P.S. I Love U...

Thursday, October 22, 2009


Isnin lepas both aku n hubby cuti...replacement off day untuk Hari Deepavali yang jatuh pada hari Sabtu....Sambil2 masak, sambil layan movie kat astro tengok kat info ada movie P.S. I love U kat star movie pukul 1230....Movie lama(2007 kot)..I know!;P Sungguh la mak tertinggal kapal kan...Tapi nak tengok jugak sebab pernah terbaca some blogger friends pernah buat review tentang kisah movie ni melalui pembacaan novelnya...Kalau aku nak baca novel, takde masa manjang...ekekeke...kat rumah nak surf internet pun dan tak dan ajer...

Berbalik pada movie tadi, uwaa....touching habessla...meleleh dibuatnya.... First air mata meleleh masa part birthday Holly after 3 months kematian suaminya Gerry tuh, Gerry ada order birthday cake and record suara untuk Holly....Jalan ceritanya lebih kurang begini...Kisah pasangan romantik suami istri Holly and Gerry yang juga kuat gaduh, yang jatuh cinta di Ireland sewaktu Holly sesat jalan kat sana...

And then, Gerry meninggal dunia kerana brain tumor dan meninggalkan Holly terkapai2 kesunyian sampai nak separuh gila...then on Holly's 30th birthday (Gerry sudah mati pada waktu itu) Gerry ada order birthday cake untuk Holly dan dalam birthday message nya Gerry mengatakan yang dia akan kirimkan 10 surat lagi selepas ini.....How sweet...Gerryu dah arrange waktu2 yang sesuai beserta aktiviti2 untuk isterinya dan surat2 bilamana dia dah takde nanti...

Bila dah tengok movie dia rasa teringin pulak nak baca novel dia....kena masuk dalam wish list ni...Movie ni recommended untuk orang2 yang selalu rasa tak puas hati je ngan hubby dia..itu tak kena ini tak kena..kekeke...sebab bila suami dah takde baru kita rasa sunyi amat and waktu tuhla teringat balik semua kisah2 centa dulu2 kan kan..BTW, movie ni memang tak sesuai ditonton oleh kanak2..ngee...

BTW, pada yang pernah baca novelnya dan tonton movienya...mana lagi touching ek? novel ke movie?;P

11 comments:

Sayang.Ibu said...

beb.. aku dah baca citer dia. mmg touching wa ckp lu.. hahahhaa... memang meleleh air mata & hidung..sobsobbbbb... movie aku lom tengok laa nyah, asik terlepas jer.. aku nak carik laa dvd dia.. agak2 ada lg jual x ekk?
ko nak pinjam novel dia nyah????

Sayang.Ibu said...

oh oh... tambah sket, dlm novel, dia tak rekod suara, dia tulis surat.. tinggalkan surat kat holly utk dibuka every mth.. nmpknya, jln cerita novel & movie ada sikit beza.. biasalah tu..hehheee

mamanoa said...

HUHU..KU TGK CITER JER..tiap kali nk bli novel dier adik ipar i offer nk download muvie tu..trus xjadi bli..tp citer ni mmg besh...sedey sgt..kalu i la..i pun jd cam pompuan ni..bleh giler sbb rindukan somi..siap terbayang-bayang bercakap sama-sama..dapat rasa somi peluk lagi...hmm...xpat bayang kan kalu menghadapi situasi camni...
tp lelamer kan bini dier dpt trima hakikat..kan da bleh trima kehadiran org lain plak...

sgt sweet citer ni kan???ekceli my hubby kind of sweet like this gerard butler..he's got his own plan in order to make me happy..auuuuwwww.. i lurve gerard..hensem!!!

Ms Lola said...

err.. 2-2 tak best. ;)

~Umi.Sufira~ said...

Intan--> Ko ada novel dia eh nyah? Wah ko baca novel je pun leh tangkap leleh yer?Eh bulehla bila2 kita jumpa ko pas lah kat aku.....aku tengok movie pun meleleh..agaknya kalau baca novel lagi feeling kot..;P

Mamanoa--> Uhhu memang sangat suuweeet kan..Tulah yang jadi sedihnya kalau membayangkan berlaku kat diri sendiri..Nauzubillah..mintak dijauhkan..wah your hubby so romantics...*wink*

ML--> Sungguhkah 2-2 tak best?ekekeke....

Mummy Harith Hannah said...

Mimi,
Baik ko baca novel, lbh touching! Movie tue tipu sket (byk) tawww. Mak dia sbnrnya sgt baik & takde pon boikot ex-hubby tue. Lagi satu, Holly xde pon terlanjur dgn ex-kawan hubby dia tuh. Hihi.

p/s : Intan, takyah tgk movie dier nyah! Takdelah best sgt compared dgn novel. :P

Mummy Dasy said...

uishhhh lepas ketapi lagi... dah ramai yg comment citer ni best

Ealyie said...

ceh.. aku laaaaaaaagi le tetinggal lama.. mcm nk tgk jugak je rasa..
ish.. kena pi beli DVD player dulu ah kalo gini.. dasarrr.. siann ek aku nyah takde dvd..hahaha

~Umi.Sufira~ said...

Aru--> Sungguh? Wah ni yang rasa lebih berkobar2 nak baca novel ni...tapi itulah masa sgt2 mencemburui aku...;P

Mummy Dasy--> Masih belum terlambat...kot kot star movie ulang tayang lagi movie ni...:)

Ealyie--> Ala beb DVD umah aku pun dah rosak...tengah tunggu RHB bagi DVD player....dia kata saguhati sebab buat loan umah ngan dia..ntah bila nak tiba...ekeke..

日月神教-任我行 said...

成人遊戲,免費成人影片,成人光碟,情色遊戲,情色a片,情色網,性愛自拍,美女寫真,亂倫,戀愛ING,免費視訊聊天,視訊聊天,成人短片,美女交友,美女遊戲,18禁,三級片,美女,成人圖片區,avdvd,色情遊戲,情色貼圖,女優,偷拍,情色視訊,愛情小說,85cc成人片,成人貼圖站,成人論壇,080聊天室,080苗栗人聊天室,免費a片,視訊美女,視訊做愛,免費視訊,伊莉討論區,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,維克斯論壇,情色論壇,性感影片,正妹,走光,色遊戲,情色自拍,kk俱樂部,好玩遊戲,免費遊戲,貼圖區,好玩遊戲區,中部人聊天室,情色視訊聊天室,聊天室ut,自拍,後宮電影院,85cc,免費影片,a片

握壽司Stanley said...

徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,商標,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,GPS,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社