Phuket, Thai:15 June 2010

Sunday, June 27, 2010

Lambat betul makcik ni nak siapkan entry bercutinya yer...hehehe...dah 2 minggu dah pon berlalu tapi entry last day baru nak buat harini....takpe2 pelan2 kayuh..hehehe...wokeh 15 June 2010 was our last day at Phuket...

Harini ialah hari shopping souvenir and nak mandi puas2 sampai hitam kat pantai Patong...So pagi2 keluar kami confirm kan dulu status check out bilik...alamak bilik kami kena check out pukul 12...so camne nak merayau2 risaukan pasal bag2 tuh...so kami tumpang barang kat bilik Intan sebab Intan leh check out pukul 3...

So around pukul 10 lebih lepas transfer semua bag2 ke bilik Intan kami jalan2 dulu ke pekan Patong and ambil keputusan untuk berpecah ngan family Intan yang che abangnya nak cari barang2 diving dulu...Kami naik tuk tuk terus ke The Jungceylon...Owh besar yer shopping Mall ni...

At Jungceylon
Nampak tak tulisan Jungceylon kat kapal belakang tuh?


Jungceylon sebenarnya big shopping Mall kat sana..tapi dalam tuh banyak souvenir stall...harga sama je ngan harga kat stall luar...siap buleh bargain gila2nya...ehehe...nampak tak gambar bag bawah ni...satu beg penuh ngan souvenir....mana taknya borong T-shirt yang harganya 150bath sehelai...around RM15...kami di Jungceylon sampai tengahari sebab Che Abang sibuk carik jersey celup..ehehe...
Makcik busy beli souvenir..
Ni namanya depan beg belakang beg tepi beg juga...semua sama berat:


Comel kan stall souvenir kat sini...kreatif..

Kemudian selesai shopping kami makan di kedai halal Pak Arab..owh harganya mahal..servis lembab and tak sedap....bukan ada customer lain pon tapi tunggu dekat 40 minit...lagi satu nama je kedai halal tapi ada jual wain..ehehhe...kelakar pon ada...

Balik bilik kami terus bersiap2 nak mandi laut...as kami dah kena check out bilik, kami bawa keluar semua bag so bagi kat hotel untuk simpankan....fuh..kalini memang mandi laut betul2....dari pukul 2 sampai pukul 5...3 jam u olss...berendam kat Pantai Patong...naik hangus muka anak beranak kay....


Penat mandi, isi minyak..hehehe...

Tengok jam dah pukul 5 kami cepat balik ke bilik...owh lupa nak cerita dari hitel ke Pantai Patong kami naik motor...kami sewa denagn harga 200bath untuk 6jam...best jugak naik motor panas2 dan basah2 ni..ehehe....balik ke hotel kami diberi shower room....yerlah bilik kami tadi dah check out...shower room ni sama je macam bilik kami.....sangat selesa...sebab tuh kami betul2 suka hotel ni...service memang best! Dalam pukul 545 kami semua dah bersiap untuk balik...Owh teksi akan datang pukul 7 untuk hantar kami ke airport...apalagi ada masa sejam lagi u ols...kami bungkus nasi goreng sea food terus zuup ke Kinnari Spa lagi...Oil Massage lagi u ols sebelum balik....wah wah...badan dah memang penat.....penat shopping penat mandi laut..pekena oil massage.....superb marvelles...!!!fuh perasaan yang tak dapat digambarkan...ehehe...

Tepat pukul 7 siap massage cepat2 balik hotel..tengok2 teksi and family Intan dah tunggu kami...so zaas kami nertolak ke air port...makanya selesailah kisah percutian kami ni...wohho seronok banget! Tak rugi kami pilih Phuket untuk percutian dua familia ini..Phuket, ada rezki akan kami datang lagi....:)

4 comments:

Nieza Ishak said...

mimi,

puket dah melambai-lambai kami. kena plan baik2 ni ... hihihi

Sayang.Ibu said...

ahaksss... sila nieza sila.. bajet mak dah tolong buatkan kannn... best kan mimi kannnn...*wink*

~Umi.Sufira~ said...

Nieza, sila2....tak nyesal...:)

Intan, hehehe....macam nak gi lagi..:)

Karren Smith said...

eh roza, memang betul lah..restaurant pak arab ni tak mementingkan services. diorang selamba je slow2 bile menghidangkan makanan. if nak cepat, ko kene tayang2 muke dekat kaunter. takpun ko bawak balik tapau je le. aku pun heran, awat le diorang tak utamakan customer order. boleh pulak buat keje lain2 dulu, bukannye nak cepatkan settle order customer. memang pelik, tapi itu juga le realiti yang aku hadapi kat sini. yele nak makan halal kene pi kedai pak arab jugak la kan.. eh menu arab beserta wain tuh perkara biasa disini. pelik tapi benar. hahaha

wani-