Kahwin Satu Batch?

Thursday, October 8, 2009

Alah tak payah cakap orang lain...aku sendiripun kahwin dengan member satu batch dulu..tapi bukan satu batch sekolah rendah, or menengah...tapi satu batch kat kelas persediaan utk pergi belajar kat Japan...tapi bukan aku sepasang je tau..beberapa pasangan lagi mendapat jodoh satu batch we all ni...hihi...so tak pelik sangatlah kan...

Cumanya sejak aku aktif sikit ber facebook ni aku noticed rupanya ada beberapa pasangan rupanya yang kahwin satu batch masa sekolah menengah(READ: Form 4,5) dulu...hihi..yang mana memang ada baur2 bestfriend masa kat sekolah dulu tu taklah pelik sangat (macam kawan aku sorang tu...;P) tapi ada yang tak disangka2 tau...hihi...

Almaklumlah sekolah menengah kami yang berasrama penuh dan penuh dengan undang2 tatatertib tuh rasanya memang mengharemkan pasangan2 berchenta masa tuh...saper nak berchenta sila pandai2 cover..teringat jugak kes pasangan berchenta paling hangat yang dimasukkan ke mahkamah pengadilan waktu tu....glemer sekejap satu sekolahkan..tengok2 balik sekarang, yang hangat berchenta tu kahwin pula dengan orang lain yer...

Oh sungguh pandai kamu2 cover line berchenta yer...mungkin jugak dah habis sekolah baru mula...taktaulah....papepun happy for them...And happy jugak dapat tahu perkembangan kawan2 yang dah lama lost contact tuh...By the way, masa active ber frenster dulu takde pulak terjumpa diaorang2 nih...kat sini je buleh agak yang kebanyakan orang ada account FB yer....janganlah malu2 mailah add daku, Rozami.mi Yu.saini (sila buangkan titik2 semasa meng 'add')

Saper lagi nak ngaku kahwin satu batch nih? mesti kome berchenta masa belajar kan?ngeh ngeh ngeh...;P

20 comments:

Ana said...

ana jugak pasangan 1 batch..tp hubby ngurat dr matrix smpai sem 1 degree ana x layan..last2 lepas grade n angkut barang balik umah Kluang baru nk bercinta..dah jodoh x ke mana kann..hahaha..

Fid said...

elehhh.....i tak heran sebab i kawen ngan ketua pelajar batch i..sbb apa i asyik sebut ketua pelajar??sebab...masa dolu kwn i selalu habaq kat I 'cik Fid..KP kirim salam!"
kembang kembang

erkkk

wah u bg i idea mengarang la.....hahahhaaaaa

i same batch ngan hb i form 1 sampai form 5...tak sama kelas..hanya same add maths class saja...kelas no.1 tau!(saja nak eksen)

sambungan..sila tunggu entry i plak hahahaha

Nur said...

akak dulu bercinta gak dgn satu batch..tp jodoh x kesampaian!dah namanya cinta monyet kan?

tp ada gak budak batch akak kawin dgn cikgu akak sendiriyg ajar BI..memula tau tu terkujat den..

nofaz_alin said...

U.S,betul2 menggamit memori lama la hehehe,

saya ngan husband 1 batch jugak cuma course lain2, dia Mechanical saya plak Chemical...hub dok usha dr 1st year lg tp sy jual mahal:D
last2 sekali final sem br on..tu sbb bila berfesbuk, ramai yg terkejut kami kawin, depa tanye bila masa couple? muahahaha

Genki Momma said...

Aku termasuk dalam dua2 golongan...

Golongan masa hi-school bercinta cam nak rak, tapi kahwin dgn org lain.

