safety officer pasal activity pumping aku tuh? Huh masih lagi ambil hati dengannya...sampai harini aku tak bertegur lagi dengan dia kah kah kah...adakah aku sorang saje begini..atau perempuan memang suka ambil hati kah?

Rrr BTW, lelaki nih kalau ngan kawan2 buleh pulak tak ambil hati...tapi kalau ngan bini..buleh satu malam merajuk konon ambil hati...hihihi...;P sape tak setuju?

20 comments:

Nieza Ishak said...

kami SETUJUUUUU...

mmg kan, derang macam takde perasaan pulak. kalau nieza pun sama sufira, sebulan dua pun stll tak bercakap lg dengan org itewwwww.

Org laki sayang sgt jaga hati kawan .. heheheh

ar.nie said...

Betul2, lelaki nie kalau hal keje abis kat opis jer, makan masih semeja. Kalau pompuan, sampai ke mati kot. hahaha.

Ko ingat tak ex-bos aku (nihon sotsu), senior eng yg pompuan tue? Eventho dier kena transfer ke dept lain, bila kdg2 lepak kat design, aku still takbley nak beramas mesra dgn dier, sampai laa aku blah dari situ. Pengalaman pahit betul dok bawah dier sekejap. :(

hajarus said...

hajar sangat setuju... betul2.... hahaha...

precious innocent said...

haha... sengih silu je i baca yg perenggan bawah tu... haha... tu ade la tu *wink wink*

rasanya u nak cite last para tu kan? tp mukadimah pjg giler... lalala...

-mama emma-

mamaDhea said...

haha..

salzahari said...

betul lah...sal bengang dgn staff sal, 2 hari dah. diaa pun bengang tp hari ni hari ke3 dia dah leh gelak berdekah2 tp kita ni dok jgk tak sedap hati..pdhal bkn kita yg kena sound :p terbalik! lelaki tinga takdak link ke hati...hehhee...

Zety Zin said...

setuju!!!

lelaki kalo dengan kawan kemain dia kan. kalo dengan bini majuknya kadang2 kalah bini tu sendiri. hihihi.

Zuhaini said...

lelaki merajuk..? awww.. haha.. ada ke..? :)

erm.. tapi mmg mcm tu la, laki kalau berlawan2 dalam meeting room, keluar je bilik, abis la.. tapi kalau perempuan, siap la! :) x tegur 7 hari 7 malam.. :)

Me_Bee N Kids said...

Hmm akak rasa kebanyakan pompuan camtuh , including me of course !!

Sampai biler2 akak ingat eventhough orang tuh dah takde kat depan mata , takleh nak berlakon2 ...mmg akan nampak muke 'tak suke ' ..kekekekek

My_Aqeelah said...

org lelaki ni nak merajuk manja ngan bini dia lah. kang buat camtu dgn kawan emo lebih pulak, tak pasal2 kena kutuk.

Sayang.Ibu said...

org laki nih nyah kaver lineee..kengkonon x macho laaa kalo nak kecik ati sesama member. tapi kalo aku pun sama cam ko nyahhhh.. kalo ada yg mencuit hati,gerenti akan membisu seribu bahasa.. sampai laaaaaaaaaaaaaaaa org yg carik psl tu tego balik...

yOrTs said...

eh? cik sufira... halooo... tolong bagi trikh dan waktu sikit bila i merajuk?

::Umi Sufira:: said...

Nieza--> Aah! Jaga hati kawan ler tuh;P

Aru--> Owh kakak tuh....aku ada dengar2 juga pasal tuh..in fact akupun tak berkenan sgt ngan 'dia'...cuma nasib aku sedikit baik tak merasa duduk bawah dia la...sungguh ko tabah!

Hajar--> sgt setuju kan!

::Umi Sufira:: said...

Mama Emma--> Tak memang nak crita perenggan yang atas..tapi bila tengah menaip tuh tetiba teringat..kalau ngan bini buleh lak merajuk kan...;P

Sha-->:P

Sal--> Kita perempuan nih, kalau benda2 macam tuh memnag makan dalam...sanggup berbulan2 tak bertegur;P

::Umi Sufira:: said...

Zety--> Aah..kalau ngan kawan kemain lagi!:)

Zuhaini--> Bukan setakat 7 hari 7 malam..sampai 7bulan pon ada:P

Mamaliena--> Betullah Kak liena...tak reti nak plastik2 nih..tapi better what dari orang yang depan plastic kemain belakang kutuk2 kan..

::Umi Sufira:: said...

Naz--> Yelah tu...kontrol macho..karang tak pasal kena kutuk ngan member ye tak?

Intan--> Hahha..most of women macam tuh kot...jenis makan and simpan dalam..hihi..tapi kalau orang tuh tegur balik pun maybe hubungan dah tak semesra dulu kan kan..

En. Yorts--> Pelupa lah you ni!

Siti @ nurie said...

mimi.....husbnd siti pun stail mcm tu...ngn kwan2 dia jenis tak berkira pun w,pun dia tak puas hati..alah..kwan katanyer.....nanti sush2 cari kawan juga.....tapi, kalau majuk ngn siti, mau 3 hari tak tegur saper...saper dlm sms je...( ku ingt peristiwa ni smpai bila2 )...he he he

::Umi Sufira:: said...

Siti--> Eleh diaorang tuh memang kan..kalau susah carik kawan....walhal kalau diaorang susah bini diaorang yang dicari dulu...setuju tak?;P

PadNani~~{@ said...

owh nani pun setuju..mmg lelaki azali nya mcm tu kot..semua sama je kak^^ jarang nmpak lelaki emo lebih2 ngan member2 diorang..kalau ngan wife bukan main rajoknya!

::Umi Sufira:: said...

Nani--> hihi..ooo lelaki kalau janji ngan kwan, kawan lambat pon tak kisah kan..tapi kalau tunggu kita bersiap lewat 5 minit pun dah bising...kekeke..;P