Perihal Duit!

Thursday, October 15, 2009

Alhamdulillah semalam berjaya memasukkan duit raya Syaura dan Sufia ke akaun SSPN each of them....Lega pulak rasanya....malas nak handle duit ringgit yang berhelai2 kat rumah tu banyak2...kang dah siap2 susun bagi 2 bila dapat duit raya baru bercelaru balik...Itupun kat kaunter semalam amount yang di isi kat borang ngan actual amount yang nak dimasukkan tak sama...."Sorrylah bang, kitaorang takde mesin ni(mesin kira duit) kat umah.." my hubs berseloroh ngan banker tuh...kekeke...so lepas ni kalau Sufira berdua dapat duit lagi nampak gaya kenalah belanja umi ngan abi makan KFC..kekeke...

Tak lupa jugak umi pun dapat simpan duit raya....Taktau mana datang duit lebih..kekeke...Syukur juga setelah sekian lama mana2 akaun simpanan sunyi sepi bulan ni dapat menyimpan semula....Yelah dimulakan ngan agenda menyelesaikan hal2 rumah (pasang grille, lampu etc.) kemudian pindah rumah pula...sambung pulak ngan raya...pastuh open house plus kenduri pulak...duit memang mengalir macam air....Ada hikmahnya dapat lambat claim income tax tu agaknya..kalau sampai awal, alamatnya habis jugak bersama duit2 yang lain... So target baru, mulai bulan ini WAJIB menyimpan semula....Dan lagi satu Alhamdulillah since bulan lepas umi dah dapat salary increment..at least berganjak juga angka2 dalam pay slip tu kan...

Dan yang terbaru selain kegembiraan earnings di Na-nang semakin mencanak naik....kami dapat berita gembira tentang sesuatu...Kalau benarlah InsyaAllah berjaya menambah harta sepencarian bulanan kami...Alhamdulillah syukur sgt...macam2 buleh dapat kan ngan extra money tuh kan....Doakanlah kami ye kawan2....:)

Nota kaki: Memang excited habis kalau ngan hal2 duit ni kan..:)
Nota kaki2: Anak baru 2 orang duit raya dah bercelaru, kalau 5~6orang camne agaknya tuh?;P

4 comments:

Sayang.Ibu said...

aahaahh beb, aku lom sempat2 lagi mengira duit raya anak2. kena kira cepat nih. si aina dah berapa kali duk bukak beg garfield bekas duit raya dia, tanya duit dia ada berapa.. heheheee... ok ok.. harap2 cuti deepavali yg pnjg nih aku blh berkesempatan buat kira2... :P

ar.nie said...

Atarashii shigoto desu ka?
*keypochi mo-do* :D

Me_Bee N Kids said...

onaji shitsumon de~su ....

dareka tenshoku ? ..*grin*

~Yu.Es~ said...

Intan--> Aku asyik dok bercampur je duit Syaura ngan Sufia..tu yang cepat2 masukkan dalam bank tuh...:P

Aru, Kak Lina--> Tenshokujyanaidesu~title change desu...watashijyanaikedone~;P