Selamat Tahun Baru 2010!

Sunday, January 3, 2010

Selamat Datang 2010!! Begitu cepat masa berlalu meninggalkan kita...terasa macam baru je lagi buat post ini..Sedar2 dah setahun ianya berlalu...Maaflah kalau terlewat membuat entry ini... So apa kata kita update azam untuk tahun 2009 dan buat azam baru untuk 2010...:)

Dimulakan ngan azam2 tahun lepas...

Azam aku untuk Anak2
1) Breastfeed Sufia sampai sekurang2nya Dec 2009... : Alhamdulillah berjaya dengan cemerlangnya..:)
2) Spend lebih masa untuk pembelajaran Syaura and target dia dapat full mark dalam exam nya nanti..(owh sungguh tinggi target ku itu) : Alhamdulillah walaupon tidak dapat full mark untuk exam nya tapi nampak peningkatan dalam pembelajarannya....
3) Ajar Syaura ngaji sampai boleh membaca surah dengan sendiri (bukan hafal macam sekarang) and tak lupa ajar solat sampai pandai... ; Alhamdulillah sudah habis surah Ad-Dhuha tika dan saat ini...
4) Spend more quality time with anak2.. : Yang ini tak tau la......Sometimes feel so guilty bila kena balik kerja lewat or kena kerja waktu weekend...sob!

Azam aku untuk diri sendiri
1) Simpan duit banyak2 sekurang2nya 2 kali ganda dari savings sekarang..(ini impian yang tidak tercapai pada 2008 sebab keminusan melampau akibat penjualan rumah..woo woo) : Yang ini gagal nampaknya sebab duit banyak dihabiskan ke rumah baru...:P
2) Mencapai pekerjaan impian yang InsyaAllah akan kekal sampai tua (kot...) : Yang ini belum lagi...masih di takuk lama....
3) Menjadi isteri, ibu yang solehah and kekal sihat so boleh jaga anak2 dan hubby ku dengan baik..(ewah!) : Tang kekal sihat tuh Alhamdulillah semakin sihat ditambah lagi ngan pengambilan supplement...tang jadi istri dan ibu solehah tuh.....ehhe....:P


Alahmdulillah..kejayaan paling besar tahun 2009 ialah kami telah berjaya beli rumah dan pindah ke rumah sendiri...walaupon perit jerih dilalui untuk pindah ke rumah baru ni..tapi sekarang ni terasa sungguh berbaloi baloi dengan apa yang telah dilalui...:)

Apa pula azam untuk tahun baru ini yer...
1) Nak penuhkan isi rumah dan hias rumah dengan lebih baik lagi....(Umah mak macam gua nyah...kosong!:P)

2) Searching again for new and suitable cheese for me...Owh sungguh terasa membuat kerja yang kejantanan sekarang.....mak takut tumbuh otot jer lama2 kat lengan ni..:P

3) Menjalani kehidupan yang lebih baik dari yang sbelum ni...Tak kiralah dari segi mendekatkan diri dengan tuhan, menjadi istri dan ibu yang solehah, menjadi anak yang lebih baik, dan segala aspek dlm kehidupan ini...

Alhamdulillah, walaupon pembukaan tahun 2010 ini dimulakan dengan konflik dan dugaan yang melanda diri di atas kealpaan diriku sendiri, semoga apa yang berlaku akan lebih mendekatkan diri aku dengan Allah dan juga suami...Semoga tahun 2010 akan membawa kebahagiann dan keberkatan pada kita semua....Amin...

2 comments:

~ As ~ said...

semua yg terbaik utk kita dan keluarga di tahun 2010 ni... :-)

Sayang.Ibu said...

selamat thn baru babe... semoga kita semua dijauhkan dari dugaan yg mencabar jiwa...