Sekolah Sekolah!

Thursday, December 3, 2009

Haih..pening jugak memikirkan anak yang baru mula nak sekolah tahun baru nanti....Surat dari bakal sekolah rendahnya dah sampai....Syaura akan ke sessi petang untuk sekolahnya nanti...Sekolah agama sebelah pagi....masih belum daftar sekolah agama lagi...malam tadi sudah ambil gambar passport Syaura...daftar sekolah kena ada gambar passport remember?

Buku2, kitab2, stationeries, kasut sekolah, baju sekolah, bag sekolah wah banyak banget barang nak kena prepare...ehhe! Ini baru anak sorang tau...karang dah masuk 2, 3 makin banyaklah yang kena difikirkan kan...Kena fikirkan schedule baru jugak...transport sekolah..pukul brapa hantar pukul brapa ambil...naik siapa....fuh! Agak mencabar di situ...

Cuti? It's a must. Hari pertama persekolahan nanti ummi abi mesti amik cuti! Yerlah...hari pertama, pengalaman pertamalah katakan.....Jangan anak daraku itu menangis nanti udahla....Harap2 everything will go smoothly.......;P

8 comments:

Mummy Harith Hannah said...

Aku next week cuti, gilir2 dgn ayahnya, sbb Hakim ader 'testing' class. Haa, playschool pon ader 'kelas percubaan' tau. Hahaha.

Oh oh, dan, 4hb Jan tue mmg adalah hari wajib cuti. :P

~: UmmiNor:~ said...

bestkan bila anak dah start sekolah? ye ke hehehhe

saya yg baru kat tadika ni pun dah pening, masuk darjah 1 lg la kan....

btw my hub selalu ckp bila anak dah start sekolah, nampak sgt la mak bapaknye dah start tua :D

pearl said...

aiks roza, dia gi tadika tak nangis kan ? hopefully tak nangis aa kalu masuk skolah..

aisyah la ni after 2-3 weeks asyik becok kate tak nak skolah.. la ni dah ok, takde la asyik nangis je bile nak bersiap ke sekolah

~Umi.Sufira~ said...

Aru--> Siyes? macam tak percaya playskool pon ada kelas percubaan yeah...bagusnya...

Beb, 4hb tuh wajib cuti punya..takut2 terlepas adegan air mata...ekekeke...

UmmiNor--> Yer memang dah terasa tua banget kalau anak dah start sekolah nih...ekekeke..

Wani--> Bertuah tak nangis....makan 2 minggu jugak nak biasakan dia gi tadika harituh..ekekke...

Sayang.Ibu said...

nyah, aku yg anak nk sklh tadika nih pun aku da excited... lagi laaa kalo masuk skolah btol.. kahkahkahhh

~Umi.Sufira~ said...

Intan--> Mestilah ko double excited...sebab anak ko satu sekolah ngan ko..kan kan kan...:)

lailasani said...

moga2 syaura ok..
company kami coti 4hb tu... tp kami lom ade anak lagi yg nk dihantar sekolah.. :P

~Umi.Sufira~ said...

K.Laila--> Dulu company lama mimi company japan gak pon bagi cuti 4hb tu...kitaorang amik kesempatan jalan2 la apa lagi..;P