Breastfeeding benefits~~

Monday, June 30, 2008

Makin lama umi BFing Sufia, makin jatuh cinta pada BreastFeeding....Terlalu banyak benefits yang umi and adik Sufia dapat...some as per below:

1) Sufia jarang2 demam. Sepanjang kena jab pun cuma skali je Sufia demam tupun tak sampai setengah hari...Alhamdulillah... Hopefully lepas2 ni pun adik sentiasa sihat..

2) Adik sentiasa well-behaved walau kemana umi angkut sekalipun. Harituh pi Tioman pun suma orang basah2 pegang adik, adik heiki je...baju umi basah and masin pun adik bf dengan selambanya kihkih..

3) Paling best, pi jalan2 tak perlu sibuk2 nak bawak bakul termos, botol susu, susu tepung segala..Kakak pun dah besar, kalu kluar minum air kotak milo je pun OK, memang kalu jalan2 lenggang kangkung je...siap boleh bergaya ngan handbag

4) Ummi boleh makan apa je yang ummi nak makan tapa mengira kuantiti hehe...senang cerita boleh melupakan diet buat seketika...Alhamdulilah umi makan mcm dinasour pun boleh menten berat...Ni suma pasal aktiviti mengepam utk bekalan susu adik memang menggunakan byk tenaga...naik turun tangga at least 6x sehari simpan susu kat pantry...

5) The bond between adik and umi...memang manja...

Anybody agree? I think all nursing mommies will agree with me....Hopefully I can BF you until the last drop...huhu....

7 comments:

ojasamid said...

betul mie, i agree with all points that u gave. same here with affan. alhamdulillah, berkat susu ibu anugerah ALlah.hehe.

somehow akan buat kita utk lbh motivated to continue breastfeeding selagi terdaya dan selagi diizinkan Allah.ganbarou..:)

mimi said...
This comment has been removed by the author.
mimi said...

Tulah ja... Semoga kita gambaru hingga ke ahirnya...kekeke...

umi nuha said...

setuju! setuju! setuju! ihik

Mummy H&H said...

SETUJU 100%!!!

(sedey sbb Hakim tak dapat nikmat susu ibu mcm Humaira... *sob*)

lia said...

hai...

mmg btol ckp u tuh....
cuma i skng tgh krisis susu... hope i can survive atleast tll my son 6month xclusive.. amin...

mimi said...

Hi Lia, thanks for visiting my blog. Hopefully Lia dapat menangani krisis dengan baik and jangan stress2...kalu stress lagi susu takmo kluar...Selamat berjaya!