Di Saat Saat Kemerunduman Ini....

Tuesday, October 27, 2009

...mendapat hasil perahan sebanyak 5oz untuk satu sesi dengan 3 kali let down adalah satu percapaian yang membanggakan lagi menakjubkan bagi aku....*sambil senyum lebar*

*Gambar masih panas, baru tangkap punya..*

Dengan itu puaslah pikir, apa aku makan malam tadi yer? Lauknya biasa2 saje....Ikan goreng, sambal telur dan sup sayur....sebelum tidur mimum Nescafe (gila kan? silap2 orang lain terus takleh tidur ekekeke..)...Sarapan pagi pun biasa saje..mee goreng and air teh tarik... Alhamdulillah masih ada rezeki untuk Sufia.... Esok seronoklah Sufia dapat bekal lebih... :)

Oh yer, misi memperkenalkan Formula Milk kepada Sufia telah aku tangguhkan dulu atas nasihat neneknya..."Biarlah Long nanti dulu..Nampak dia bertambah makannya.." "Lagipun takde meragam pun memang dia rela hati nak tunggu umminya balik, air kosong pun banyak dia minum" tambah neneknya lagi...

Walau macammanapun ajar tetap kena ajar...Oleh kerana milk production macam dah OK kembali bulehla aku lambatkan sikit misi tu nanti....

BTW, countdown to target ialah lagi 30hari..sebab Sufia genap 1thn 11bulan semalam..lalala...;)

12 comments:

CY3.5 said...

bendi ada? ngeee..

takpun sbb happy nak dapat jiran baru kot.. tu yg siap bley dapat let down :D

zailamohamad said...

gigihnya..chaiyyokk!!!

sWeEtdARLiNG said...

mood juga menyumbang...

www.sweetdarlig79.com

♥Hernee Nazir♥ said...

gud luck mimi :)

~ As ~ said...

byk tu 5oz...ngan aku 1oz pun payah dah skrang...

Mummy Harith Hannah said...

Betul, bila happy & tak stress, susu lebih lancar...

- aku yg over-stress & akhirnya kecundang jua :( -

Sayang.Ibu said...

Alhamdulillah..rezeki sufia... menandakan ko kena terus carry on till 30 days more..x lama beb... caiiyyoooooo...

~Umi.Sufira~ said...

CY-->bendi takde...rasanya sebab happy kot..smalam kan hari gaji..ekeke...nak dapat jiran baru suka gak tapi takdelah dapat dalam masa terdekat ni..

Zaila--> Thanks Zaila!:)

Afkar'z--> Tepat sekali..Lately mood memang baekk!!happy manjang:)

Hernee--> Thanks yer..:)

As--> Dulu awal2 setiap sesi 6oz selamba je..sekarang nak cecah 4oz pun payah..Ni dapat 5oz rasa macam bulan jatuh ke riba...BTW, ko tuh special case:P

Aru--> Takpe..ko pun ada special case...kesihatan diri sendiri pun penting..cuba lagi next baby!:)

Intan--> Itulah...aku rasa aku teruskan ajerlah target tu...lagipun tinggal 29hari je lagi ni...:)

Yatie said...

banyaknye.... dulu 4 tahun dulu kalau I pam paling byk pun 4 oz jer...

hopefully this baby yang akan keluar byklah susu dia...


yatie, sawanila.com

~Umi.Sufira~ said...

Yatie--> good Luck yer!:) BTW, thanks for dropped by...

lailasani said...

jelesnyeeeeeee!!!!!!!

~Umi.Sufira~ said...

K.Laila--> Usah jeles..julung2 kalinya nih...bukan selalu;P