Ya Allah selamatkan Nurul Ain~~

Tuesday, July 15, 2008

Ain (blue scarf) during her 21st birtday party

Everything happened too fast.... Aku tak sangka sama sekali.. Last week since hari Isnin lagi Ain my QA Inspector also one of my close friends MC..demam katanya... Hari Selasa pun sama... OKlah and then hari Rbu ain datang kerja isi form cuti, aku tanya Ain dah sihat ke? Dah OK ain jawab tapi nak gi klinik lagi.... tapi ain datang gak kerja... Hari Khamis tu last jumpa dia.. Pagi ain kerja macam biasa tapi tengok mata dia merah, menggigil2... bila suma orang suruh dia cuti dia kata dia takde apa2... "Kak Mimi, Ain dapat MC lagi Ain nak rehat half-day ye" "OKlah nanti ain tido kat surau yek..." Aku ingat lagi last word aku cakap ngan dia last week.... And then Isnin and siang tadi Ain tak dapat kerja lagi... Member satu grup Ain cakap Ain masuk ward, suma ingat dia cuma demam biasa.... Kebetulan ada member satu grup hantar baby gi Hospital Sultanah aminah hospital Ain warded tetiba dapat berita ain dah masuk ICU... Ya Allah! Suma orang terkejut... Aku and some friends terus bergegas melawat Ain kat HSA ICU ward... On the way, Kak Etty call. "Mimi Ain dah teruk, nada teresak2. Ain dah tak rupa macam Ain".. Aku terkejut..tak sangka sampai macam tu skali.. And then bila sampai we all take turn utk tengok dia... Ya Rabbi...berjurai air mata aku tengok condition dia.... Dah tak sedarkan diri... mata separa terbuka, penuh lendir kat kelopak mata, muka bengkak, penuh bintik2 merah kat muka...ada darah sikit kat bantal..wayar di sini sana....dalam tekak ada wayar maybe utk pernafasan.... ya Allah selamatkan Ain.." Ain sakit denggi berdarah.. Dah teruk dah makan kat hati, paru2.... Sepanjang kat hospital air mata tak berhenti..... Sebelum balik dari hospital aku masuk lagi skali jumpa Ain..." Ain, ni Kak Mimi...akak mintak maaf suma kesalahn akak, Ain cepat sembuh ye..suma kawan2 tunggu Ain" Aku nampak air mata bergenang kat kelopak mata dia... She hears me!! Terbayang keceriaan Ain kat tempat kerja..aku pun selalu marah dia as she quite nakal... Visitors or anyone who read this post, sama2lah doakan kesihatan ain... Semoga dia cepat sembuh...sesiapa yang melihat keadaan dia mesti akan menangis wlaupun tak kenal dia...

Some updates from friends who visited Ain yesterday:
1) Dua dua belah matanya dah ditutup dengan kapas...kesiannya..T_T
2) Leher kanan dan kiri ditebuk dimasukkan wayar..
3) Lidahnya pecah2...
4) Tapi doktor kata denggi dah menurun tapi athma pulak menyerang...At least some good news... Hopefully she will recover soon...


Alhamdulillah..berkat doa dari semua Ain dah sedarkan diri setelah koma selama 7 hari... Dia dah mula bercakap2 and ingat sesape yang melawat dia.. Tapi mungkin dia tak dapat menerima keadaan dia macam tu dia bangun terus meronta2 mintak dicabutkan semua wayar2 kat badan dia... Terima kasih kepada sesape yang telah mendoakan... Memang amik teladan betul ngan apa yang terjadi ni.. Selalu amik endah tak endah je ngan bahaya nyamuk aedes ni...

Berhati2lah dengan nyamuk aedes, pembunuh di dalam diam..
.

7 comments:

YANI said...

Mimi, sedihnya baca pasal Ain ni..denggi ni memang pembunuh dlm senyap kan...mintak2 selamatla Ain..amin

mimi said...

Kak Yani, kesian sangat tengok keadaan dia... tak sangka sakit demam denggi berdarah teruk sangat sampai mcm tu skali...selama ni cuma dengar tak pernah tengok... Jauhkanlah kita suma dari serangan aedes durjana ni...

Mummy H&H said...

Kesiannyer... semoga Ain cepat sembuh! Ya Allah, tak sangka macam tue sekali effect demam denggi nie yek...

lia said...

sedih nyer baca post nih...
sekarang mmg byk nyamuk aedes... sembur bagai pon xkurang jugak...

lia doakan ain ni sembuh cepat.. insyalah....
amin...

mimi said...

Aru, Lia and kepada sesiapa yang mendoakan Ain..terima kasih bebanyak.. insyaAllah saya akan up-date kan condition dia... semoga doa kita dapat meringankan sakitnya...

ojasamid said...

kowai ye mi, nyamuk aedes ni. kami dahlah nak balik ogos ni, dengar cerita tgh hayaru psl denggi. waa...

semoga ain cpt sembuh. nnt updatelah tntg perkembangan dia ye mi.

mimi said...

Tulah Ja, kerana seekor nyamuk menderita sampai macam tu sekali...

Wah Ja.. ko nak balik Malaysia ye Ogos ni...habaq2 la yek bila ko kat sini... Mana tau ada rezki boleh jumpa Affan lagi...;)