Today is the day!Happy 2nd Birthday Dear..

Thursday, November 26, 2009

Alhamdulillah...Hari inilah hari yang ditunggu2 setelah sekian lama menghitung hari dari hari pertama kelahiran Sufia...

Hmm...target hanya exclusive selama 6bulan SAHAJA telah bertukar menjadik 2tahun dengan izin Allah S.W.T....Syukur sangat2...Dengan bangganya diumumkan bahawa aku telah berjaya mencapai target exclusively breasfeeding for 6 months and fully breasfeeding until 2 years hari ini!!Mak Dapat PhD of breastfeeding hari ni nyah!!ahahaha...and Happy 2nd birthday Sufia..

Perjalanan pahit manis turun naik semasa BFing buleh baca DI SINI..

Sangat2 berterima kasih pada my hubs atas sokongan padunya selama ini, bonda terchenta atas kesabarannya melayan karenah kelecehan merendam EBM, rakan2 seperjuangan especially Cik Ar.nie yang banyak bagi tunjuk ajar (memang target aku cuma 6bulan aje ko..) dalam arena ini..dan rakan2 di SI.com dan juga rakan2 bloggers yang selalu memberi perangsang secara langsung dan tidak langsung...Dan juga Sufia yang sering memahami naik turun output umminya nih...(Eh macam ucapan menang awards pulak yer!..:P)

Syukur and happy sangat hari ini!Happy Birthday Sufia! Semoga jadi anak yang solehah!:)

20 comments:

Zety Zin said...

Wahhhh! Tahniah! Tahniah!

Happy Birthday Sufia!!!

Mummy Harith Hannah said...

Mimi,

Aku yg kinchou ko tau, menunggu entry special ko nie. Hahaha.

Congratulations my friend!!! *hugs*

Ko telah membuktikan, eventho tak buat EBM stok dalam pantang pon, boleh berjaya capai target fully 2 years! Sgt membanggakan. ;)

Eh, lupa plak, happy 2nd birthday Sufia dearie! Nanti suruh Abi bagi spesel present kat Ummi, okey? *hugs*

yOrTs said...

saya bukan saja beri sokongan, malah dokongan, perangsang dan merangsang. wahahahah

♥Hernee Nazir♥ said...

tahniah mimi..happy b'day sufia.. aeh mimi b'day dorg bdua bradik dekat2 ke?

JaNnAh said...

Happy Birthday little Sufia..

Tahniah untuk ummi Sufia ye..

lia said...

hepi besday sufia....

Alhmdlh... & tahniah da berjaya bf till 2yo...

Nieza Ishak said...

Wahhhh tahniah mimi,

akhirnya tamat jugak perjuangan PHD ko.

happy besday sufia.

Sayang.Ibu said...

Congratsssssssssss babeeeeee....

bestnya tercapai sudah targetmu..aku tompang sukak dan berazam nak capai jugak PHD nih... tahniah..tahniahhh

happy 2nd birthday sufia sayangggg... jadi anak yg baik, bijak dan solehah yerrrr...mmmuuaahhh

mamaDhea said...

Tahniah! Tahniah!

Aku pon tumpang bangga dgn ko.. ;)

Happy 2nd birthday Sufia..

CY4.0 said...

congrats bebeh!

doakan mak berjaya utk #4 ni..

and, and, happy birthday to your darling sufia..

CapT said...

hepi 2nd besday sufia and ummi..

sufia yang patut blanje ummi nihh..

aku pun nak berazam mcm ko jugak la bebb..

amin amin amin!!

mirah said...

alhamdulillah mimi, tumpang happy ni. Anyway, happy birthday sufia.. :)

necchan said...

ni ayat sama mcm dlm fb tp nk bubuh gak dlm kotak komen ni :p
"congratulations toboth sufia n mommy!!" hehehehehehe...
kejayaan mu menjd inspirasiku mie..:D

synn said...

happy birthday sufia..
tahniah mimi berjaya exclusive and fully bfeed:)

lailasani said...

OMEDETOUUU!!!!!!!!!
tahniah.. tahniah...

Happy birthday utk sufia...
moga jadi anak yg solehah...

cik EPAL said...

happy befday sufia..hehe...

i hit ur nuffnang..moster potato ;)

~Umi.Sufira~ said...

Zety--> Thanx auntie..rasa berbaloi sgt pengorbanan selama ini..

Aru--> Thanks a lot *hug*...aku memang berterima kasih sgt kat ko...rasa macam sgt2 terhutang budi...memang kopakla abi dia bulan ni..hadiah utk umi, syaura and sufia skali..;P

Mr. Yorts--> Ewah2....lebey pulak!

Hernee--> Beza sehari je..nak ikutkan due date sufia sama je ngan syaura cuma dia keluar lewat tu yg selang sehari:P Thanx auntie..

Jannah--> Thanks a lot!:)

~Umi.Sufira~ said...

Lia--> Alhamdulillah...syukur sgt:)

Nieza--> Alhamdulillah syukur sgt..lepas nih malas dah nak risau2 stok EBM..pandai2lah sufia minum susu lain yer..hehehe...

Intan--> Thanks a lot beb! Ko pon menjadik perangsang utk aku! InsyaAllah kalau ada rezeki baby akan datng nak beli pam best sikit macm ko...:)

Sha--> Thanks beb!

Cik Yan--> Alhamdulillah...Gud Luck untuk #4 eh!

~Umi.Sufira~ said...

Capt--> Amin amin amin...semoga ko berjaya beb! Apa2 kalau ko perlu pertolongan aku just say it!kay!:)

Mirah--> Thanks a lot Mirah! Gembira sgt nih..:)

Oja--> Arigatou!! Semoga ko berjaya untuk second baby ni OK:)

Synn--> Thanks a lot Synn!:)

Kak Laila--> Thanks a lot OK!:)

Cik Epal--> Thanks for dropping by..I hit yours too...:)

Siti @ nurie said...

tahniah! tahniah!...kalau ada rezeki utk 2nd baby, siti nak ber"study" ngn mimilah....amin...