Rahsia kecantikan wajah~~

Thursday, June 19, 2008

SERI WAJAH & SIHAT CERGAS

1. Agar wajah selalu segar, berseri-seri dan cantik,cucilah minima 5 kali sehari dengan air wudhu.Jangan langsung dikeringkan, biarkan menitis dan kering sendiri. Lalu ambillah sajadah, shalat, berdzikir, dan berdo'a..

2.. Untuk menghilangkan stress, perbanyaklah 'olahraga'. Cukup dengan memperbanyakkan solat. Ketika solat, kita mengerakkan seluruh tubuh. Lalu berkonsultasilah pada Allah SWT dengan dzikir dan do'a.

3. Untuk pelembab, agar awet muda, gunakanlah senyuman. Tidak hanya di bibir tapi juga di hati. Jangan lupa bisikkan 'kata kunci', "Allahuma Kamma Hassanta Khalqii Fahassin Khuluqii" (Ya Allah sebagaimana engkau telah memperindah kejadianku, maka perindah pula akhlaqku). (HR Ahmad).-


DOA TENGOK CERMIN

4. Untuk punya bibir cantik, bisikkan kalimat-kalimat Allah, tidak berbohong atau menyakiti hati orang lain, tidak menyombongkan diri atau takbur.

5. Agar tubuh langsing, mulus, diet yang teratur dengan berpuasa seminggu 2 kali, Isnin dan Khamis. Jika kuat, lebih bagus lagi puasa Nabi Daud AS i.e. selang satu hari. Makanlah makanan halal, perbanyak sayuran, buah-buahan, dan air putih.

6. Untuk mengembangkan diri, sebarkan salam dan sapaan. Dengan demikian kita akan banyak dikenal dan disayangi..

3 comments:

Mummy H&H said...

maybe aku harus start puasa laa... selain beribadah & qada' puasa last year, leh laa turunkan berat sket... walhal makan same jer mcm sblm BFing... so, sepatutnyer turun, tp xturun2.. naik lagi ader.. iskk...

mimi said...

aku pun belum qada' lagi... ada 2 hari...tapi takut BM berkurang jek...tapi takpe yakin je.. InsyaAllah BM dapat maintain...

infoGue said...

artikel anda ada di:

http://kecantikan.infogue.com
http://kecantikan.infogue.com/rahsia_kecantikan_wajah


anda bisa promosikan artikel anda di infogue.com yang akan berguna untuk semua pembaca. Telah tersedia plugin/ widget vote & kirim berita yang ter-integrasi dengan sekali instalasi mudah bagi pengguna. Salam!