Wanita Dan Perasaan

Friday, October 23, 2009

Mengapa ye wanita2 mudah sangat mengalirkan air mata tatkala menonton drama2 or movie2 sedih2 ni? Aku sendiripun lately mudah sgt rasa nak menangis dan kalau kena gayanya memang buleh menangis beria2 especially kalau menonton movie2 or drama2 yang melibatkan perpisahan, permasalahan ibu bapa, suami lagi2 anak2....sungguh emosional!lagi2 bila dah ada anak ni...rasa dulu masa anak dara takdela seemosi ini...jarang sangatla nak sedih pun kalau tonton movie/ drama hehehe...

Hubby selalu cakap.."Buat apa nak nangis2 sedih2..kan ke semua ni cerita rekaan..Dah director yang suruh dia berlakon macam itu....masuk kanan keluar kiri udahla...takpun tengok je tak payah nak emosi lebih2.."...In fact my hubs lah yang akan ketawa beria2 kalau nampak sang istri ni menangis..See?Keras kebatung seh hati lelaki ni..(not all la kot...)

Betul jugak tu..kan ke semua itu lakonan semata2....apalah nak sedih2 sangat ye tak....yosh mulai hari ini mari berjiwa kental..ekeke...buleh ke?alangkan tengok P.S. I love U harituh pun brapa kali meleleh..ekekeke...

16 comments:

CY3.5 said...

mak mmg tak kental dari zaman dolu² lg.. bila dah jadik mak ni, lagi laa haii.. kalau si dia bising2, mak ungkit time dia nangis tengok kabhi kushi, bley?

Nanak said...

i juga jenis yg emo kalau tgk movie/drama yg sedey2..lelaki tu sbnrny nak nangis juga tp kontrol beb..heee

Sayang.Ibu said...

mak sama dgn CY...mmg minah leleh dr zmn solo.. nmpk jer kental (ye ke??)...kahkahkahhh

mamaAliff @ salmi said...

same2 la kite..zaman bujang tu mcm kental jugk..ingt g time skola dlu sgtlah heran klu membe2 tangkap leleh time tgk cite hindustan..hahah siap gelakkna g..tup2 skrg nih bila da jd mak owg, naluriny beubah..mmg mudah air mata ini jatuh...huhu..

miz_eda said...

last nangis waktu layan Papadom kat panggung last week sbb terharu tgk lakonan si Afdlin :P

YatieJay said...

Baru je lepas nangis tengok Nur Kasih...org lain bermadu, akak lak yg terasa pedihnya..huhuu..

Siti @ nurie said...

siti lak, kalau rasa cter tu cm sedih or buat siti sakit hati, terus tukar cter lain...ha ha ha ha...tu yg mals nak lyn cter nur kasih tu....hubby siti dah faham sgt dah....he he he...snggup siti tido dr tgok cter2 sedih cmtu....ha h aha ha....tapi, mmglah mimi, sejak berkawin + ada anak ni, lain pesen je feelingnye tu....cepat je terasa hatinyer...

~ As ~ said...

lagi2 cerita hindustan....ahahahaha...nampak sangat aku suka cerita hindustan...

Fid said...

aku dedolu tak leleh tapi lah ni kememe
kahkah
ala anggap je kita 'cuci' mata dari habuk...ayaq matakan mencuci mata..hahahhahahahaa

Ealyie said...

eh mi,
aku kan pernah kantoikan mat sekali.. cite apa tu aku lupa tajuk. Aziz M Osman berlakon masa kecik2. makpak dorg meninggal, so dia terpaksa bagi kan adik2 dia kat family angkat.. wahhh.. mmg sedeyy habiss.. sampai mat pun meleleh. kalo tak aku jegh yg kememe..;)

fauzi-maya said...

dah nak nangis, nak buat mcm mana kan?

~Umi.Sufira~ said...

CY--> kekeke..at least ada gak senjata CY nak pekena dia balik..kalau mak nih terkulat2 ajerla muka ni kena gelak....;P

Nanak--> Control jangan tak control..ekeke..eh tp my hubby memang keras hati..siap buleh gelak lai..huh!

Intan--> Ko tak nampak kental pun nyah!!ahahah....

Mamaaliff--> Ya betul! Dulu mimi lagilah tak layan pun crita hindustan....la ni...tengok crita sedey sikit pun asyik nak meleleh ajer..ekeke...

Miz_eda--> Sedih ye crita Papadom? Ingatkan cerita kelakar....

~Umi.Sufira~ said...

Kak Yati--> Wah tak rasa sedih pun tengok Nur Kaish bermadu tuh..rasa sakit hati adalah..ekeke..buleh?

Siti--> Wah...terus alih channel yer? masalahnya kalau dah tangkap cintan sama crita tuh takleh nak alih dah..ekekeke..

As--> Mak tak layan sangatla hindustan ngee..

Ely--> Mat pun layan crita sedih eh...?OKlah tu beb! Takdelah ko kena gelak macam aku ni.;P



Kak Fid--> Setuju setuju!Cuci mata dari habuk...ngee..:)

Fauzi-Maya--> Yer betul!!!!

Mummy Dasy said...

Betul ah Mimi...hBy selalu gelakkan klu tgk kite nangis time citer sedih... tp dia pun kdg2 sama nak2 klu tgk bersamamu tentang anak2 kecil

Umi Nawfal said...

alah.. pedulik ape.. air mata kita kan??? nangis jek kalau rase nak nangis.. aku pon ratu airmata gak..

~Umi.Sufira~ said...

mummy Dasy--> Kadang dia gelak jer lebih..ntah2 dalam hati sedih bagai nak rak eh..ekekeke...

Umi Nawfal--> IIiii kadang geram jugak asyik kena gelak jer..ekekek...