Wet Wet Wet

Wednesday, December 30, 2009

Owh sunyinya blog ni....makin hujung tahun makin banyak pulak kerjanya...title di atas tu apa yer yang basah? hehehe...Sebenarnya nak cerita tentang dapur basah kami...ataupun Wet Kitchen la...Rasanya tak pernah mention kat sini pun tentang keadaan sebenar wet kitchen rumah kami itu...

Sebenarnya selama ini aktiviti masak memasak semuanya di dry kitchen...sebabnya wet kitchen tuh memang disediakan pemaju separuh dinding saje..ala2 open kitchen gitu....Mak tak koserla nak masak kat open air kan....and sebelah wet kitchen tuh ada satu lagi bilik kecil tempat kami sidai baju...ahaha..namanya sebenarnya maid room tapi maid nak tido situ pon tak muat...

Alhamdulillah setelah hampir separuh tahun pindah rumah ni barui ada rezeki nak menaikkan dinding wet kitchen, pecah dinding bilik maid room tuh as additional space of wet kitchen and buat table top di wet kitchen...InsyaAllah sebagai permulaan yang baik tahun 2010 nih kerja2 menaik taraf akan dimulakan pada 4hb Jan nanti.....oh letih jugak ye cari kontraktor yang offer harga paling murah...ahahaha....Almaklumlah budget pun ciput aje...Owh dry kitchen....selamat tinggallah....siap wet kitchen masak memasak semua di wet saje.....:)

Nota kaki: Tungku dapur bakal menjadi 5 tungku...buat apa yek banyak2 tungku tuh?;P

12 comments:

CT said...

wah...mana gambarnye cik mimi...nak la tgk..ehehehe

~Umi.Sufira~ said...

CT--> Gambar wet kitchen yang separuh tu ke?

Mummy Harith Hannah said...

Mi,
Lamanya ko menyepi... Ekeke...

Dah siap wet kitchen nnt, jgn lupe tepek gambo. Mesti spacious dapur korang! ;)

CT said...

hehe a ah la..kene tgk yg sebelum then baru tgk yg selepas..;P

hajarus said...

hai k.mimi... hjr dtng jln2 ni...

A'ah la kak.. tepek la picnyer.. mesti cantikkan...

Fid said...

ahdik comey
bonus banyak erk??kahkahkahkah

Sayang.Ibu said...

wahhhh... mesti best nyah bila dah siap wet kitchen..tungku byk2 tu gunanya bila nak ajak orang makan kat umah laa tu... hahahhaa

lailasani said...

wowwwwwwwwww... besnyeee.. dah boleh buat benda baru kat rumah. akak masih lagi maintain yg lame.. huhu

maya amir said...

ohww, mesti semangat masak lps nih..heheh.. btw happy new year:)

salzahari said...

dah siap ke belum?

zZana said...

amboi kak mimi dah upgrade sampai 5 tungku..dah boleh bukak catering tu kak..ehehh..nak tgk gambar jugk.

m-i-o said...

mak sokong ada 5 tungku! ya, gunanya ialah nak masak 5 lauk sekaligus bila si intan sarafina datang melawat. kahkahkah :P

mak skang ada 2 tungku je. ibuku siap tanya, cukup ke 2 tungku ni? hisy. bukannya nk bagi makan 10 orang pn :P klo berasap 2 tungku ni pun dah dikira pencapaian tau!