Asing Tidur...

Tuesday, November 10, 2009

Alhamdulillah...sudah 4malam kami asing tidur..Opss...takkan aku ngan hubby pulak....ekeke...rugi asing2 tido ngan hubby ni yer..:P..

Sebenarnya Syaura..Yerlah lagi beberapa hari Syaura pun dah nak masuk 6thn...sudah buleh membezakan yang baik dan buruk...sebelum kami ditegur dek kerana aksi2 panas...kami pun menimbang2kan untuk ajar si anak dara tidur asing dari kami....

Sebelum nih, kalau kami tidur di bilik bawah, Syaura akan tido di atas tilam...Umi, abiy, adik bertiga di atas katil...Kadang2 datang angin tak baik, malam2 Syaura terbangun kejut ummi tido sekali ngan dia...pastuh adik nak nenen, ummi merangkak balik naik atas katil..wah ummi ni dah macam apa yer merangkak naik turun katil malam2....Macammana tidur nak cukup..ekeke..

Kalau tidur di master bed room lak, abiy tido atas sofa bed...ummi, adik n syaura tidur kat katil....Yang tak tahan memang budak berdua tuh susah nak tido bila baring bersebelahan..kejap kang adik tarik rambut kakak...kejap kang adik tepuk muka kakak..sudahnya jadi bergaduh...Bukan makin lena..

So pelan2 aku pujuk Syaura untuk tidur sendiri di biliknya....Bilik kaler pink nih...ada satu katil bujang...sebelum tidur aku akan hantar dia ke biliknya...buatkan air MILO dulu, hantarnya buang air kecil..selimutkan dia, suruh dia baca doa dan ayat kursi kemudian aku tonton TV kat luar...selalunya beberapa minit lepas tuh tidur lah dia..Alhamdulillah...Ni abiy dah janji nak hias biliknya sebab Syaura dan nak tidur sendiri...Tapi lampu bilik nya dan lampu family hall memang sentiasa terbuka..Koy kot dia terjaga malam tgk lampu menyala hilang sikit takutnya..Alhamdulillah..hopefully sampai bila2 lah dia nak tidur di bilik sendiri..:)



Nota kaki: Malam pertama asing tidur, umminya lak yang emo..isk isk...asek teringatkan si anak tido sensorang....ngee...

21 comments:

Mummy Dasy said...

huhuhu Mimi dah berjaya, kite belum berjaya lagi :(

Umi Nawfal said...

hihihi.. xpe.. sket² lg biasa lah uminya tu..

♥Hernee Nazir♥ said...

syabas bete..hehehe

Me_Bee N Kids said...

Blom start train pun lagi ...:)

Sayang.Ibu said...

nak lagi best, ko bg laa sufia teman kakaknya tido, baru laa ummi dan abiy leh sehati berdansa dlm bilik tido... kahkahkahhhhhh

Nurhayati said...

bravo tuk Syaura.. good girl la dia.. patutla ummi dia kurus..

1st time mesti la emo kan, dah biasa tido sama tetiba tak plak..terasa. =)

Siti @ nurie said...

salah satu cara gak tuk pujuk anak tido sndiri,..kene hias bilik diaorg cntik2 ikut khndak diaorg...hmmm, mcmanalah mia nanti ek...la ni, ayah dia peluk ibu dia, dia lak marah ayah dia soh ketepi..he he he

Emilia said...

umi, awal2 mmg mcm tu..kite yg risau bila tido asing dgn anak, natrah emi dah asingkan sejak umur setahun lagi..tapi letih sikitlah sebab kita yang tak lena tido, tapi dah lama2 nanti ok je :D

Ana said...

mana x emo..6tahun tido sama..nie pulak nk asingkan..kena hias cantik laa bilik dia mimi,baru dia suka..cewahh..cam ada pengalaman tido asing ngan anak jek??huhu

izzahazfar said...

suker dgn part 1st...heheh..mmg rugi tido asing...ahah...

Zety Zin said...

wah bagusnya syaura!

zailamohamad said...

Zaila pun sedang mencuba ntok pisahkan anak2 tapi Haziq masih kecil lagi (3 thn) so ingat macam nak pujuk dia tidur kat bawah atas tilam..kalo nak suh tido kat bilik dia sendiri macam kesianlah plak kan;)
tunggu dia sebaya macam Syaura baru Zaila nak suh dia tidur dalam bilik sendiri;P

Mummy Harith Hannah said...

