The results~~

Sunday, October 19, 2008

Syaura @ school; 4th from right-->takdelah kecik pon walaupon dia paling muda kat kelas... Nampak diala paling besar among girls hehehe...


Remember my post last Ramadhan, SYAURA NAK EXAM dan harini tibalah masanya aku pi amik report card dia sebab PARENT'S DAY was held today. Dia punya berdebar2nya tuh dari malamnya lagi terasa almaklumla first time...Pagi tuh bangun awal terus mandi beb (susah woo aku nak mandi pepagi kalu weekend ehhe)..Masak bubur Sufia, prepare sarapan, kemas sikit2 terus bersiap nak amik Report Card. Cikgu start bukak kauter 830 pukul 822 aku ngan hubby dah tercongok depan gate sekolah....

"Alamak! bang takde orang lagila, kita pi isi minyak dululah",then hubby pusing kereta pi isi minyak dulu..Yang kelakar memasing boleh diam jek dalam kereta nih,Rupanya hubby aku pon nervous sekali.."Yang, macammana la result Syaura ni?" ihikihik..aku ingat aku sorang risau, rupanya hubby pon risau sekali...hehehe..then after isi minyak patah balik ke tadika, chodo 830pagi..terus masuk...dapat giliran no. 2 tapi untuk kelas Sufri(kelas anak aku) kitorangla orang pertama...beria2 sangat kan?kihkih..takpelah amik pengalaman..tahun dpan takdelah jakun sgt kot mcm tahun ni...The results are jeng jeng jeng...






Note: I put it here for no other intention but for our own reference for next year result comparison also for kenangan di hari tua.



Alhamdulillah leganya rasa tak terungkap. Bahasa Melayu tu she got full maybe sebab dia dah boleh membaca bahasa melayu so she understand the instructions. Tang matematik tu alalala..lemahnya kat part plus and minus..example:6+3=8..salah kira ke dia tak paham soklan ke aku pon tak tau..takpe2 lepas ni concentrate more on her maths sebab aku pon realized yang aku banyak belikan buku untuk membaca english and BM tapi kurang tang maths....

Other comments from her teacher:
1) Syaura sgt pendiam kat sekolah (walhal kat umah mulut dia ajer). Yang ni aku realized gak dia memang dari kecik takut orang..kalu ada orang luar je mulalah bertukar watak..

2) Dalam diam2 tu dia ada sorang best friend nama Humaira. Punyalah sayang ngan her best friend sampai pernah dia nangis sebab Humaira tak datang(huhu aku baru tau)

3) Hafalan surah Yasin dah sampai ayat 27..level keduala sebab ada lagi budak lain dah sampai ayat 33..Oklah tu kakak...slow slow..

4) Bacaan buku Bahasa Melayu sangat lancar and dapat hadiah lagi sebab lepas target..huhu..
Hadiah beg comel(boleh umi jadikan beg make-up umi..hahha)

5) Sangat lemah tang sukan..sumanya sederhana aje..apalah kakak ni,,lembik sanagt kot..

Result keseluruhan untuk Syaura sederhana sahaja...takpelah kakak..tahun depan ummi abi kena kerja kuat lagi and spend more time for you dear....fuh rasa hilang beban kat kepala ni..hihihi...

14 comments:

faisyura said...

well done syaura!!! excellent score!! ;) wohoooo rozaa congrates to you too... syaura is soooo smart kid lah...

Mummy HnH@arnie said...

congrats syaura! rasanya, born in the end of the year, tidak menjadi penghalang kan? well done! you go girl!!! ;)

p/s : umi & abi bg prezen aper kat kakak syaura? hihih...

ojasamid said...

auntie pon nk ucap congrates juga kat syaura. next time boleh dapat full mark pulak nih. hihii.
(ape lagi mie n yot, kena lah ganbaru juga ek. heheheh.)

Anonymous said...

Salam, Boleh cerita sikit pasal tadika syaura tak. kat mana tadika itu yer and what is your opinion about that tadika. Anyway well done and congrat syaura :)

sayangibu said...

Congratsb to both mom & kid... Dah ok laaa result syaura to roza. tp mama dia mesti nak syaura xcore 100% semua pulak next time kan...xpe...slow slow...:)

Our Dreams Of Life said...

wahhh...terer la tu for a 5 year old kid...tahniah

mirah said...

wah good performance tuh..
yg plg auntie mirah suka tgk tang syaura tulis nama dia kat exam paper tu, comel je huruf 'y' dia..
hihi.. welldone utk syaura k.

Me_Bee N Kids said...

Wahh , omedetou ..Its very good result for the 1st time ....Ape present mama ngan papanye ..???...

Yan said...

time ni la rasa nyesal je risau tak sudah.. kah kah kah..

congratulations to yr dear daughter.. lepas ni mesti parents dia lebih cool :)

CT said...

wowwwiiiii well done syaura... flying colors sungguh resultnye..sure Mimi bangga banget ngn syaura kan...alhamdulillah..keep it up yek syaura

::Umi Sufira:: said...

Baid, thanks..takdelah excellent sgt tapi drpd dia dapat 60, 70 nih kira orait ler..hehe..syukur sgt ni..

Aru, betul2...maknanya takde alasan la ek lahir ujung tahun takleh catch up..tapi nak usaha keras sikit..nak bagi adiah ape ek? malam tadi atas permintaan syaura ajak mkn KFC..spesel kitaorg bawak dia sorang layanan baik punya..

Oja, betul..ni dah nampak dia boleh bawak tahun depan nak target dia full mark lak utk suma paper..hehehe..BTW, soklan boleh tahan gak susah..kalu english tu dah bab tall, taller, tallest suma..nak kena kerja kuat lagi nih both umi n syaura..

::Umi Sufira:: said...

Anonymous, err..kalu nak crita pasal tadika syaura ni nak kena buat entry baru..kalu tanya saya, memang saya puas hati sebab ada kelas computer and ngaji sekali..kalu nak tau lanjut maillah saya yer.. rozamimi@yahoo.com..anyway, thanks yek!

::Umi Sufira:: said...

Sayangibu, thanks..tulah target utk next year nak bagi she get full marks for all subjects;)

Kak Ina, thank U.

Mirah, haha..tulah usaha terjerit2 umi dia mengajar dia menulis..tapi kat dalam paper tuh ada gak tulisan dia terbalik..cikgu dia pon kata memang payah nak ajar dia menulis..sebab dia kidal..thanks yek..

::Umi Sufira:: said...

Cik_yan, yerla...tahun depan dah tak jakun dah..takyah beria2 pegi amik report kad pepagi..nerves sgt kononnya..hehehe..

Mamaliena, ada idea tak nak bg apa ek?Thanks gak utk Mamaliena..

CT, thanks CT...harap2 boleh menten result camni or lebih bagus lagi tahun depan...;)

BTW, thanks suma member2 blogger (kenal or kenal di alam maya shj)yang bagi support kat umi syaura ni kan..at least menyedapkan jugakler hati yang risaukan anak ni..kekeke..lega dah rasa..thanks all!=D