Mek oh Mek!

Monday, December 7, 2009

Pengakuan ikhlas...wa memang tak pandai make-up....Tapi sejak dapat ini hari tuh...Laki wa asyik tanya2 jer bila nak pakai complete set! Pergh mendera perasaan okeh!

Last2 sebab asyik dok perli je yang blusher tuh sampai setahun pon tak habis, wa layan gaklah....presenting my first own touch-up using complete set of Cik Mek!

Hehe..okeh ke weih merah pipi wa tuh? ke kena merah lagi sebab tak brapa nampak? ke terlebih merah....sesungguhnya wa memang tak reti....!!!hahaha...
Intan, bila ko nak ajar aku?ngee...


Nota: Terlebih malu tapi nak gak wat entry nih..terus kata nama berubah jadi wa!ahahhaa...

18 comments:

Mummy Dasy said...

ok lah tu kot...

Sayang.Ibu said...

ok laa tu nyahhhh.. mak pun bukan pandai beno.. main tempek jer. tapi prektis make perfect nyahhh.. ko pakai slalu, lama2 mesti terer. kalo umah ko dekat, leh kita bukak kelas.. wakkakaaa... ko tau, aku punye blusher yg pakai hari2 tu pun dah sethn lebih x abih2 nyahhhh.. kalo ko pakai jarang2 kang, sampai expired pun x abih lak.. :)
en yort suka laa tu nak tengok bini cantik menawannnn... bertuah ko nyahhhhh... ;)

Mama Adib said...

shantek wa cakap luuu

ha ha bila baca lu berbahasa wa, ku ingatkan ku dah salah blog tadi

nieda said...

cantik, maybe blusher kena merah kan skit lagi tak berapa nampak..heheh just my opinion jer

ninaazmie said...

wah akak.......cara cik abg akak perli tu sama cm cik abg nina..smpi sakit otak nak dgr, selagi kite xbuat..go ahead kak mimi, dh pandai mesti share tau.

yOrTs said...

wa dah cakap dah, kasi bedak sampai putih, pipi merah gila, gincu secubit je kat bibir. baru macam geisha utk kabuki jepun

JaNnAh said...

ok lah tu.. practice makes perfect!!

Fara said...

waaa manyak cun. wa pun xpandai make up jugak. lagi...lipstic pun kekadang dh expired pn nmpak mcm baru. hahahhahah

Fara said...

waaa manyak cun. wa pun xpandai make up jugak. lagi...lipstic pun kekadang dh expired pn nmpak mcm baru. hahahhahah

Che Lin said...

amboi en.yot! hahaha~

Siti @ nurie said...

he he eh,,ok gak tu..tapi rasanyer kene pakai bedak asas dulu ke, pelembab muka dulu ke..hik hik hik...seb bek hubby siti cuma soh pakai lipstik je...siti pun tak reti langsung bab2 mekap ni...cuma bila mekap tu dah masuk sethun, mesti terus pas2 pada akak ipar or akak siti yg mak andam tu...he he he

~ As ~ said...

aku setuju ngan Cikgu Intan, prektis mek perfect...nnt dah terer, demand lah ko, nak itu nak ini pl...ahahha

hajarus said...

amboi santiknyer akak hajar sorang ni... hehehe...

~Umi.Sufira~ said...

Mummy Dasy--> Serius?:P

Intan--> Takpe beb..harus aku menuntut ngan ko bila2 kita jumpa...ko yang rajin tuh pon setahun tak habis nyah??haruslah aku sampai 3 tahun pon tak habis..ekeke...Yap setuju, praktis make perfect!:)

MA--> Ahahaha..mak malu nyah..terus tertukar jadi wa!:P

Nieda--> Yer ke tak cukup merah? noted!:P

Nina--> Takdenya nak share nina oi..rasanya memang sampai bila2 tak pandai..ekeke...

En Yot--> Eh sejak dua menjak ni, selain gubah bunga, hal2 make up pon dah expert nampak gayanya tuh!;P

~Umi.Sufira~ said...

Jannah--> Yap setuju! kena banyak praktis!;P

Fara--> Hahhaa..lu samalah ngan wa....;P

Che Nor--> Hahaha...aku gelak ajerla...;P

Siti--> Itu dah complete ngan pelembab dan bedak asas dah tu...ahahaha..mak taram je nyah!!!

As--> Aku rasa tak kot..pakai mana ada..baik aku demand benda lain nyah!ahhahaha...

Hajar--> ;P...hajar cheer up kay! Semoga hajar terus tabah..

lailasani said...

hehehe,, ok lah gak tu..
tp kalo merah lagi pun comey.. tp jgn silap tenyeh blusher, kang nampak cam clown. ngeee..
akak pun tak terer.. saje je komen ala2 terer gitu...
lame2 nanti sure pandai sdiri punye...
hehehe..
atau taktik akak, ms pi beli kat mana2 tanya promoter ittew.. ngeh.. ngeh.. ngeh...

~Umi.Sufira~ said...

Kak Laila--> Itulah tu..kalau silap tenyeh dah macam clown..takpun sebelah kiri ngan sebelah kanan tak sama seimbang..;P

Marisa said...

berseri u...