Dan, golongan kahwin satu batch. :D

Zety Zin said...

cakap pasal couple masuk mahkamah tu... aku ni salah seorang saksi kepada salah satu couple paling hangat kat kelas aku tu. hihi. gila ah kena soal-siasat.

er... siapakah couple yg kahwin satu batch yg ko maksudkan tu roza?

lin said...

sya takley couple ngan budak sekelas+satu course..sbb jemu tengok ngadap org yg sama..pasal tu dpt kawin ngan budak course lain but same u and same batch intake.hahaha..pulak tu kami sebaya..dia tua 7bulan jek ngan sya.hehe

Siti @ nurie said...

saya!!!!!!!! he he he...siti pun kawin satu batch...tapi, masa zaman2 sekolah menengah dulu, siti ngurat dia, dia tak layan pun....naper erk?.....dah abis study kat penang, balik johor, terjumpa dia, baru dia ngurat siti balik..he he he..

daha jodohkan?..dia tak nak siti pun, or siti lari jauh2 pun, ttap gak jodoh tu ada

lia said...

kira satu batch ker kalau masa 2 dia f5, lia f4? tp masa 2 saling buli membuli, dia pon ada aweks tp lps u, boleh lak bchenta n kawen dgn dia...

yati@ibuhanie said...

akak pon kawen satu batch jugak mimi..ehehehe...kenal masa sama2 kat AAJ UM lagi..pastu kebetulan dapat satu U pulak masa kat Japan..cik abang budak mechanical..akak IT..ehehhe...tapi xde la berchenta dari awal2...dah dekat nak grad baru terjatuh chenta...akakakka....alhamdulillah dah jodoh kan...eheheh...

Marisa said...

owh... so sweet.... tp i tak termasuk la dlm golongan tu

faisyura said...

hahaah zasss aku! aku! aku satu batch ngn idris dr form 1 smpi ke uia... tp i tak bercinta dgn dia mase sekolah ye, mahupun di u... hahah tapi dah jodoh kot, gosip2 liar mase form 5 jadi kenyataan pulak... elok plak melekat bile dh keje tu.. hahah ingt time tu dpt la kot bf kt ofis ke mane2 ke.. endup kawan sekolah jugak jd pilihan hati.. hahah...

DNNA said...

Salam ...

Nak jugak nyebuk ...he he he

Kahwin ngan rakan sekelas masa f4 and f5.

Tapi, kami bercinta 9 tahun lepas kuar sekolah.

Tu la, kalau dah jodoh tak ke mana ... he he he

Sayang.Ibu said...

owhhhh...pasangan sehidup sematiku haruslah bukan satu batch.. :P

fauzi-maya said...

dah jodoh;)

~Yu.Es~ said...

Ana--> Betul..kalau dah jodoh tak kemana..:P

Kak Fid--> I dah baca n3 u tu..;P

Kak Nur--> Kahwin nagn cikgu? wah tu nama cinta berputik dari dalam kelas tuh;P

Nofaz_alin--> Tulah yang buat orang tertanya2 tuh kan..eh bila pulak bekawannya..;P

Aru--> Kahkahkah..I know what u did last summer...;P

Zety--> Kapel yang dimaksudkan taklehla reveal sini...wah ko saksi dulu beb? aku sekadar penggosip2 ajelah..;P

Lin--> Itu kira satu batch jugaklah tu walau bukan satu kelas..;P

Siti--> betul kalau dah jodoh tak kemana...;)

~Yu.Es~ said...

Lia--> Hehehe..itu kira gang satu sekolah la kot..

K.Yatie--> Wah gitu....itulah kak kalau dah jodoh tak kemana...:)

Marisa--> Hehehe..takpe2 kompem tak bercenta masa belajar kan...;P

Baid--> kekeke..itulah masa tau ko kawin ngan hubbymu itu..aku pun terkejut jugak tau..tapi sebab aku dah tau lama kira OK..yang mana aku baru2 tau ni..kekeke..tak sangka ko...kawan sekolah pun takpe baid yang penting bahagia;)

DNNA--> Wah 9 tahun after school...lamanya..itulah namanya bila dah jodoh kan..:)

Intan--> Kalu case ko dah ber'batch'2..kekeke...

Fauzi-Maya--> Tepat sekali!:)

pearl said...

eh roza.. sapa yang masuk mahkamah tuh.. aku lupe atau konfius ?

dua pasangan sahaje kan yang bertemu jodoh dgn schoolmate skolah itu kan?

~Yu.Es~ said...

Wani--> Takkan aku nak reveal sini weih!kekeke..kan ke classmate kita sorang masuk mahkamah...lelaki tu classmate kita....2 pasangan ke wani? lebih kot...;P

pearl said...

hahaha... taktau pulak aku sapa yang kene masuk mahkamah..

oho lebih 2 org ke.. taktau la pulak aku.. kene cungkil jugakd aripada ko roza berita gembira itu :)