Lagu Paling Syahdu Abad Ini Bagi Saya Ialah...

Friday, September 11, 2009

....bukan lagu raya tapi lagu "AYAH DAN IBU" dinyanyikan oleh Sudirman....seriously inilah satu2nya lagu yang telah membuatkan aku menangis dua kali...dan terasa2 kesyahduannya setiap kali mendengarnya....

Firstly masa program Akademi Fan.tasia musim keberapa ntah yang ada Aswad tuh...depa dok putar lagu nih then satu persatu ibu bapa pelajar naik ke pentas...sungguh sedih..berjurai2 air mata aku terus berdesup terasa rindu ngan parents sendiri..lagi2 bila Pak Nil pun beria2 manangis...

Secondly masa Program Macam Macam Aznil baru2 ni masa part "Tangkap Leleh" yang seorang peserta tuh takleh nangis..pastuh depa pasang lagu nih terus berjurai2 air mata...Dengan aku sekali bergenang..terus berdesup ingat kat parents sendiri lagi...Serious lagu nih memang menususk kalbu...

BTW, dah dekat2 nak raya nih terus teringat apa yang bakal berlaku setiap kali pagi raya...kompem adegan air mata rancak berlaku...akulah yang menangis masa mintak maaf tuh..yerlah banyak buat dosa gamaknya ngan parents...huhu..tapi serious acara bermaafan pagi raya tuh memnag sedih banget...La ni saper nak ngaku tak pernah menangis di pagi Syawal??kuikuikui....

Nota Kaki: Ya Allah panjangkan umur kedua ibu bapa ku..berilah kesejahteraan kepada mereka..AMIN...

12 comments:

Zety Zin said...

aku bukan setakat dua kali. tapi setiap kali dengar lagu tu, tiap kali tu lah meleleh air mata aku.

mak kan ratu air mata. kalah pasha sandah tahu.

Siti @ nurie said...

siti lak, masa zaman anak dara dulu, mmg selalu nangis....tapi, sejak kawin ni, feel dia lain ckt...lagi2, klau kene raya kedua baru minta maaf ngn ibu bapa....mcm tak best sbb husbnd tunggu masa nak gelakkan siti..nyampah...

azrul said...

akk pun nangis masa macam2 aznil tuh...huhuhhuuh....syahdu beb....

lia said...

lia penah xnangis d pagi syawal... last year sbb raya d umah husband jadi xde upacara maaf2an ni kat sana... pandai2 ko la nk mntk maaf ha3...

scr jujur, lia salam MIL & PIL masa baru sampai n nak balik jer... masa raya, depa bz sgt sampai anak2 depa pon xsempat salam... pelik aku ha3...

CT said...

huhuhu same goes to me...especially kalo layan citer pondok buruk...merembes2 sekali dgn hubby...

Ana said...

ana tengok dua2 rancangan yg mimi cakap tue..dengan kita2 skali meleleh air mata kann..syahdu sangat..tp x paham napa budak laki tue buleh x kuar sikit pun air mata..

ar.nie said...

Aku nanges kalau salam mak (tak kesah laa belah yg mana) pada pagi hari raya pertama aje.

So, kalau balek rumah yang lagi satu (again, tak kesah laa mana2, ikut turn), dah tak nanges. Mungkin dah kurang feel. Maybe sbb dah sibuk2 kot (si emak nya lah). :D

CY3.5 said...

saya nangis, kalau org yg disalam tu nangis.. domino effect gitu.. ngeee..

eh, cite pasal lagu ek.. takat ni takde yg meruntun kot.. tp kalau terdengar lagu sudirman tu, mungkin laa.. mungkin..

Cikgu Rozila said...

same lah roza...
lagi2 sejak dua menjak dah jadi mak org lagi lah bertambah sayu dgr lagu tuh...

dari dulu mmg asik meleleh jer air mata klu dgr...lagi2 klu dgr sorang2...

Sayang.Ibu said...

mmg beb... haku lagik laaa, mmg neng yatimah versi moden..;p
lagu tu slalu bukak time motivasi kat skolah, aku rasa, mcm aku lak yg sakan meleleh seolah2 haku yg kena motivasi... bukan budak2..hahahahhaaaa....

zailamohamad said...

kalo dekat2 nak raya lagilah kan..huhuhuhuhu..nanges tingat kat mak

~Yu.Es~ said...

Zety--> kekeke..kalah pasrah sandah yer?:P

Siti--> Alah hubby ku itu pun suka gelakkan mimi..tak i buat dek je...nyampah tau!

Azrul--> Yer syahdu syahdan!

Lia--> Loh yer ke? Rugi tu..kitaorang adakan acara wajib lepas lelaki2 balik solat raya...

CT--> Yer? ngan hubby sekali merembes tuh yang mahal..payah sungguh nak tengok hubbyku mengalirkan air mata...:P

Ana--> kot kita yang terlebih lembut hati kot....:P

Aru--> Sama sama! Acara menangis ini hanya di hari raya pertama kan..:)


Cik Yan--> kuikui...mak nak nangis lah salam Cik Yan..buleh?:P

Ila--> Itulah..terlebih syahdan agaknya kita nih!:P


Intan--> Kahkahkah..ko memang tau...! Tapi bagusnya ngan ko sekali termotivated..tak gitu!:)