Bila tidak mengepam lagi...

Monday, November 30, 2009

....aku berasa sangat pelik hari ini....sebab rasa macam kekurangan sesuatu...antaranya tidak perlu mngemas pam, coolers and chillers dan botol2 masuk ke dalam cooler bag...tidak perlu mengangkut cooler bag ke tempat kerja....Wah terasa macam 'anak dara'..huh!:P

Lagi2....bila tiba waktu tengahari sebegini, terasa macam nak pergi mengepam dan tiba2 teringat...Owh aku nak letak mana kalau nak pam pon...:P Mana taknya rutin harian selama hampir 2 tahun..tiba2 berhenti..terus teringat2 nak buat tapi tak payah buat..hehehe...Oh ye selepas sudah capai target aku sudah tidak mengepam lagi...

Reason why..kerja aku sebenarnya memerlukan komitmen yang amat tinggi...setinggi gunung....hari2 bz...curi2 masa sebenarnya hari2 untuk mengepam....Tapi Alhamdulillah berkat keazaman yang tinggi dapat rezeki dari Allah dapat jugak completekan 2 tahun...

Owh Sufia pulak...memang suka minum MILO...so umi abi dia amik kesempatan dengan membelikan Dutch Lady 123 perasa coklat sebagai FM pengenalan untuknya...harap2 nak lah dia minum hendaknya yer....Yer memilih FM memang betul2 memeningkan kepala...terasa macam tak pernah ada anak sebelum ni pulak! Hehhe...Progress penerimaan Sufia terhadap FM akan aku update kan later kay!...

9 comments:

maya amir said...

bile dah tak mengepam rasa free kan? tapi sebenonye, deep down, still rasa rindu kan? i know the feeling..

Ana said...

Mimi nk stopkan terus ke bf nie?? masih bagi kt umah pun ok lagi kann..dpt jugak lepas gian sufia kt susu ummi dia..

Fid said...

hahahahahaaa
i rasa i faham
sbb masa i bebaru stop pumping susu i asyik kelam kabut cari beg susu i...hahahhahahahaha

faisyura said...

wahhh sudah berenti.. aku baru memula kan perjuangan... tapi tak berape ekselen la roza.. ;( stock tak cukup untuk aariz.. rase cam nk benti keje pun ade... sng! tayah pk pasal stock.. 24 hours bleh nenen.. huhu..

~Umi.Sufira~ said...

Maya--> Yup! Rasa rindu...Owh tapi senang jer nak ubat rasa rindu tuh...dapatkan new baby sorang lagi...:P

Ana--> Nak campur dah...tak larat ngan stok EBM untuk Sufia...kat rumah direct feeding...masa kerja pakai FM jer..:)

Kak Fid--> Hahaha..betul2....ingat nak pi pam rupanya alamak! mana bawak beg da....tapi satu kepuasan tahap gaban dapat grade la..aiseh!;D

Baid--> Jangan menyerah kalah dulu....Chaiyok baid chaiyok!

pearl said...

wah roza... sufia leh minum susu berkaitan coklat ye.. okla tuh.. kalu imran minum or makan segala berkaitan dgn coklat..akan jadi mcm 'hulk hogen' gitu.. hehehe bukan mengamuk deh, tapi terlampau aktif takleh duduk diam... boy ni alergic ngan coklat kot ye... kakak aisyah takde masalah la pulak berkaitan dgn coklet...tapi ntah2 mulut nye yang becok tuh berkaitan dgn coklat gak kot..hahahaha

~Umi.Sufira~ said...

Wani--> Wah..imran jadik hulk hogen??menakutkan..hehehe...Maybe bagi sufia susu kaler putih cuma susu ummi dia..tu yang dia buleh terima susu coklat tuh kot...;P

Siti @ nurie said...

he he he....tak pe...kasi dia air lain pun takpe,,,skrg ni kalau nak brjaln, kalau "terlupa" nak bawa susu dia, siti standby je vitagen....he he he

~Umi.Sufira~ said...

Siti--> Itulah tu...selain dari susu sufia suka gak Ribena..so bulehla kot buat gilir2 minum..:)