Sasuga DSLR~

Friday, October 16, 2009

Wah..selain Ar.nie aku pun dah tangkap cintan ngan DSLR....kalau pergi ke blog2 yang tuan punyanya mempunya camera DSLR, gambar memang cantik2....Itulah cuma poket tidak mengizinkan nak beli DSLR sendiri plus takde skill langsung....Nak kena belajar dulu baru reti guna gamaknya...

Takde DSLR pun ada gambar yang diambil oleh kawan2 pun jadilah.....Oh ini gambar kami ber'open house' di rumah hubby's friend....Cantikkan gambarnya? Sasuga DSLR...Ni yang terasa nak hire professional photographer buat family photoshoot ni..ekekeke...



BTW, ini first time ambil gambar family sebegini....angle berdiri..Oh sila abaikan muka pure takde make up langsung tuan punya blog ini yer...kekeke...pergi kelam kabut sebabnya...;P

21 comments:

~ As ~ said...

laki mak pun gila DSLR gak... pastu jadi model sendiri...ahahaha

Mummy Harith Hannah said...

Aku rasa korang seswai beli DSLR, sebab Yot tue kreatif. So, mesti cantek angel gambar nnt. Of koz kena praktis dulu laa...

Tapiii, mmg tangkap cintan sama hasil gambar DSLR, kan? :P

Mummy Harith Hannah said...

Opsss, typo error : *angle
Ynag angels nya, korang ber3 lorrr ;)

♥Hernee Nazir♥ said...

mimi..hernee n hubby pn tgh mroyan nk dslr..

~Yu.Es~ said...

As-->La...awat ko tak jadi model untuk dia?untungnya dah ada dslr;)

Aru--> Kekeke....poket je yang belum sesuai nak beli...nantoka satu hari tringin gak nak beli satu...gambar memang cun!:)

P/S: Aku pun baru prasan salah eja angle gak kat entry;P

Hernee--> Apalagi grab la satu...:)

precious innocent said...

kalau u kat sini, leh hire kami... rm50 je.. sbb baru nak start...

errr.. sorry la pulak.. tkempen kat sini pulak.. hehe

-mama emma®-

~Yu.Es~ said...

Mama Emma, kalau u dekat kompem I dah book u...tapi jauh sangatlah...sob sob..RM50 murah sesangat dah tu..:)

Fara said...

ku pun teringin sangat DSLR...pulusnya yg kureng.

~Yu.Es~ said...

Fara--> Kekkee...kalau dah ada pulus extra nanti hangkatlah satu..jgn lupa skill nak kena ada gaks..:)

salzahari said...

kitaorg pun plan nak beli 1 next year..skrg jadi pengarah kreatif utk org lain je :p

lailasani said...

mimi,
nk hire kami? heheheh... sama cam mama emma, kami juga baru start rm50/hour + CD or DVD...

Zuhaini said...

oh.. sangat cantik la! :) tapi kami x mampu nak rembat sebijik.. haha.. tunggu durian runtuh gamaknya.. hihi :)

MN said...

DSLR memang puas hati. takpe US, nanti dah ada budget, sambar satu.
angan2 dulu...

~Yu.Es~ said...

Sal--> Wewee syok tuh kalau dapat angkat satu..next year pun tinggal 2 bulan je lagi..;P

Kak Laila--> Oh akak amik jugak yer...tapi malu pulak nak bergaya2 sebab kenal akak and hubby kekeke...;P

Zuhaini--> Samalah kita..tunggu durian runtuhla jawabnya...

MN--> Insyallah kalau ada rezki...

suhainini said...

sy pun suka dslr...tp entah bila akan memilikinya...hehe..

~Yu.Es~ said...

Suhaini--> Takpe kita berangan dulu..nanti2 ada rezeki kita beli satu..;)

zailamohamad said...

Memang cantik tapi harga dia pon cantik juga..tapi bila difikir2, rase tak sangguplah nak bawa kamera yang berat tu kehulu kehilir dalam handbag Zaila, cukuplah kamera digital yang biasa aje;)
tapi kalau sang suami beli, bagus juga..boleh ambik kelas & jadikkan sebagai pendapatn sampingan kan??

zZana said...

kalau dah ade tapi x prektis,,mcm saya ni kak..haru biru jugk gambarnya,,hehe

~Yu.Es~ said...

Zaila--> Tapi kalau minat sudah mengatasi segalanya sangguplah mengusung kamera berat itu ke sana ke mari..hihi..tapi memang digi cam lebih praktikal kan lagi2 ada anak kecik ni...:)

Zana--> Takpe masih banyak masa nak prektis lagi tu...;)

lailasani said...

alahaii.. ape nak malunyee...
mcm laaa tak pernah nampak u bergaya2 romantis iteww... heheheh..
pastu kan ada anak2 sekali, sure tak perlu bergaya sungguh2 pun, sure nanti nampak naturalll je bila melayan anak2....
outdoor laa cantek kot..

~Umi.Sufira~ said...

Kak Laila--> Ihikihik..*gelak ngada2*..InsyaAllah kak kalau dah tak malu nanti mimi roger2 akak yek...;)