Skip Lunch

Monday, November 9, 2009

Tiada idea untuk menulis hari ini.....Biarlah aku bukak rahsia saje di sini sebagai idea untuk entry baru...;P

Nak ngaku nih...sebenarnya sejak naik dari cuti raya harituh aku sudah skip lunch...Makan cuma breakfast ringan di rumah bonda masa hantar Sufira....Sarapan pagi waktu morning break bersama2 rakan mesyuarat tingkap, kemudian makan petang (tea-break), last sekali makan malam bersama suami dan anak2 terchenta...Dah skip lunch pon tetap 4kali sesi makan hokeh..kahkahkah...

Reason asalnya masa baru2 naik dari cuti raya tuh sebab busy sangat...sampai tak sempat2 nak makan tengahari....kemudian macam dah terbiasa pulak...lagi2 bila tengok milk production macam menten ajer....Tambahan lagi, ahli mesyuarat tingkap suma memang tak makan lunch..diaorang tido...So kalau aku makan selalunya takde kawan..sob sob....Dulu2 layan je makan sorang2 sebab nak menten milk production tapi sekarang makin menjadi2 pulak malasnya...

After skip lunch, rasanya aku masih buleh bawak lagi...takdelah lapar melampau ataupun perut berbunyi melampau..hihi...Hmm rasa2nya akan stick to "NO LUNCH" selagi perut buleh tahan...*wink*
=
Nota kaki: Makan malam tetap 'ON' macam biasa....Siap banyak lagi kuantitinya..Sila jangan follow bagi sape2 yang sedang berdiet..ngee...;P

8 comments:

Sayang.Ibu said...

aku mmg biasa x lunch tp rehat kul 10 mmg mkn kawkaw punye...so kenyang smpi ke dinner..tp x gak kurus...pelik..pelik..kahkahkahhh

Siti @ nurie said...

mimi, ada tak sesiapa cter yg kat opis siti ni mmg org2nyer suka makan?..hik hihk...kkdg siap berkongsi mknan lagi..sorang bawa nasik, sorang bawak lauk, sorang bawa tu, sorang bawak ni...siti cuma skip dinner, bila hubby keje mlm..sbb boring mkn sorang2....

CT said...

huhuhu wish i can do the same...x bleh aaa skip lunch..laparrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Mummy Dasy said...

sama ah kite...
lunch mmg skip tp makan malam wajib hahaha klu x mau mkebulur anak2 & hBy

Nanak said...

bestnya mcm tu..nnk pg dr rmh da baham 2kpg biskut jacob..9am, mkn mihun goreng..lunh kena amik juga..i cepat lapar la...huhu..petang kalau tea break ada pisang goreng, mmg ratah sekeping 2..mlm?huhu.kekadang melantak lagi...

~Umi.Sufira~ said...

Intan--> ALah dah kurus lah tu...ko nak kurus camne lagi..ekeke...

Siti--> Takde saper lak cerita...tapi tang yang share2 bawak lauk tuh memang tau..angah dulu sanggup bangun pagi2 masak lauk utk bawak gi kerja..ekeke...

CT--> Ala..kita kalau ada kawan pon nak gi makan...;P

Mummy Dasy--> wajib wajib....:)

Nanak--> Walaupon U banyak kali makan..tapi kuantiti nya sikit2..jadual pemakanan yang baik tuh!:)

Umi Nawfal said...

mimi, gitulah gaya makan aku sejak lepas raya haritu.. tghari dah x heran tgk makanan.. tp malam, belasah habissss..!!

~Umi.Sufira~ said...

Umi Nawfal--> Aiseh! Sama rupanya kita...:)