Seronoknya Raya! (Sg. Besar)

Monday, September 28, 2009

Isk isk lambat betul nak cerita raya kat Sg. Besar ni yer...dah raya keberapa dah ni..almaklumlah jadual beraya full banget...semalam beraya sampai ke malam baru balik rumah..malam ni pun ada schedule beraya jugak...isk isk..sakan!

OK berbalik cerita raya di Sg. Besar hari raya kedua kami bertolak balik ke sana...traffic slow kat area Seremban walaupon kami menuju ke utara..Pukul 9malam baru sampai Sg. Besar...So raya ketiga lah baru start jalan2 beraya ke rumah saudara mara terdekat...Yerlah letih 6jam perjalanan tak hilang lagi....pegi ke rumah nenek hubby di sebelah, dan jiran nenek ajer...lepas tuh balik umah sebab tunggu rombongan marhaban..kalau di Sg. Besar mereka panggil baraan...

Aku kenalah buat pape yang patut sebab dah tinggal sorang je menantu dalam rumah tuh..menantu lain dah balik ke kampung mereka pulak..(tetiap tahun memang raya aku selisih ngan biras2)....Jadiklah menantu mithali tu kan yang buat air susun kuih bagai..kekeke...

Raya ke-4 kami ambil peluang beraya ke rumah makcik2 di Sg. Panjang...Bila lagi kan...raya setahun sekali..letih memang letih tapi seronok banget...Raya ke-5 tuh tak larat dah nak pegi beraya...sebab tghari tuh dah nak balik Johor...So Alhamdulillah perjalanan balik teruk tak jammed pun sebab kebanyakan orang cuti seminggu...aku ajelah yang naik kerja hari Jumaat kan....hihi...

OK enjoy some raya piccas yang sempat diambil di Sg. Besar....




8 comments:

Ana said...

suka baju Syaura n Sufia..english style..tengok2 cam sama dgn adik auni pny laa..hehehe..

yaya said...

comel jek anak dara 2 org ikat rambut 2.

ar.nie said...

Suka lah dress Sufira berdua tue. Dahlaa sedondon, comel jerr...

mirah said...

a ah comelnya dress bebudak berdua tu. Eh jelesnya tgk anak mimi boleh melawa ikat rambut. Kalau aisyah tu jgn haraplah. Adik pula takde rambut nak diikat.

~Yu.Es~ said...

Ana--> Hihi..baju budak2 nih corak lebih kurang...:)

Yaya--> Dua dua gigirl..ikat rambut sorang sorang lagi nak juga..:)

Aru--> Berchenta nak carik baju sedondon tuh..nasib baik jumpa:)

~Yu.Es~ said...

Mirah--> Kekeke....punya susah nak carik tuh mirah....Anak2 mimi lak diaorang yang tadah mintak ikat rambut..kekeke..:P

mummywildan said...

mimi, saye pun beraya kt rumah mentua di sekinchan thn ni. raya ke-3 br balik ke perak..kalau x leh jumpe kan..hahahahah..cite nurkasih shoot kt sg dorani. hari tu pusing2 gak dgn hubby cr rumah adam tu. suami layan je kemaruk ibu beranak sorang ni.. :-)

~Yu.Es~ said...

Mummywildan, ye ke? kekeke..takpe tahun depan buleh pakat2 kot2 buleh terjumpa..:) abis tuh jumpa tak rumah adam tuh? area2 tg. karang sampai ke sg besar tuh selalu jadi tempat shooting kawasan2 kampung bersawah padi kan...:)