Bravo akak Syaura! Lawa lah pink color bilik Syaura tue Mi! ;)

Aku skrg nie, mmg Hakim yg tido tilam single kat bawah (atas lantai). Kami bertiga atas katil. Pernah gak bagi hint kat dia, "abang tido kat bilik abg nak?". Terus kembang kempis hidung dia nak start nanges ko tau. Hahaha. Tak sampai hati nak terus kan hajat. :P

m-i-o said...

errr....mata mak terus tertancap kat gril wrought ironmu, nyah! :P

*yea sy tau komen ini tidak relevan

kahkahkah!

~Umi.Sufira~ said...

MD--> Alhamdulillah...terkejut jugak dia nak tido asing..:)

UN--> Paling terasa bila takde org nak 'ON' ubat nyamuk karen tuh...selalu Syaura yang buat...hihi..

Hernee--> Makaceh!

Kak Liena--> ALa anak akak kecik lg..Syaura pon dah 6thn baru berjaya...:P

Intan--> Abis kalu Sufia nak susu kena panjat tangga lah aku? makin kurus dibuatnya nyah..kahkahkah..

~Umi.Sufira~ said...

Nurhayati--> Itulah tu...dah 6thn tidur sama...mlm first tuh memang terasa betullah...:P

Siti--> Hihi...mungkin gakla...alahai Mia sian kat ayah tau!;P

Emi--> wah salute!tabik spring....sethn lg dah tido asing yer..bravo natrah!

Ana--> Hihi..eh auni dah tido asing ke ngan Ana?Nak hias bilik dia yang ngah pertimbangkan nih..ekeke

Izzah--> Kan kan...:)

faisyura said...

wah syaura dah duk bilik sendiri... hmmm nnt letak lah photo frame muke ko besar2 kat bedside table dia... baru dia rase cam umi dia dekat je ngn dia ;)

Ana said...

mana pulak asing mimi..masih setia menjadik org tengah antara umi n daddy dia..tggu 6thn laa baru asing jugak..hehehe

~Umi.Sufira~ said...

Zety--> alhamdulillah..:)

Zaila--> Tunggulah dia besar sikit..kalau kecik lagi macam kesian je kan nak kasih tido asing...hihi...

Aru--> Tau tau macammana muka hakim kembang kempis hidung..ekeke..sebab syaura tu dulu pon macm tulah jugak bila disuruh tiso sendiri..

MIO--> Memang out of topic hokeh!ekeke...

Baid--> Takde maknannya...kena tinggal baju busuk aku kot kat sebelah dia..hahahaha...

Ana--> Owh ingatkan maksud ana, auni dah pisah tido..ekekeke..

日月神教-任我行 said...

成人遊戲,免費成人影片,成人光碟,情色遊戲,情色a片,情色網,性愛自拍,美女寫真,亂倫,戀愛ING,免費視訊聊天,視訊聊天,成人短片,美女交友,美女遊戲,18禁,三級片,美女,成人圖片區,avdvd,色情遊戲,情色貼圖,女優,偷拍,情色視訊,愛情小說,85cc成人片,成人貼圖站,成人論壇,080聊天室,080苗栗人聊天室,免費a片,視訊美女,視訊做愛,免費視訊,伊莉討論區,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,維克斯論壇,情色論壇,性感影片,正妹,走光,色遊戲,情色自拍,kk俱樂部,好玩遊戲,免費遊戲,貼圖區,好玩遊戲區,中部人聊天室,情色視訊聊天室,聊天室ut,自拍,後宮電影院,85cc,免費影片,a片

握壽司Stanley said...

徵信社,徵信,徵信,徵信社,外遇,尋人,徵信公司,徵信,抓姦,徵信,徵信社,徵信,抓姦,抓姦,外遇,尋人,徵信公司,徵信,徵信,徵信社,徵信社,徵信,徵信社,徵信,外遇,尋人,徵信公司,徵信社,抓姦,徵信,外遇,徵信社,,徵信,徵信社,徵信,徵信社,徵信,徵信,徵信社,徵信社,徵信,徵信社,徵信,徵信社,徵信,徵信社,徵信,外遇,尋人,徵信公司,徵信,徵信社,徵信社,徵信,錄音,背叛,商標,商標,GPS,離婚