Jogger 'tegar' to be?

Monday, June 8, 2009

Just 3 minutes from our new house, ada satu taman rekreasi with very nice lakeview and very big jogging track. Tak lupa ada juga taman permainan dekat2 situ juga..so tempat nih diberi nama Hutan Banda.r Putra...Yang paling suka pegi sini of course la Syaura...nak main buai...then buleh bagi ikan makan...semalam petang selepas aktiviti mengecat (yeay dah siap dah cat satu rumah!:))...kami sekeluarga ke sini... so pagi ni aku tanam azam nak jogging (konon)...so pagi2 around pukul 8:00 pagi, dengan budak2 pon belum mandi kami hangkut juga ke situ...malangnya kasut jogging umi dah tak bole guna...(satu alasan yg baik untuk belum mula jogging;P) then abi kata next time takde alasan..abi will buy new jog shoes for ummi yea...so kami just teman syaura main buai then jalan2 (berpeluh juga) then bagi ikan makan...
Besar banget kan track jogging sini...rasanya kalau setakat aku yang lari, satu round dah give up kot! belum cuba lagi nih;P

Owh itu dia buai pujaam hati Syaura..kalau pegi petang hari kompem berebut2 nak naik..so pegi pagi, takde orang...best tak payah rebut2...


Wah, inilah ikan dan juga kura2 yang berebut2 ngan makanan ikan yang Syaura baling...RM1.50 satu peket makanan ikan tu dijual...seronok betul Syaura dan Sufia eh!
Owh nampaknya abi dah ada weekend plan bila kami pindah umah baru nanti, every morning nak bawa kami jogging and main2 dan bagi ikan makan di sini..nak bagi umi fit katanya sebab sekarang sikit2 dah lenguh sana sini..kekke...kita tegok jelah nanti plan abi ni menjadi ke tidak yea...;P

17 comments:

Zety Zin said...

jogging jangan tak jogging. hehehe. dulu masa aku dok umah sewa, tasik betul2 depan bijik mata. tapi takde maknanya. hoho. aku buat acara kuak lentang atas katil. mana laaa nak kurus kan?

sila jangan tiru aku.

CT said...

wah....menarik tu...taman pun nampak best ja..mmg menaikkan semangat untuk aktiviti sehat tu cik mimi...

plan en abi mu ittew amat menarik...hubby ku pun pernah menyuarakan plan yg sama..tapi yg menjadinya hanya sekali..ahahahahahahah

bila weekend ja kami pakat wat kuak lentang atas katil..camne?

ar.nie said...

Mabeles beb! Siap ader ikan bagai... Untung area perumahan ader taman cenggini... :)

Umi Nawfal said...

joging jgn x joging beb! i nak ajak member gi joging kat Danga pon x terpegi2.. jauh benor.. (alasan jek tu..)

Ealyie said...

Vavavavava..
Gojess sungguh taman itu. Bole la beb ko kuriuhkan & meng'fit'kan badan semula...;)

Zuhaini said...

boleh memancing tak kat situ..? hahahaha :)

♥Hernee Nazir♥ said...

bagus btul alasn umi nye..next time no excuse aeh..hehee

Sayang.Ibu said...

hahhh..dkt2 umah aku pun ada tmn nyahhh..tp xde maknanya kalo wiken membuta je lebih...kahkahkahhhh

~ As ~ said...

untung la weiii dekat ngan taman..aku nak gi joging jauhhhh.... 40 min perjalanan...ahahaha...tapi ku tekad nak gi jg... dpt la turun2 berat badan sikit..

Mrs Azarol said...

weken hari tu pi umah kakak ipar kt setia alam..huk alo..depa buat playgroung sebelah pagar umah..x sempat nak peluh ketiak berjalan..budak2 la syiok bab2 ni..

PadNani~~{@ said...

seronoknya kawasan rumah baru akak..best2!

all d best kak Mimi..moga istiqamah ye=)

SHaHaQiLiF said...

heheheh...bersemangat nampak..ganbatte ne!!

Ana said...

wahhh..best nie..redup mata tengok pemandangan cam tue kann..mimi dah pindah ke blom nie??

mirah said...

wah bestnya area perumahan tu. Senang nak beriadah nanti kan..

::Umi Sufira:: said...

Zety--> kahkahkah..ntah2 aku pon tiru ko nanti;P

CT--> Ini pon taktaulah berapa kali yang bakal menjadinya;P

Aru--> budak2 la yang paling suka:)

Umi Nawfal--> Ler kat Danga ke? memangla jauh dari gelang patah kan?

Ely--> memang tak sabar nak fit kan badan balik..sikit2 asyik sakit sini sana:P

::Umi Sufira:: said...

Zuhaini--> Siap ada papan tanda "Dilarang Memancing" sungguh terpelihara ikan2 di situ;P

Hernee--> hahaha...next time kena pikir alasan lain;P

Intan--> Kahkah..janganla aku pun membuta sama..tak jalan la plan bagai jawabnya:P

Lub--> Playground sebelah pagar? wah mesti budak2 asyik nak pi main je;P
As--> Aku mengagumi kegigihan mu:)

::Umi Sufira:: said...

Nani--> Thanks! Tang istiqamah tu yang tak tahan tuh:P

K.Aja--> Jangan semangat je lebih..kekeke...

Ana--> Belum pindah lagi...most probably akhir bulan 6 or awal bulan 7..ada yang tak siap lagi kat umah tu..

Mirah--> Soronok dengar perkataan riadah tu kan..;)