Bakal Adik kepada Sufia

Wednesday, October 14, 2009

Melihat2 gambar kawan2 yang baru mendapat new baby..alahai syoknya....rindu pulak ngan baby kecik..almaklumlah Sufia Firzana sudah tidak kecik lagi...dah nak masuk 2 tahun pun....

Setelah berkira2 tadi sekiranya kami ingin mengekalkan jarak 4tahun bagi setiap anak seperti Syaura dan Sufia, kami haruslah berusaha gigih dalam masa 1thn 3 bulan lagi...wah wah...dah tak lama Okeh..setahun tuh cuma pejam celik pejam celik saje...

Arakian, kami teringin pulak anak yang lahir pada awal tahun, makanya kami perlu menambah menjadi "USAHA GIGIH lagi 1thn 5 bulan"..kekeke...Let's just wait and see ajerlah yer....untung batu, tak sampai tempoh tu dah pregnant lagi....untung sabut tepat2 waktu beryaya membuahkan 'hasil'..kekeke...

apalah yang aku merapu ni...*wink*

Nota kaki: Kalau planning ini menjadi, Syaura sudah berusia 8thn pada ketika itu..wah wah wah....

16 comments:

Umi Nawfal said...

Amboi.. semangat nampak?? hehehe.. bagus.. bagus.. "apa yg penting, kerjasama.."

Me_Bee N Kids said...

Wahh dah ade plan nampak ..?? Gambare !!! Untung2 dapat boy sorang cam akak ...:)

~ As ~ said...

aku baru sorang..ko dah nak tambah 3...ahahaha...lmbat aku follow...

Zety Zin said...

kemain planning :P

kita plan no 3 sesama nak? haha.

CY3.5 said...

untung kawen muda ni ek.. nak jarak 4 tahun bagai.. kalau mak jarak 4 tahun, by the time no 3 kuar, dah 38 dowh..

precious innocent said...

syok je kawen muda, leh planning jarang2 nie.. kalau i nak jarak2 nie, takut gusi i xde pun dok preggy lg.. haha..

-mama emma®-

ar.nie said...

Aih, "meroyan" nak preggie lagi nampak? Ekekeke.

Azure said...

kan mimi...rindu nak pegang baby nih. aku pun tengah berusaha nih ;)

Sayang.Ibu said...

Nyah,silap2 hb.. Anak no 3 kite sebaya.. Produk thn 2011.. Kahkahkah

zailamohamad said...

chaiyyok..Zaila kadang2 teringin baby kadang2 tak nak..hahahahaha

CapT said...

aku plan semua baby bulan sept.. smbg terus.. selamat laa cuti bersalin 2 bulan + 2 bln cuti skool.. tak gitu cik intan?? hihihi

izzahazfar said...

kak..zah baca tajuk td..ingat akak preggy...huhuhu..zah ni tak sabar ler sampai 4 tahun...2 tahun je kot...heemmm...ni anak baru 8 bulan zah dah bisik2 kat suami..suami suruh habiskan study 1 sem g..hehhe..takpela..tahun depan la baru nampak gaya nyer...

~Yu.Es~ said...

Umi Nawfal-->kahkahkah..memang WAJIB berkerjasama..kalau tak, tak 'jadi'...;P

Kak Liena--> hihi..betul2...tapi target memang 3, kalau dapat boy Alhamdulillah..tapi kalau tak dapat pun syukur juga asalkan sihat:)

As--> Ko masih muda nyah!...

Zety--> So apalagi start production setahun lebey lagila..;P

Cik Yan--> Kekeke...takpe CY...by now CY dah nak masuk 4 pun..jauh mak nak kejar tu...;P

Mama Emma--> Kekeke..sungguh ekstrem statement takde gusi tu..kekeke...:D

~Yu.Es~ said...

Aru--> Itulah tengok baby kecik comel..geram!:)

Azure--> Hehehe..Gud luck!:)

Intan--> Buleh2....Kena plan sama2 ah gitu;P

Zaila--> Time anak2 buat perangai, time tulah terasa taknak baby kot..;P

Capt--> Amboi2...bijaknya planning ko yer..:)

Izzah--> Ohho..dah teringin nak baby lagi yer....akk pulak alang2 dah dapat anak awal saje nak jarakkan jauh sikit..;P

Ealyie said...

uiks...
jangkit virus ke nyahh.. tu la da asik jumpe faris tu jegh..
mana tau kot2 pasni se'jantina' anak2 kita.. ah ah ah

~Yu.Es~ said...

Ely--> faris yang bulat tuh menambah2 kegeraman aku tgk newborn baby tau!:)