4:44 pagi

Thursday, December 10, 2009

Sejak akhir2 ni aku selalu begini.....Tidur agak tak lena...rr..lena actually..tapi kalau dah terjaga pukul 3 pagi ke pukul 4 pagi ke dah susah nak tidur semula...huwaa!!! Sangat rugi kay!

Harini pon sama...masuk tidur pukul 10...sebab rasa keletihan amat sangat kononnya....tapi Sufia asyik bangun dan menangis ajer.....Yap aku tahu, dia dah mula tak puas susu.....bila siang aku sudah tak mengepam, aku yakin automatically susu aku pon akan mula berkurang....

Kami dah standby FM kat rumah, tapi faham2 lah kalau umminya ada memang bolayanla ngan FM itu...Jadik tulah yang bila waktu malam tuh pertamanya dia jadik lebih kuat ngempeng...ngempeng lebih lama...dan asyik2 terjaga...Itulah sampai satu tahap asyik berjaga jer umminya nih...pukul 4:44 pagi dah tak buleh tidur...

Tapi bila kira2 balik...dari pukul 10 sampai pukul 4 dah ada 6jam tidur kan...kira OKlah tuh....nak lagi best dapat tidur 8jam..ahhaha...tapi esok kompem mak ngantuk nyah kat tempat kerja...

Owh mata, janganlah ko bertukar menjadi mata panda yer....Anyone any tips tak nak kurangkan hitam bawah mata?share2la yer...

Nota: Bangun pukul 4 ni kotlah nak buat solat tahajud ke apa...update blog rupanya dia..ih ih ih..;P

10 comments:

Sayang.Ibu said...

mmg rugi wooo terjaga awal x leh nak tido blk... org kata kalo nk bg ilang kesan itam bwk mata rajin2 tempek hirisan timun. tp aku x pernah lak try nyahhh...

Mummy Dasy said...

mmg rugi...hihihi.. ada 1 produk garnier untuk mata ape namanye lupe plak...tp me pun xpnah guna lagi leh try

lia said...

bg lia best bgn awal sbb boleh kemas2 rumah bagai ha3 sbb lia M wat kerja lps blk kerja so tukar wat kerja umh waktu pagi hening ;p

~ As ~ said...

aishhh kan dah ada set MEK..touch up je...ikikikik

~: UmmiNor:~ said...

saya memang jenis tido awal, masuk kul 9 lebih terus terbabas sekali ngan anak...and yup terjaga awal jugak la, kul 4, 5 lebih camtu...jwbnye mak kemas rumah bagai la...takpun kalu kebetulan ade lauk leftover semalam, harus sahur dan puasa esok hari tuh !!!!

sWeEtdARLiNG said...

blh curi time lunch tuk tido sekejap kot....

♥Hernee Nazir♥ said...

gune timun lbih asli rasenye..hehehe

~Umi.Sufira~ said...

Intan--> Aku pon tak pernah try..camne nak tempek kalau dah asyik2 terjaga asyik2 terjaga...;P

Mummy Dasy--> Owh ada2....thanks 4 sharing:)

Lia--> Itulah tuh sempat mengemop bagai pagi tadi..ehehehe..

As--> Nyah aku tak reti make up pegi kerja nyah...tak pasal kena gelak beramai2..;P

Umminor--> Owh sungguh niatmu bagus sekali...sahur ye? alamak bila pulak nak puasa ni...;P

Afkar'z--> Tak dan pulak nak tido harini..ngee..;P

Hernee--> Asli..tapi kompem asyik tecabut jer...:P

lailasani said...

mimi,
try laaa make up pi keje.. kan buleh prektis tu.. hehehe..
memula maybe diorg gelak laa... lama2 sure diorg ckp.. CUN PUNYEE... :)
(silap komen ke ni?? hehehe... akak komen utk jwpan mimi kat komen AS tu.)

~Umi.Sufira~ said...

Kak Laila--> ekekke..gelak baca komen akak nih...belum sampai serulah kak nak make up gi kerja....err segan pon ada..kekeke...