Menambah parut yang sedia ada...

Monday, November 23, 2009

Ingat tak entry ini? Ala yang kena dressing hari2 kat klinik sampai baik sebab dah kena jangkitan kuman tuh.....Sebulan baru baik hokeh...peritnya masih terasa2 kat tangan...hihi...

Owh tak pernah aku updatekan rupa kesan parut itu kan? Amatlah tak cantiknya dan sangat obvious sampai kemana2 saje aku pergi pasti akan ditanya.....kenapa tuh? Camne buleh kena? Tapi yang pasti it's really feel bad bila dikasihani....tsk!
Namun parut di tangan tidak berakhir di sini..apabila semalam dua lagi kesan melecur di tangan manambah parut yang sedia ada...gelembung tuh sakit woo!!

Inilah nasib si isteri yang rajin dan sangat cuai tatkala di dapur....bercalar balar la tangan ni nampak gayanya...Owh tak sabar dah nak consume Vit E nih...uhuk!

18 comments:

Ealyie said...

sesungguhnya ku kagumi kerajinan & kemahiran memasak mu ittew... uh uh uh...
Mie, ajor aku le..

p/s: da lama sgt kan tak tinggal jejak kt sini..:)

Sayang.Ibu said...

aiyooo... ko masak apa nyahhhhh??? respek tul dgn kerajinan bini yorts nih...ahaksss

Zuhaini said...

aduhai... siannya.....

Mummy Harith Hannah said...

Aper yg meletup tue mi? :P

Aku plg nyampah goreng kopok lekor, slalu meletup tiba2 jer. Siap pernah minyak panas meletup masuk dalam mata. Perghh, lama gak aa mata pedih.

♥Hernee Nazir♥ said...

adoi pdih rase..mimi gune beauty E oil..confirm ilang parut,,hernee dh pnah gune..mmg bkesan..

Ana said...

adoiii..ngilu tengok yg gelembung tue..xpe laa..berkat rajin masak tue..mak mentua tengok mesti makin sayang..hehehe

Siti @ nurie said...

erk...serammnyer yg gmbr no 2 tu...teringt masa dlm pntng dulu, siti ingtkan periuk tu penuh ngn air panas, punyerlah celup, rupnyer air tu tinggal cktnyer dan tgh menggelegak..puh...lama juga nak hilang....

ibu addin dan nasa said...

Hmm, better makan vit e dan picitkan sikit kat tempat melecur tu...kesiannya tengok..

Zety Zin said...

huuu ngilu aku rasa weh. semoga cepat sembuh segala gelembung itu.

hajarus said...

adoi terase sakitnyer kak...

lia said...

bukti kerajinan tuh ;p

necchan said...

aiyoh..itasou..(mestilah itai kan mie..huhu)

btw kan mie, kt sini dh ada `penemuan` (?) baru utk baikkan luka2 besar ni dgn cepat, tak menyakitkan dan tak meninggalkan parut. depa found out yg cara kita baikkan luka dgn letak ubat luka tu sumer, then kasi kering tuh hanya buat luka lmbt baik, lbh sakit dan berparut. instead, kita kena biarkan lembab ala2 tampal plaster (sini ada plaster khas utk tu), sbb dri luka tu nnt ada cecair terhasil yg akan buat luka tu cepat baik. mekanisme yg Allah dh jadikan utk kita recover cepat sebenarnya. amazing sgt2 tgk kesannya kt tv tau mie..benda ni baru n belum meluas, sbb in medic masih pakai cara yg biasa tu lagi. tp aku mmg teringin nk cuba cara baru ni in case jadi apa2 such luka2 gitu (mintak dijauhkan lah..)tgk luka kt tgn yg dulu tu seriau sungguh. itsumo ki wo tsukeyou ne.. ;)

nieda said...

kesiannya, i tau sakitnya..

~Umi.Sufira~ said...

Ely--> Mahir apa nye nyah kalau dok melecur sana sini? Cuai adalah...;(

Intan--> Aku goreng cekodok...tinggi sangat kot sampai minyak panas merecik kat tangan..:(

Zuhaini--> Aduhai makin bertambah sedih....:P

Aru--> Masuk mata?? Omak aih! Pedih giler tuh...aku goreng cekodok beb...cuai sangat masa tuang tepung dalam kuali tuh...

Hernee--> Thanks fo the tips..InsyaAllah memang nak carik Vit E yang sesuai la ni...:)

Ana--> Hahaha..takdenya mak mentua makin sayang..makin kena kesian adalah..ekeke...

~Umi.Sufira~ said...

Siti--> Pergh..kesakitan yang tak dapat dibayangkan tuh..celup air panas eh!erkk..

Kak N--> InsyaAllah akan diamalkan..thanks for the tips:)

Zety--> Thanks beb! Ni pun tengah tunggu sakitnya hilang..:)

Hajar--> memang pedih!

Lia-->:P

Oja--> Wah kagum aku ngan penemuan tuh..Nihonjin nih memang suka buat kajian benda2 gini kan...Owh bagusnya kalau plaster tuh ada kat sini...er...nampak gaya memnag berparut2 la tangan aku nih jawabnya..:P

Nieda, pun pernah kena yer?

faisyura said...

wah byk bukti kerajinan ko tu roza... ;)

lailasani said...

ya allah.. kene kat tempat yg same ke??
siannyaaa...

~Umi.Sufira~ said...

Baid--> Bukan bukti kerajinan...bukti kecuaian:P

Kak Laila--> Iyer di tangan yang sama....tangan kanan yang berjasa ini..uhuk!