Beratnya rasa~~

Sunday, October 5, 2008

Errr...beratnya rasa nak naik kerja esok...Perasaannya macam nak blk asrama bila dah cuti panjang kat umah lak...still remember the feelings?hihi...aku rasa maybe sbb2 berikut

1) Dekat seminggu aku cuti raya, seronoknya spent masa ngan hubby and anak2 sepenuh hari selama seminggu... rasa takmo hari2 macam ni berakhir...

2) Seminggu aku berkepit ngan Sufia breastfeeding her....arghh..esok nak kembali mcm asal..start pumping blk...ala rindunya sufia...ala2 macam lupa lak skill pumping..hehe...

3) Esok pagi mesti syaura bangun pagi carik umi...sebab selama seminggu ni setiap kali bangun tido mesti jerit panggil umi...esok umi dah kerja kan..sian anak aku..

4) Kerja kat ofis tu mesti berlambak. Penuh ngan macam2 problemo...Malasnya nak pikir pasal kerja bila dah seminggu rehat melapangkan otak...

5) Mungkin jugak sebab kemeriahan raya tu masih terasa...tu yang bertambah2 mim alif lam sin nya nak naik kerja...

Err...tapi kalu tak kerja sape pulak nak bagi pitis kan...Nak taknak kugagahkan diri jugakla melawan perasaan...Umi mesti rindu sesangat ngan Sufia and Syaura esok...mm..time to iron my uniform...jya....

7 comments:

faisyura said...

roza, aku keje rabuuu.. hikhik saje je kasik ko jeles.. hahaha.. nakal sungguh!!!

huhuh blues btol bile lame coti kan... lagi bile kids dh biase ade kite.. ttbe mommy keje.. huhuh.. zaim pon kalo 1st day anta nursery pas cuti lame.. mmg meleleh air mata babai akuuu.. smpi ke ofis jugak la aku duk ingt dia.. sadis sugguh...

Shais said...

mimi...dah nak keje balik yer...alahai kesiannya:)

::Umi Sufira:: said...

Baid, ko saje je nak jeleskan aku kan...Uwaa syoknya cuti sampai rabu...alalala siannya zaim...tu yang tak sampai hati kan baid nak gi kerja tengok air mata anak meleleh..sob sob

Shais, yelah shais..terpaksa naik kerja dah..syahdu sungguh!kekeke..

Yan said...

org sungai besar kah? atuk kita kat sabak bernam.. selamat le lalu sg besar tu ha.. hehehe..

back to the topic, mmg berat.. hinsh.. pagi2 Zeri dh sangkut tangan kat tengkuk kita ni ha.. gayut macam koala..

::Umi Sufira:: said...

Cik_yan..hubby yang orang Sg. Besar...memang dekat no ngan Sabak Bernam sebelah ajer yek...

Itulah berat betul..siap merajuk lagi si kecik tu semalam ngan kite..dah seminggu berkepit aje kan..

mirah said...

saya bercuti sampai jumaat ni tp terasa rindu gak nak balik ofis semula..hihi..
duk asyik tgk hset kot ada org ofis call ke msg ke. Buleh ke gitu? Haha saya ni mmg boleh dikatakan suka keje gak,tp takdelah workaholic. Ni kes byk keje tak sempat settle sepenuhnya sblm balik cuti hari tuh, mmg kena pulun habis siapkan keje minggu depan lah ni..

Tp apa pun,kena make use cuti yg ada ni sebaiknya. Bukan selalu dapat peluang ni.. :)

::Umi Sufira:: said...

Mirah, bagusnya ada semangat kerja macam mirah ni...huhuhu..siap teringat kat ofis lagi..
Oooo ada banyak kerja pending ye..patutla asyik teringat je..takpe naik kerja nanti boleh pulun siapkan kay..

Betul tu mirah..sementara cuti ni make full use of it..bukan selalu..=D