GIGIH & RALAT

Monday, September 14, 2009

Aku sudah 'raya' since Jumaat lepas...Memang ralat amat! 10 Ramadhan terakhir yang ditunggu2 rasa macam lebur macam tuh ajer...haih......hikmahnya...dalam kemalasan ntah macammana dapat energy pulak untuk buat kuih raya...

Yerlah bonda terchenta memang mengharap aku aje untuk buat kuih sebab dia dah bz dengan bisness popia nya...hari2 gentel popia..kalau aku tak buat saper pulak nak buat kuih raya untuk bonda kan...Pulun punya pulun Alhamdulillah 4 jenis kuih aku siap weekend lepas...
2 jenis hari Sabtu, 2 jenis hari Ahad...
Layan jerlah gambar..ada yang recycle je gambar tahun lepas...tapi ada yang baru...googled..

Corflakes Bermadu

Biskut Sarang Semut


Yang bawah nih biskut baru try..Biskut Denmark..Mintak izin tuan blog tempel gambar yer..Resipinya DI SINI...


Lat but not least
Biskut Kacang atas permintaan bonda terchenta..:)

Nota Kaki: Tahun ni memang tak larat nak buat Almond London especially part tuang coklat tuh...nipun berperang ngan Sufia yang asyik mintak ngempeng..Nasib baik ada kakak Syaura yang rajin tulung ummi buat kuih...:) Thanks sayang! Abiy? Dah sibuk ngan activity mengecatnya tuh....

11 comments:

Nurhayati said...

biskut kacang tu mmg feveret.. sedappnyeerrrrrr

Siti @ nurie said...

wah...dalam sitinyer kuih ni...hik hik hik...baru smlm dpt jumpa cetak kuih sarang semut tu..lish....germ betul..susah tul nak cari...seb bek dpt...minggu ni harus ku pulun buat kuih..seb baik mr hubby keje mlm..tidokan mia awal2, baru buat kuih raya...hik hik

Mama-Miya a.k.a Jedi Hopeful a.k.a Proud Zakiah Khairani said...

sedapnye biskut mazola...tu feberet i dr kecil sampai ke tua ni. miya lak suka kuih bangkit.

♥Hernee Nazir♥ said...

wah2..meriah kuihnye..

~Yu.Es~ said...

Nurhayati--> Sedap..tapi saya tak brapa minat lak!:P

Siti--> Cautions! menenyeh kuih sarang semut di cetaknya memang memenatkan...Yot dah tolong tenyeh separuh pun terasa lagi sakit badan nih!Dah la satu adunan banyak..sila bersedia!:P

Mama-Miya--> Ramai juga minat kuih kacang tu yer (nama lain kuih mazola?)..tapi saya buatkan bonda saya je..saya sendiri tak brapa minat:P

Hernee--> Meriah ek?:P Mehla datang raya umah..:)

hans said...

macam sedap jer biskut denmark tu

~Yu.Es~ said...

Hans--> Serius sedap! Rangup lak tuh biskut dia..;)

CT said...

mimi...nak resipi kuih sarang semut tu...i likeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

~Yu.Es~ said...

CT--> Buleh refer SINI;
http://kawaii-wakaii.blogspot.com/2008/09/kuih-sarang-semut-kuih-almond-london.html

Fid said...

adik u mmg gigih!! u ni bionic woman ka??

~Yu.Es~ said...

Kak Fid--> Ahkak mana ada bionic ahkak!Haruslah ahkak tengok ahdik berpeluh2 sambil menggentel kuih ye ahkak!:P