Kisah Kasut Raya Kami pulaks!

Wednesday, September 9, 2009


Inilah kasut pilihan hatinya....


Baca n3 Cik Intan, aku senyum2..teringat kisah weekend lepas masa kami beli kasut raya untuk si Sufira....

Kasut untuk Sufia senang je nak carik....Dia pun bukan memilih asalkan yang dia pakai selesa Oklah tuh..kami pilihkan kasut Disney kaler pink untuknya...Ada rupa ala2 macam kasut Aina dan Ainin juga...

Tapi anak dara yang sulung aku tuh Ya Ampun memilih!
Syarat 1) mesti kasut bertumit tinggi
Syarat 2) nak kaler pink
Syarat 3) nak ada lip lap lip lap....buleh? sungguh feminin hokeh...

Yer dia telah memilih sendiri kasut kaler pink ada permata love di atasnya bertumit tinggi..hahaha..tapi aku lak yang tak bagi tinggi sangat..karang sibuk sakit kaki sebab kami memang jenis beraya sakan...serious bukan ikut aku yer..sebab aku puin cuma baru2 nih sibuk nakmelaram pakai kasut tinggi...mak kan memang dah tinggi nyah!:P Hailah Syaura!Ikut saper la tuh?kekeke...

Balik rumah asyiklah keletak keletuk menggayakan kasut raya dia tuh...dahla memilih j*kun pulak..kuikuikui...

20 comments:

Zety Zin said...

Haih kasut Irma jugak yang belum berjaya ditemui. Kaki anak dara tu saiz budak 6 bulan. Ada ke kasut saiz 6 bulan tapi sesuai untuk berjalan ek? Kalo ada sila kabarkan kat aku.

Fara said...

hahahah...putra pn dh pandai memilih. klu yg xsuka cakap "nanak".
puas la mama nya mencari yg dia suka. tapi akhirnya...jumpa yg papa dia suka. puas hati!!

~ As ~ said...

ko ejek anak dara ko bergaya keletak keletuk....ahahaha...
jeles la tu, anak nak kalahkan mak..
*nak anak dara melaram sama*

Ana said...

napa x amik gambo letak gambo anak dara tue tengah melaram mimi..mesti comel kann..ana baca pun dah terbayang2 macam mana laa rupa dia melaram..hehehe..

♥Hernee Nazir♥ said...

jgn blm smpai raye tumit dh haus dh le..hehehe..

Zuhaini said...

wah.. pandai demand! :)

Siti @ nurie said...

anak dara siti lak, aduhai...dah pandai memilih...kalau dia tunjuk baju tu, baju tuelah dia nak..w,pun x muat..last2, siti angkt je dia...apalagi, guruh kilat semua kuar...skrg kalau nak gi shopping, kene stand by duit lebh...anak dara ku ittew dah pandai shopping sama,...asben ku dok garuk kepala layan anak dara dia.he he e

mamaDhea said...

ahaha.. peminat pink laa ni? mcm dhea.. pantang nampak kasut tumit kat rumah, sakan dia bawak berjalan² kat luar rumah..

btw, anak² aku belum beli pape pon nyah.. tp, baju kurung diorang dah siap laa.. tinggal nak beli kasut ngan baju utk jenjalan..

Sayang.Ibu said...

kahkahkahhhh.... dah anak dara dahh si syaura ye nyahhh... :P

Fid said...

yappa
onnanoko ha so da wa

Nurhayati said...

dah besar.. ada taste tersendiri.. kecik2 kita beli je dia pakai kan
dah besar kita plak kena ikut ape dia nak huhuhu

Mummy Dasy said...

Dah beso harus ah memilih sendiri :)... daneen yg kecik tu pun dah pndi memilih sendiri :(

lia said...

kena menuntut ilmu cmner nk cari kasut anak dara ni... kot dapat anak dara pulak nnt, xde la asyik2 pakai sandal xde tumit mcm ibu dia ;p

Me_Bee N Kids said...

Hehe ,, akak baru ingat nak beli dlm minggu ni ke next week sblom raya ...tatau lah deme nak yang rope mana ..
Yang akak dedua memilih tapi tak kisah la jenama ape , asalkan cun di mata depa ...pastuh sibuk nak gelang , rantai bagai ..adusss

Marisa said...

tepek ler gambar.... saya baru nak pi cari kasut anak-anak next week

zailamohamad said...

Anak pompuan mesti nak pilih ikot taste dia sendiri kan..Anak Zaila kecik lagi so dia terima jer apa yang kami pakaikan ntok dia..bile dah besar nanti, sure memilih jga;)

miz_eda said...

anak2 dara saya so far tak byk citer..apa yang ktia beli itu yang derang pakai..tahun ni 2-2 dapat sketchers..:)

pearl said...

waaah.. kasut tinggi.. hahaha, setakat ni aisyah memilih baju ape dia nak pakai... baju pakai kat rumah pun memilih nak pakai ape.. dahle aku jenis malas nak basuh baju, so dah takde baju, so pakai je la ape yang dah dibasuh.. hahaha
sbb anak2 aku ni dah pakai baju sekali, then taknak pakai lagi walaupun baru 1/2 hari pakai..
semalam, masa aku dok surf beg tangan online, kemain dia tunjuk, dia pun nak pakai beg tangan jugak.. huahaua

SHaHaQiLiF said...

hi syaura...boleh ajak gi date tak?

yg mengharap,
aqil yg ensem

p/s: mommy nak bantai gelak jerk...hahahhahahaha

Ana said...

alalalaa..cantik kasutnyaa..pandai Syaura pilih kann..