Anda renew passport?

Thursday, November 19, 2009

Me? Of course...:)Company pay for the renewal cost..apalagi...ambil peluang habis2an....ngee..due date will be until 2012....Before this, masa renewal cost tu RM300 memang berbaloi sangat2..Free je dapat renew passport...

Kali terakhir aku keluar negara atas urusan kerja ialah ke Ba.tam, Indone.sia...Seronok jugak yer dapat peluang ke luar negara free.....tapi selepas itu bila aku dikehendaki ke China or Japan aku tolak secara keras...almaklumla Sufia masih breastfeeding and masih kecil..so alasan amat kukuh di situ....

Hubby pon sama...dia lagilah selalu kena station luar negara.....sejak pindah company latest ni jelah dia belum kemana2...tapi nampak gaya ada chance di hantar ke UK...seronoknya kalau dapat ikut...

Cuma si kecil dua orang itu masih belum ada passport...Inipon kami sudah berkira2 nak buatkan passport untuk Sufira berdua...Senang juga kalau ada passport kan...Lagipun nak buat passport dah murah sekarang...RM100 for 2 years kan? Ha...sape2 yang belum ada passport dah buleh buat...mana tau ada rezeki lebih dapat melancong ke luar negara....:)

11 comments:

miz_eda said...

yup, i also have plan utk renew passport for the kids..RM100 for 2 yrs, RM150 for 5 yrs, alang2 amik je yang RM150 tu..lagi untung..

~ As ~ said...

mimi - kanak² rm150 for 5 years...

Confession of a Coffeeholic Mama-Miya said...

tumpang renew passport i skali..dah nak mati thn depan ni..

Zuhaini said...

belom lagi... tunggu my department nak hantar mana2, then baru leh renew FOR FREE.. ahahah :)

Ana said...

nk buat jugak..tp next year laa..murah tue tuk bebudak je ke?? tuk org tua xleh murah ke?? hahaha..promo ke mmg smpai bila2 rege cam tue??

Me_Bee N Kids said...

Kalau akak nak renew nampaknye kena sume skali tuh berbondong2 kat immigresen
-RM150x3 = RM450

Tapi kalau mak pak bape kena yer kalau renew , dah mati dah lama pun ha ...hmm

pearl said...

harga pasport rm300 utk 5 tahun for adult and kid rm150 ..harga lama and tidak berubah... harga yang lain dari tuh harga promosi utk tempoh kurang dari 5 tahun...

outstation ke UK..jgn lupe war warkan kepada aku ok...boleh singgah ke teratak buruk aku ni

Sayang.Ibu said...

kena buat cpt2 nih nyahhh...;p

~Umi.Sufira~ said...

Miz_eda--> Owh kalau 5th tambah RM50 lagi yer? Baru tau harini...:P

As--> Noted!:)

Mama-Miya--> Hahaha...kena kerja sini la baru buleh tumpang...;P

Zuhaini--> Hihi..takpe ada rezeki kang out-station luar negara laks..:)

Ana--> Baru2 nih ada turun harga...RM100 untuk 2 tahun...rasanya applied pada semua tak kisah mak budak ke budak..

Kak Liena--> Haha...kalau nak renew kena renew mak pak nya dulu...kalau tak ngan anak2 skali takle gi luar negara..;P

Wani--> Ooo macam tu yer..kalau gitu mak pak buat utk 2thn je..anak2 bulehla buat utk 5tahun:P

Intan--> Sila buat jgn tangguh2 lagi...:)

lailasani said...

dah renew guna duit company... seronot... dulu before boss yg bes balik jepun, cepat2 akak renew... sekrg boss tak bes-kalau nk renew banyak songeh.. hehehe.. selamattt utk 5 tahun...
damia je belum buat... ingat nk gi buat khamis ni, insyaallah plan nk ke singapore awal bulan 12

~Umi.Sufira~ said...

Kak Laila--> Itulah pasal..selagi ada kemudahan..kita guna sebaiknya kan kan..:)