Perkhabaran Gembira

Monday, October 26, 2009

Aku baru dapat berita dari cousin yang bekerja di ofis pemaju perumahan rumah kami ni...Yang rumah show house bersebelahan rumah kami telah dibeli...oleh orang Melayu...yeay! Psst siap tau nama lagi..hihi..Awat suka sangat nak dapat jiran ni yer...

Yerla....pada sape2 yang pernah pegi rumah kami rasa2nya tau..betul2 sebelah kanan rumah kami tu show house (tanpa perabot)..sebelah kiri pulak ownernya Chinese tapi nak jual rumah tuh...ntah bila dapat jual agaknya sebab masih banyak lagi rumah kosong yang buleh dibeli ngan pemaju dengan harga promosi...Kami pikir show house mestilah rumah terakhir yang dijual kot..bila semua2 rumah dah terjual...hmm..sampai bila2lah kami takde jiran terdekat nampak gayanya kalau dua2 rumah kiri kanan tu takde orang nak beli...

Bosan jugak takde jiran...Kalau buat kek batik lebih ke, bingka roti lebih ke dah takde jiran nak bagi...kiri kanan sunyi sepi lak tuh..habis2 pun dengar kelentang kelentung orang belakang rumah masak...At least kalau ada jiran ni buleh jugak tengok2an rumah kalau kami balik kampung lama..kan kan..Takpun ada emergency pape ada gak orang kiri kanan tengok2an...

Harap2....bakal jiran nanti OKlah orangnya..kalau tak terlalu baik pun at least bulehla dibuat senyum2....Jangan menyakitkan hati udahla...Almaklumlah nak tinggal sini lama..silap2 sampai akhir hayat kalau tiada aral..ekekeke..

9 comments:

Ana said...

wahhh..jiran ana kiri kanan cina..mula2 ingat xleh nk masuk..skali bila dah sembang rasa ok jugak diorg nie..baik jek..hehehe..

Nurhayati said...

seronoknye dok umah baru.. dapat kawan baru best2x

~Umi.Sufira~ said...

Ana--> Wah untungnya...Itulah semangat satu Malaysia namanya...:) Mimi ni kiri kanan kosong..tu yang excited tau sebelah ada orang nak duduk...

Nurhayati--> Harap2 OKlah orangnya...:)

Umi Nawfal said...

mimi, lenkali kalu ade yg terlebih² tu.. ehem.. pos ke Gp eh.. heheheh..

~Umi.Sufira~ said...

Umi Nawfal--> Mana main pos pos..nak makan mehla datang umah...:)

Sayang.Ibu said...

alaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.... aku baru ingat nak beli umah sebelah umah ko tuuuuuuuuuuuuu...hahahahahaaa

~Umi.Sufira~ said...

Intan--> Sudahla kau!huh!ekekeke...

m-i-o said...

nyah, dah bleh menyesuaikan diri dgn persekitaran dan jadual baru ke? agak2 mau menggelabah jugak tak masa baru2 pindah?

mak tengah risau. kahkahkah! maklumlah dah sedap tinggal ngan parents. kang masuk umah sendiri terkial2. ni yg kena plan menu masakan 2 minggu ni. nak pulak kalo budak kecik tu biasa balik umah je ngempeng non-stop. adui. berpeluh mak pikir ni. hahaha :P

~Umi.Sufira~ said...

MIO, some mak dah tinggal komen kat blog ko...tapi marilah singgah sini baca pengalaman mak...

http://kawaii-wakaii.blogspot.com/2009/07/rutin-baru-yang.html

http://kawaii-wakaii.blogspot.com/2009/07/semakin-hari-semakin.html

Good Luck!:)