Cuti sekolah @ Animal World Safari Park A Farmosa Resort

Wednesday, August 20, 2008







Kebetulan harini, ummi ngan abi kena pergi Seremban settlekan beberapa item lagi tentang penjualan rumah (lawyer Seremban). So terpaksa amik cuti and kebetulan cuti sekolah memang hari yang di tunggu2 oleh Kakak Syaura utk berjalan2. Macam biasalah kalu cuti sekolah habis suma buku warna dia dah habis kaler. Buku cerita tu dah dok ulang2 baca. Hari Isnin umi belikan buku sticker + buku warna pun hari selasa ummi balik kerja tengok suma dah habis kaler. Kebosanan yang teramat le tuh sbb takde apa nak wat kat umah. Cuti sekolah la katakan...keke.. So dalam mencarik2 idea ke mana nak bawak Kakak Syaura ni memang ada terbaca kat site Mama Yani and Mummy HnH tentang Animal World, A Farmosa Resort so we decided nak bawak Syaura and Sufia jalan2 situ. Tapi memang kesuntukan masa sebab pagi dah pergi Seremban, sampai sana pun dah petang. Show yang dapat pegi pun cuma Wild Wild West sahaja. Kakak Syaura syokla..seronok betul dia lari sana lari sini...Cuma dapat gi Animal World je.. Lain kali kalu ada peluang bolehla pergi Water World pulak... Tapi yang tak syoknya harga ticket maahaaal... Rm50 per person + cuma pergi satu tempat je..kalu masuk Water World sekali maybe ada diskaun skit... Tapi Syaura and Sufia happy...Oklah kan...Some pics of us at Animal World, A Farmosa Resort;)




Ummi and Sufira at the entrance





Pipi Sufia and tiger





Abi ke zebra ni?

Wow tingginya girrafffe!!


> Wild wild West show




P/S: Bila anak dah sekolah ni dah pandai bosan setiap kali cuti sekolah...Wah every time cuti sekolah nak kena amik cuti and fikirkan manalah lagi tempat2 best nak bawa anak2 bercuti.. Friends kalu ada tempat2 menarik bagitau la yer....Plan untuk Cuti Sekolah akan datang lak..ehehe...

3 comments:

lia said...

amboih...
syiok nyer dapat coti2 malaysia...
he3...

anak da besar syiok la ek bawak p tgk animal...
btw syaura da berapa tahun?

Rozamimi said...

Hi Lia, itulah sekali sekala bawak budak2 ni berjalan..memang depa suka...

Syaura bulan sebelas ni dah nak masuk 5 tahun...Sekarang ngah Tadika 5 tahun la..;)

Wanda said...

Interesting to know.