Open House warming Party '09

Monday, October 5, 2009

Alhamdulillah dengan izin Allah, Hari Raya Open House merangkap House Warming Party dan bacaan tahlil lepas Isyak berjalan dengan lancarnya..walaupon hari hujan dan cuaca tak brapa elok, masih ramai rakan2 taulan yang datang bertandang sampai tak cukup tangan rasanya nak melayan dan mencukupkan yang kurang..kejap2 kang air basuh tangan habis, kejap2 kuih kena isi lagi..walaupun penat tapi puas hati...

Buat kawan2 sekerja aku, and hubby, kawan2 blogger, saudara mara dan kawan2 baru...trima kasih banyak sebab datang memeriahkan majlis kami ni kan...

Antara kawan2 blogger yang menghadirkan diri, Kak Yatie, Kak Laila, Mamadhea, Siti aka Nurie dan esok harinya Intan dan Ealyie...thanks a lot friends:) (Oh blog telah menemukan kita kan..ewah!) mintak maaf atas kekurangan layanan atas ke'bz'an tuan rumah ni yer..Mari layan mata ajerlah yer dengan menu2 dan gambar2 yang sempat diambil....kalau nak ikutkan hati nak jer ambil gambar semua yang hadir tapi apakan daya tangan tak cukup..ngee..:P

Soto dan ayam masak merah air tangan US, kuah kacang air tangan bonda, karipap dan buah
Beriyani, daging dan paceri nanas air tangan ayahanda dengan bantuan hubby sebagai assistant, bubur kacang air tangan U.S. :)
Food di tingkat 2
Antara yang hadir
mommies dan si kecik memasing
Anak2 saper ni..kenal tak?
Gambar gelap yang di adjust..



Nota kaki: Terima kasih buat ayahanda dan bonda yang telah bertungkus lumus juga membantu kami menyadiakan makanan...Sayang mak abah!:)

16 comments:

Fara said...

hihihi....bestnya. tahniah sebab dh berjaya!! sib baik fara jauh nun kat KL, klu dekat sure ku terjah jugak.

Sayang.Ibu said...

congrats beb, sempurna sudah majlis ko... gigih ko nyahhhh...
btw.. thanx sudi melayan kitorang yg nyibuk2 gak nk dtg hari ahad...

Genki Momma said...

Wahhh, meriahnya!!! Nie mmg btol2 open open house-warming nie! :)

Nur said...

kalu akak terjah bebila nanti nk soto gak buleh?

CY3.5 said...

nak kuah kacang!!

cik US, mak balik JB pun, harus time pantang nanti la kaedahnya.. ngeee..

Ealyie said...

thanks beb layan tamu2 yg tak diundang di petang2 ahad..

btw, aku tak dan la nk tggu member aku yg nak fly dr senai tu.. lupa mat ada latihan futsal..huhuhu..

apa pun, iris excited beb dpt tgk 'aiypen' read:aeroplane dari jalan pintas belakaag tu.. baru aku ingat, aku pernah lalu situ dulu2..

Zety Zin said...

aku suka kaler sofa ko. ekekeke. lain benda yang ditunjuk, lain yang aku tengok.

btw, terliur aku tengok menu ko weh.

Siti @ nurie said...

tahniah mimi...w,pun, ku didesak dan dipaksa makan, ku gigih mkan semua yg ada kat tngkat atas tu..hik hik hik/....erk, soryy erk mia ku wat kecah pulak....(eh,siti, seri ngn mama mimi tlh menerjah 3rd floor)...luper lak nak bgtau tau...he he he he..sorry erk..SELAMAT HARI RAYA, MAAF ZAHIR BATIN....

m-i-o said...

oiii mewahnya makanan! :P

siap sampai bukak hall tingkat 2 tu yg tak tahan tu ;)

zailamohamad said...

wah..nampaknya misi berjaya..tahun depan kn buat lagi ni;)

~Yu.Es~ said...

Fara--> Mana tau ada rezeki datang Johor terjah ajer yer...Akak suka orang dtg rumah ni..:)

Intan--> Apa yang nyibuk nya...aku suka korang datang....thanks lah sudi dtg..jgn serik udahler;)

Aru--> Hihi..sekali seumur hidup ni..kalau nak buat lagi terpaksa beli rumah baru lagi..;P

Kak Nur--> Untukmu apa saja..kekeke..buleh..soto menu paling senang nak msk..silap2 ada bonus bergedel lagi!:)

Cik Yan--> Nak kuah kacang buleh aje....Buleh terjah tengok CY ke kalu CY pantang kat JB nanti?

~Yu.Es~ said...

Ely--> Sampai jugak korang walaupon petang ahad..kekeke..mak sukak je korang dtg...:)Tulah tu aku nampak gak jelingan manja mat terhadap ko tu nyah!kekeke...

Zety--> Kekeke..aku nak cakap jugak..lain yang aku tayang lain yang ko tengok yer..kekeke..

Siti--> Ala takde hal...bukan ada apa pun kat tingkat 3 tuh...kosong!kekeke...jangan serik dtg umah yer:)

MIO--> ramai jugak yang lepak kat tingkat 2...umah saiz tak brapa besar...bawah je tak muat;P

Zaila--> Dah siap2 cakap ngan hubby lepakla nak buat tahun depan..kalau nak ajak pun panggil member2 rapat je...penat banget nih!;P

shady said...

lawa sofa hang roza... bulat2 shapenye mcm boleh dipeluk2..hehehe

Fid said...

laaa
i lama tak baca blog u ropanya...terlps nak pi mkn2 hahahahahaa
apa2 pun tahniah! selesai

hajarus said...

Tahniah atas kejayaan buat open house yang tampak meriah ni... best2nyer menu akak....

~Yu.Es~ said...

Shady--> Memang buleh dipeluk2 ko...;)

Kak Fid--> Dah selesai legaaa...;)

Hajar--> Thanks hajar..tapi penatnya sampai harini belum hilang...