Syaura nak exam!!??~~

Tuesday, September 16, 2008

*The schedule*
Wah...macam tak percaya tau!! Smalam balik kerja terus bukak beg Syaura..ada satu surat..bukak2..fuh..anakku ini ada exam minggu depan..dah kluar schedule..terkejut plus risau semacam..(My Syaura is still not even 5years old yet OK...) First subject English lak tuh... Baca english pun tak lepas lagi camne nak exam anak aku nih...huhu..seriau dibuatnya... Macam tak senang duduk gitu... Aku pun test sikit2..Match tu apa..draw tu apa... Match tu OKlah padankan... draw dia diam aje...write pun diam lagi..aduh!! Mintak2la anak aku boleh buat exam nanti..apala yang perlu aku lakukan..nak ulangkaji pun akupun taktau camne soklannya yang keluar nanti...Sembahyang hajat kot...
Macam nilah perasaan ibu2 kalau mengahadapi anak nak exam kot..ke aku sorang je cenggini?? hihi almaklumlah first time...

Yang syoknye..(ke tak syok..) abi nya boleh buat selamba je.. relax semacam..(nihonngode heiki dane) terlebih heiki...malam tadi lepas terawikh umi sibuk bukak buku Syaura abi syok layan mata..hahaha...ke perempuan ni memang over ke aku taktau la...kekeke...

P/S: asbenku jangan mare yer...duit raya tahun ni kasi lebih sikit..kihkihkih...

15 comments:

faisyura said...

hehehe umi yg neves ek? comel nye budak2 skg ni kecik2 pun dh exam... rase time kite dulu mainnnnn jee kot.. hahah... but dont worry dear, syaura budak bijak and kids ni sllu ape cikgu ajar dia ingt... ;)

nway good luck syaura!
wish u all the best! muax!

Rozamimi said...

Hmm..itulah baid...risau jek..depa siap ada graduation day..aku takut kalu syaura dapat result tak elok nanti kena beratur belakang2...uuu siannya anak aku...mintak2 la dia boleh jawab exam dengan baiknya...amin...

Me_Bee N Kids said...

Mak aih ..kecik2 lagi dah exam ..huh budak zaman skang nih advanced betol la ...
Off topic , rasanye ape yg MImi rasa tak over , biasala tuh pompuan mmg slalunye 'kesensitipan'tu terlebih sket , wakaru yo ...:)

Mummy HnH said...

Good Luck Syaura!

biaser laa tue mi, mak2 nie mmg slalu 'over-acting' sket dr bapak2 nya (slalu cool jer).. syaura pon blom 5 thn lg.. kalau dia boleh jwb exam dgn baik, dah kire BONUS tue tau... :D

Rozamimi said...

Mamaliena, itulah siap keluar schedule tu tak tahan..Kita dulu2 macam takde exam je..kalu ada test pun macam biasa2 jer..cikgu tak cakap pon test ek..
Eh tak off-topic la...itulah kekadang geram jer tengok depa ni kan..kita dok risau2 dia terover relax lak...siap boleh tido tu..hikhik...

Aru, sansei! maknanya memang mak2 ni slalu 'over acting' le kan..ingatkan aku sorang..kikiki... Mmmm..mintak2 ler dia boleh jawab...amin..

CT said...

Good Luck syaura...all d best ye...
Umi kene baca doa banyak2 ni...:)

Rozamimi said...

Thanks auntie CT, memang umi nak kena banyak2 doa ni..;)

Yan said...

rasa macam kita plak yg nak amik SPM kan? hik hik.. kita merasa benda2 ni 2 tahun lagi kot.. abah si Amir nak masukkan dia tadika masa umur 6 tahun..

Rozamimi said...

Itulah cik_yan..'over acting' sikit..hehehe...

rizza said...

salam...

dasat nye budak2 tadika zaman sekrg ni ye... ade exam tu... wow.... good luck!!

Rozamimi said...

hi rizza, tulah tu...dasat kan...BTW, thanks for dropped by!:)

Shais said...

salam mimi...

selalunya kita yg risau lebih...hasben relax jer.

Rozamimi said...

Shais, setuju sangat!!

Our Dreams Of Life said...

mimi,
biasalah tu mommies yg neves lebey bila anak nk exam..jarang2 la nak jmp daddy yg kalut2 bila anak nak exam

Rozamimi said...

Kak Ina, ni berdasarkan pengalaman yer..maybe nervous diaorang tu ada cara lain yek...kita tak nampak kot..(berfikiran postif kononnya.) hikhikhik..