Nur Ka.sih semalam

Saturday, September 5, 2009



Nur Ka.sih last week gue memang sakit hati...camnelah lelaki (generally) buleh cinta dua, tiga perempuan dalam satu masa, specifically Adam cinta pada both Katrina n Nur...hmm..Buleh berlaku adilkah? Sedangkan ibu dengan anak2nya pun kadang2 tersasar dengan pembahagian kasih sesama anak2....Oh aku tidak menidakkan poligami...aku hanya memepercayai poligami yang mana lelaki nya 'berkualiti' lagi adil dan saksama dalam pembahagian kasih, cinta dan harta... Kalau macam kebanyakan lelaki yang time kahwin je ikut sunah tu, memang susah sikitla nak percaya....lak tuh cinta dan perkahwinan keduanya tuh nak yang lawa, anak dara, gebu..etc...kalau betul nak ikut sunah rasul kahwinlah ngan yang janda, susah anak ramai ke...ye tak..?kata nak protect wanita...

Berbalik pada drama Nur Kasih malam tadi...wah sungguh keras hati itu Nur kan...Serious beb! Kalau aku jadi Nur tuh dah cair dah dengan si Adam...dahlah dah berubah jadi baik....pastuh auww..renungannya menggoda gitu...kahkahkah...bikin hati cair nyah! Tapi rasa2 next episode mesti sudahnya Nur akan jatuh juga di tangan Adam kan...BTW, jalan cerita nih agak lambat kan? Enough said, tak sabar lak nak tunggu next episod..ngee...

Pic: Googled


Nota kaki: Untungnya pelakon2 nya kan..especially si Remy tu lah..dapat pegi Australia...dapat gi Jeddah, Mekkah...free je..syok!:)

8 comments:

Nur said...

kalu akak, mmg confirm 100% cair beb dgn si remy tuh...

tp kalu pk2 blk lps 4 thn ditinggalkan laki of course laa nk bg si remy tu a taste of his own medicine..heheheh...jahat tak?jahat tak?

Nurhayati said...

tue la kuat betul nur tu, mungkin dia ingat masa kena tinggal sorang2 kat kl tu kan.. tu yg wat dia rasa blom ready lagi.

tapi citer ni lambat tul nak habis, tak sabar nak tau ending dia..hihihi

Anne said...

Haah.. I pun tak sabar nak tengok ending.. baru start tengok cite ni last week, terus jatuh cintan.. haha

lailasani said...

kekeke.. lambat citer ni tp rasa cam sabarrr menanti..
err.. akak dh tertau ending le plak...ade org ofis antar sinopsis... huhu.. tak berapa syokkk laa.. tp still melekat dpn tv jumaat mlm... heheh

Nanak said...

kalau aku, dah lama tergoda dgn si adam tu tp nak buat mcmana..dah skrip mcm tu..hehee

~Yu.Es~ said...

Kak Nur--> Own medicine? hihi..betu jugak tuh..tapi mimi nih cepat cair..hehehe...

Nurhayati--> Betullah cerita dia slow banget!

Anne--> Dasyat tuh..baru tengok terus jatuh cintan...:)

K.Laila--> Jangan dikau cuba2 memberitahu daku ending cerita itu yer!!kekeke..nanti hilang suprise nak tengok..:P

Nanak--> Buleh jadi penulis skrip dah tu...

mirah said...

hikhiks..ramai yg cakap cair dgn si remy tuh. Haha..

btw mimi, wah pelik pula masa mula2 terjah blog ni. Sampai ku byk kali scroll atas bawah betul ke ni blog mimi? heheh..apa makna blog header tu? :)

~Yu.Es~ said...

Mirah--> kekeke...kalau in real life pun dia baik macam tuh kompem anak dara berebut2 nak kan dia...

Sebenarnya ada percubaan nak melarikan diri dgn menukar url tapi tak menjadi..header tuh maksudnya...The Most Precious flowers in the World..:P Tuju untuk Sufira beradik tu la....:P