Lauk Bersulamkan Air Mata

Tuesday, September 1, 2009

Alhamdulillah buat setakat nih masih belum terbabas sahur lagi..Walaupun beberapa kali sahur di hujung tanduk tapi Alhamdulillah kenyang juga...:P

Tapi malam tadi kami makan lauk sahur yang diberi nama Lauk Bersulamkan Air Mata...wah sedap amat! Pasti sukar didapati di mana2 pun....Lauk itu dimasak malam pukul 1045...sebabnya kami berbuka puasa di rumah my mom..lepas tuh kena hantar my sis ke stesen bas and managed to come home only at 1030..Sudahla bekerja, penat amat! takut bangun sahur lewat tak sempat masak so masak gak malam tuh...

Maka merembes2lah air mata kasih awek ini yang dah nagntuk nak tido semasa aku memasak...sungguh tiada kompromi langsung, dan tak termakan ngan segala pujuk rayu lagi...Puas ummi cakap "Sekejap je dik!sekejap je.." Setakat abiy yang pujuk memang langsung tak jalan..."Emmi..nenen!nenen!nenen!" sambil menarik2 kaki aku..Owh sungguh dramatik sekali....Tapi aku keraskan hati juga sebab takut kalau layankan nenen awek ini kompem ngan aku terbabas tidur sekali...Akhirnya siap jugaklah Lauk Bersulamkan Air Mata Sufia ini yer...sedap banget!

BTW, lately Sufia memang takde kompromi langsung bab nak nenen..kalau dia kata nak nenen dan dan tu jugakla kena bagi kalau tak meraung..antara adegan2 nenen yang tak sepatutnya ialah nenen semasa buka puasa di meja makan, nenen semasa sahur juga di meja makan...umi makan dia nenen...apa2lah nak oi....tapi sekali sekala ada gak masa ummi buat dek je adik yer..Mintak maaf banyak2..:Pkekeke...Ada sesape lagi pernah makan Lauk Bersulamkan Air Mata?:P

10 comments:

~ As ~ said...

sesuai sgt nama lauk tu....ha3x

salzahari said...

hahhaa..nasib dah kurang. tp mmg mencabar nak msk bila cuti, time tu dia pun nak berkepit lps rindu.selagi tak bagi, selagi tu dia sebut "nak sushu...tetek..tetek..tetek...dari dpn sampai ke dapur" (habih la jiran dengar:p)

ar.nie said...

Same lah si Humaira. Takde kompromi langsung. Kalau nak time tue, time tue jugak kena bagi. Kalau tgh masak, sanggup duduk kat kaki, sambil merembes air mata.

Kdg2, tgh2 mlm, sanggup dier turun dari katil, nanges sambil menonggeng kat depan pintu toilet, sbb aku lambat bagi nenen (kan mamai). Frust menonggeng gitu. Ala2 konsert rock kapak di tgh malam. Hahaha.

Haih, macam2.

lia said...

adkh bila depa da setahun lebey, depa mmg da x menyempat2 nk nenen? sampai ketuk2 [intu bilik air kalau lia tgh mandi nk nenen... pegang kaki xbagi jalan kalau nk buat kerja ha3...

Sayang.Ibu said...

hahahaaa...nyah, aku kan mmg makan hati btol kalo time2 berbuka atau sahur bile si ainin nak nenen jugak... huhuhuuuu.... nak watcemana kan, anak..layankan jugak laaaaaaa. aku punye karipap itu hari mmg karipap airmata lah beb...hahahahaaa

Fara said...

As..sokong ko. sesuweiiii sgt nama resepi tu. huhuhuhu biasa la berlaku pada kita kaum ibu ni kan. fara biasa klu nk masak suh papa bawa putra jenjalan ke...main mainan kt bilik. klu tak...memang x makan la kami. ataupun makan kt kedai la.

♥Hernee Nazir♥ said...

syahdunye sufia..ksian uminye..

Nur said...

masa yana dulu mmg biasa dowh kena camni...dlm 7 bln jugaklaa msk cam x siap jer..ni dlm peyot ni tak taulaa camno..

lailasani said...

saya... saya... (sambil angkat tgn)..hehehe... br je semlm bukak pose sambil susukan damia. sahur biasanya damia tak bangun....

::Umi Sufira:: said...

As--> Sesuaikan?

Sal--> Cekci betullah yang Aliah sebut tuh!kekeke:P


Aru--> Rock kapak tengah2 malam tuh kat Kulai ni pun ada...depa janji ke apa?:P

Lia--> betul3x...sangkut kat kaki memang sangat dramatik!:P

Intan--> Aku kompem karipap air mata ko tuh emsti sedap gila kan!:)

Fara--> kekeke...akak gagahkan diri juga memasak dengan adegan airmata tuh:P

Hernee--> memang syahdu betullah!:P

K.Nur--> Harap2 yang dalam perut tuh tidak mengikut senior2 ni yer..:P

K.Laila--> Kalau time sahur lagi seksa tau!:P