My home made food mission success!!!~~

Saturday, June 14, 2008

Finally, my mission to feed litle Sufia with my 'home made food' success!!
Macam biasa kalu weekend i mesti bangun pagi dengan penuh semangat waja to cook special food utk adik sufia tapi setiap kali jugakla sufia muntah la...tolak2 tendang2 takmo makan....

Dengan tidak putus asanya today umi bgn pepagi and prepare your food.... harini umi decide utk tak campurkan your bubur ngan my BM.....cuba jaya kan....

and then blend lama2 sampai halus btul2....Bila adik baru bgn tido around 830pg tu ngah mamai2 umi trus suap...kekeke...ahamdulilah adik tak menolak langsung....suap telan suap telan... boleh tahan byk jugak....happy nya....So catat sejarahla dah 6bln setengah baru adik betul2 makan... and my conclusion is memang byk memrlukan kesabaran nak layan karenah ank2 ni...hihihi....



2 comments:

Mummy H&H said...

Alhamdulillah, akhirnya Sufia nak makan juga ekk... kalau tak, taihen laa umi nak express byk2, nak cover siang hari... tanoshimi nyer weekend nie, nak ajar Hannah makan... heheh...

mimi said...

Itulah aru... Gambatte masak sedap2 utk Hannah.... Menggeliat2 sikit2 tu biasalah... Nanti updatela Hannah suka makan ke tak yek...