Rombak Kelas!

Saturday, January 23, 2010

Setelah 3 minggu persekolahan, hari Khamis lalu kami dapat surat dari pihak sekolah tentang penetapan kelas....Masa baru daftar harituh Syaura kelas terakhir iaitu kelas 1 Yakin out of 11 classes for standard 1....Remember I told previously her primary school has 400 students for standard 1?Ramai kan?I knew it they arranged the classes by alphabet at the first place....So nama Syaura mula huruf S masuklah kelas terakhir...hehe...

And I knew it she loved her friend in the class so much...hari2 ada je cerita best tentang kawan2 nya...Saidatul itulah....Vijay inilah...Sarah itulah...And then entah bila pihak sekolah adakan ujian penetapan kelas, khamis lalu maka sudah tetaplah kelas kekal untuk anak daraku itu....Alhamdulillah kelas baru Syaura will be kelas 1 Bijak....Kelas kedua selepas 1 Arif....Syukur sangat walaupon Syaura bukan di kelas pertama tapi kalau nak kirakan jumlah murid tahun 1 yang 400 tuh, ummi dah syukur sangat Syaura berjaya menyelitkan diri di kelas kedua...

Ummi tau persaingan yang bakal Syaura lalui sangat hebat nanti...Dulu Ummi darjah satu sampai darjah 6 cuma ada 4 kelas aje....Murid pon tak sampai 100...Cikgu dapat bagi sepenuh perhatian pada anak murid...Kalau keadaan kakak sekarang ni yang satu kelas maybe nearly 35orang murid...you have to struggle hard dear...Ummi dan abiy akan bagi sepenuh support pada kakak....

Cuma yang tak best, kami ada dengar sok sek sok sek dari parents lain mengatakan murid yang terpilih masuk kelas first tuh rata2 anak2 cikgu sekolah tu....atau anak2 sedara mara cikgu, biasanya dapat soklan bocor masa ujian..hehehe...yang ni ummi tak berani komen...Wallahualam...Good Luck kakak! Walaupon hari Jumaat start kelas baru, Syaura dah mula cakap boring ngan kelas baru..Sabar kak ye! Lama2 karang OKlah tu ngan kawan2 baru..:)


Nota kaki: Ala Kakak ummi dulu kat MRSM kelas ke 8 out of 12 biology classes...ehehehe...Akak kira orait lagi tuh!:)

9 comments:

necchan said...

wpon persaingan syaura sengit, iA akan mengajar syaura utk sama2 struggle for the best. ganbare!
(daku dulu kan mi, masa drjh 6 muridnya hanya 16 org saje :p punyalah kecik sekolah tu dan serba kekampungan. hehe.)

faisyura said...

wahhhh congrats syaura! ;) huhuhu sejuk perot tak roza? ;P

~Umi.Sufira~ said...

Oja, 16 orang murid je Ja? Sikitnya...mesti ko paling menyerlah kan..ekekeke...

Itulah Oja..aku memang risau takut anak aku ketinggalan...haih...

Baid, Alhamdulillah lega jugak walaupun kelas kedua...:)

pearl said...

Alah syaura.. kawan dgn org2 bijak nih memang boring lah

huahuahauah

Me_Bee N Kids said...

Omedetou syaura !! Takpe2 ..kelas kedua pun bijak aper ..masih baru2 lagi ,, lelagi ler mak pak die pandai ..konpem anaknye pun pandai ( buleh diguna pakai tak ?? !! ) heheh ...

Insyaalah x ketinggalan syaura tuh

Siti @ nurie said...

ramainyerr....giler tul..tapi, bab pemilihan kelas tu, selalunyer mmg cm tu pun...uiks..boring?..anak2 skrg mmg cepat boring..he he he..good luck syaura...

Zety Zin said...

bukan senang nak dapat kelas nombor dua tu... tahniah syaura. bagus bagus! belajar rajin-rajin ye :)

Sayang.Ibu said...

hishhh.. gosip je tu beb, kalo btol.. blh buat aduan ke PPD..
anyway 2 out of 11 is GREAT nyahhh.. congrats kakak syaura!!! :D

~Umi.Sufira~ said...

Auntie Wani, mesti kawan2 auntie kat U sekarang boring yer?ehehhee..:P

Kak Liena, eh tak jugak kak...keturunan mempengaruhi 60% je rasanya..:P..tupon mak paknya idaklah pandai mana..hehehe..:P

Siti, baru tukar kawan baru tu siti..tu yang dia boring...lama2 kang hopefully OK...:)

Zety, ahahaha...baik ko cakap bukan senang nak dapat kelas nombor satu nyah...:P

Intan, hehe..biarlah nyah...malas mak nak mengadu...ahahah...sebab tak tau sejauh mana kesahihannya..:P