Rumah Terbuka Update~~

Monday, October 13, 2008

Kek batik, lengkong roti, buah

Soto, laksa, nasi empet


Alhamdulillah, majlis rumah terbuka semalam berjalan lancar....terima kasih banyak pada semua yang hadir... Majlis yang pada mulanya nak buat kecil2an akhirnya jadik agak besar jugak bila tak disangka Marhaban kampung coincindencely sampai kat umah malam tadi kan...tu yang seronok..makanan suma dah sedia...Rezeki diaorang..Some updates

Tetamu
Nearly 100+ yang datang...memang tak sangka..my friends 30+(masuk family n anak2), hubby's friends also 30+, My sister's friends nearly 20+, jiran2 20+, campur marhaban dekat 40 orang...Alhamdulillah semoga kehadiran tetamu membawa rezeki untuk kami sekeluarga..

Masa
Actually set kan masa from 2pm~9pm..yang kelakar pukul 1130 my hubby's friend dah sampai..apa pun tak hidang lagi..kalut sungguh.."Sorilah Yot, aku tak tengok masa ko tulis pukul brapala.."huhu...haru...tu first tetamu, tetamu terakhir balik pukul 1030..

Makanan
Punyalah risau tak cukup. Tapi syukur sangat cukup sangat siap ada lebih lagi.
Menu as below
Soto (Mimi masak)
Nasi empet
Kuah kacang (Mak Mimi masak)
Ayam masak merah (Mimi masak)--> first time masak 10 ekor ayam OK..hentam ajelah labu..
Kuah lodeh( Mak Mimi masak)--> Ank Mimi dah meragam tak dan mimi nak masak..sian my mom
Cocktail (Hubby Mimi buat)
Kek Batik (Mimi buat)
Lengkong roti (Mimi n Mak Mimi)
Laksa Penang (tempah) tak larat dah...
Dadih (sumbangan K.Etty)
Kek Lapis Sarawak (sumbangan Kak Kam)-->merasa gak makan kek lapis Sarawak
Buah..









Insiden menarik
1) Anak pada my sister's friend(now become my friend also) hehe..tarikh lahir dia sebijik sama ngan Sufia..badan pun lebih kurang je besarnya...dudukkan sebelah masing2 berpusing sambil duduk tu kan..hehe..kelakar...(CT, if you read this post, tak sangka sama tarikh lahir tau)..
2) Member Syaura satu tadika datang, memasing boleh buat tak kenal kan until aku borak2 ngan her mom baru tau depa satu tadika..bila tanya kenal tak kawan..kenal..nama Natasha....aduhai anak aku...satu tadika boleh wat dek je memasing...
3) Sampul duit raya boleh habis, hubby kata bagi jelah takyah sampul.."Alamak bang, malunya dah la RM2 je..takde sampul lak tuh.."kekeke..bukak sampul orang lain bagi anak kita yang RM10 pon ada...perghh..buat muka tak malu jelah kan..
4) Tunang angah,Naim sibuk tolong basuh cawan...Alahai siannya..dahla dtg jauh2 dari Klang kena basuh pinggan lak..terima kasih banyak yer...

Kesimpulan
Memang penat sesangat tapi seronok tak hengat...sampai mlm tu lutut macam nak tanggal kan..aku ngan hubby pukul 1030 after last person balik dah tumbang...Thanks a lot to Mak, Abah, Angah, Adik, Naim (tunang angah) yang banyak membantu menjayakan majlis..InsyaAllah ada rezeki tahun depan kita wat lagi..

(Tak banyak gambar dapat amik sbb bz melayan tetamu)..

7 comments:

Fara said...

seronok nya buat open house ye. kita buat ala kadar je...Mimi pandai buat kek lapis ye??

mamaDhea said...

amboiiii... meriahnyerrr open house mimi...

maaf laa tak dpt nk menghadirkan diri...

::Umi Sufira:: said...

Fara, kek lapis tak belajar lagi..member bagi kek lapis dari Sarawak.

Mamadhea, takpe..InsyaAllah tahun depan kalu ada rezki boleh kita wat lagi..;)

nuriezam said...

hai mimi....he he he...tak sangka eah anak kita sebaya pd hari yg sama...itupun sebenarnya dah lmbt 2 minggu...si mia tu seronok dok dlm perut mak dia...tu yg kena paksa gak dia kuar 26/11 tu..penat tunggu dia kuar...

::Umi Sufira:: said...

Ehehehe, CT memang tak sangka tau, jumpa yang exactly sebaya!Badan pon lebih kurang je kan..Ala Sufia pon lambat keluar..tapi sehari jelah...Ntah2 perangai depa pon dekat2 sama nanti kan..=D

linchan said...

Mimiiii.. tak ajak i ponnnnnnn hisk hisk

::Umi Sufira:: said...

Ala kaklin sorilah tak ajak u...Kalu i ajak pon u bukan nak datang..woo woo=D