Beralih arah...

Friday, October 23, 2009

Baru 4 bulan pindah tapi dah tak koser lagi dengan M***s BB punya performance di rumah kami...

1) Hanya buleh dapat line di tingkat atas sekali...Jenuh mak dibuatnya nyah...coverage kat area umah tu tak brapa bagus gamaknya...sudahla naik ke atas sana hanya untuk tidur malam...Itupun kalau rajin..kalau datang angin malas tidur beramai2 di bilik paling bawah sekali...abis tuh bila masa nak online..sudahnya tiap2 bulan bayar bil tapi tak brapa nak pakai...

2) Udahla begitu, line yang dapat balik2 UMTS kemudian HDPA....tengah2 layan tiba2 putus pulak..aiseh!Potong stim betul...Dahla sekali sekala nak layan tenet...line buat hal pulak...

3) Yang baru nih hampir separuh harga lebih murah monthly payment nya banding yang lama..ni dah kira penjimatan ni.. harap2 dapatlah online di mana2 tempat sekalipun di rumah nanti...

Selamat tinggal M***S BB...Welkam Streamyx..:) Tak sabar pulak tunggu installation next week..;)

Note: Mungkinkah entry2 mendatang muncul setiap weekend..ngee...:)

9 comments:

Fid said...

umah u berapa tingkat erk???hahhahahaa

Zety Zin said...

hubby aku pun ala-ala dah giveup dengan sel-kom BB. sebab selow bebeno kalu kat cheras.

~ As ~ said...

mak pakai streamyx...tak pernah ada masalah line... aisehhh mentang la aku keja ngan T*****M kan?? ahahaha

Sayang.Ibu said...

beb..setakat ni streamyx mmg tidak menghampakan..

Nur said...

akak pun nk msk streamyx, tp tiang tepon baru je pacak blkg umah ni ha...wayar pun x sambung lg..buleh?

~sy yg fedup dgn ce*co* berukband~

~Umi.Sufira~ said...

Kak Fid--> Haha...Umah saya masuk bawah tanah!;)

Zety--> Mai bertukar ke streamyx gaks...;)


As--> Owh aku tau dah..ko kerja Te**kom eh..mintak diskaun sikit buleh?;P

Intan--> Yer beb?harap2 tak perlulah aku memanjat lagi lepas ni eh...;P

Kak Nur--> Kekeke...tulah area perumahan terlalu baru...tu yang tiang pun tak pacak lai..hihi..

Fid said...

wah wha
ada chika! i nak pi umah u la nnt!

~Umi.Sufira~ said...

Kak Fid--> Kakakaka...meh datang meh...ahdik suka je orang datang umah!:)

Umi Nawfal said...

Ahh.. TIDAKKKKKKK... streamyx di rumahku macam hampesss!!