Seiras!?

Thursday, September 3, 2009

Jalan2 di blog Hernee, ada juga contest seiras yer? Bukan seiras ngan anak2 tapi seiras dengan pasangan... ngee....

Aku dengan hubby rasa2nya langsung tidak seiras....harhar...orang kata kalau dah lama bersama2 ala2 serasi lama kelamaan akan nampak seiras..belek2 balik..juga langsung tak seiras! Part mata je dah out..mata aku besar, mata si dia sepet sikit....hidung lagi la....bentuk muka..huh semua out! (betul tak?pada yang dah pernah jumpa both of us sila jawab..ngee..:P)

Sungguhkah kalau tak seiras equal tu tak serasi..? harap2 penaakulan mantik tuh tidak benar sama sekali sebab rasa2 buat takat ni masih serasi bersama ..ah ah ah...:p


Nota: Entry celup untuk mengelakkan blog ini sunyi...takde new entry nanti orang tak datang lor..sob sob..:P

14 comments:

CY3.5 said...

mak mmg tak seiras.. sorang muka jawa melayu, sorang macam chinese.. hahaha..

tp takde la rupa chinese sangat kat mata mak.. cuma masa dia pi taiwan, org sana cong ceng cong ceng dengan dia.. ngeee..

Ana said...

hehehe..mesti ada tue..kalau x xkan hati memilih dia betul x mimi??
ana pun x seiras ngan hubby kann..tp ramai ckp seiras ngan adik beradik pmpn hubby..siap kata adik brdk lagi..aikkk..camne tue..

Me_Bee N Kids said...

Tak betul lah penaakulan mantik tu , akak pun tak seiras ngan abang ..sekali imbas pun dah out kah kah ...idung akak peset , die adela gak 'batang ' idungnye ..anak akak plak sume ikut idung akak adusss ...hehehe

Mummy Dasy said...

ye ke penaakulan mantik tu... x ah klu x serasi camne leh kekal sampi skang itu pendapat dari saya coz mmg kitorg jauh iras2nye

Siti @ nurie said...

siti pun dok pkr tang manalah yg seirasnya siti ngn mr hubby..siti rendang, dia tinggi.../siti chubby, dia kurus melidi...peh..mmg tak leh join contest ni...
tapi, perbezaan inilah buat ku serasi bersama...ha ha ha..teringt lak lagu nurul & ajai

Umi Nawfal said...

ahh, tak ada maknanya penaakulan mantik tu... if org nak kawen nk kena tunggu jumpa org seiras, alamat tua sia² la gamaknya..

Nanak said...

hari tu, aku gi saloon..lepas tu, hubby datang..org saloon tu boleh cakap, 'ni abg ko yg sulung?' hah?ternganga aku kejap...
takde maknanya ok..yg sama cuma tahi lalat di muka..haahaha

♥Hernee Nazir♥ said...

ala klau dh serasi muke x seiras pn blh bahagia kan..merepek je penaakulan mantik tu..hehehe

Fid said...

tak kot
ada dlm mana2 kitab sebut??kalau tak de..tak betul hahahaaa

necchan said...

ku pon tak seiras dgn encik hubby ku itu mek..kui kui..jauh amat bezanya kan? *wink* tp ngam sajaaaa..( at least gitulah yg aku rasa..ekekeke)

btw, walaupon ko tak bikin entry baru aku akan tetap dtg bertandang mek..hehehe

pearl said...

roza... aku rasa ko seiras je ngan cik hubby ko.. diri sendiri memang tak perasan sama... tapi aku tengok ada je yang sepesen.. hehehe

lailasani said...

korang same2 SLIM MLIM!

::Umi Sufira:: said...

Cik Yan--> Yang dua dua muka jowo ni pun payah nak seiras..apalagi yang sorang muka jawa sorang muka chinese tu ek?kekeke..

BTW, mak dah jumpa Cik Yan..mana ada rupa jawa sangat pun...macam pure malay gitu!suweett:)

Ana--> Kalu dah seiras ngan muka adik beradik hubby mesti ada iras ngan hubby tuh..cuba belek2 balik;P

Mamaliena--> kekke..mimi tak perasan sgt lah abang akak! tapi tak tahan kelakar akak cakap hidung anak2 tak ikut hidung abnag akak..kekeke...(tengah senyum senget nih!)

Mummy Dasy--> Samalah kita...jauh betul irasnya...:P

Siti--> Hahaha..takpe tak seiras pun yang penting siti n hubby sama2 manis gitu..;P

Umi Nawfal--> Kahkahkah...asal sedap mata memandang cukuplah ye dak?

::Umi Sufira:: said...

Hernee--> Buleh la kita anggapkan sebagai penaakulan mantik yang merepek kan!

Kak Fid--> memang tak betullah kot...:)

Oja--> Hahaha...tima kasih ja rajin berkunjung sini..ko memang takde iras ngan hubby mu..yang penting sendiri rasa serasi kan:)

Wani--> Yer wani? tang mana ek yang seiras tuh..?kekeke..

K.Laila--> Kahkahkah..ntah sampai bila la seiras tang tu tuh!:P