Phuket, Thai: 13 June 2010 Part 1

Thursday, June 17, 2010

Sambungan entry sebelum ini...Oleh kerana kami telah terpedaya dengan travel agency merangkap taxi driver nya travel company yang memujuk rayu dengan suara lemah gemalai, so on 13June kami chartered la taxi yang sama untuk jalan2 sekeliling Phuket pada hari kedua ni....Untuk the whole day selama 8jam taxi driver bernama Mohammad, Thai muslim bawa kami jalan2...kami dikenakan charge 2500bath...rasanya agak mahal juga sebab sebenarnya kami buleh dapat harga teksi yang lebih murah lagi....tapi masih buleh diterima lagi sebab teksi yang kami naik tunggu sungguh besar dan selesa untuk kami dua keluarga...dan Mohamad pon melayan kerenah kami dengan baik sekali...Journey with Mohamad started from 10pagi....

So kami bangun seawal 6pagi pada hari kedua ni...excitedla konon...rupanya pukul 6pagi kat Phuket dah terang!!!subuh around pukul 5 gamaknya...hahaha...then bersiap2 kami pi breakfast dulu di hotel...senang amik pakej breakfast ngan hotel skali..Sementara menunggu pukul 10...kami sekeluarga jalan2 ke Patong beach dulu..ha time ni baru kami belajar kat sini everything kena tawar...kalau tak memang kena ketuk habis2an...kami naik Tuk Tuk ke Patong Beach....

Jalan2 at Patong City sebelum ke patong Beach
Ride on Tuk Tuk...ehhe..best gak naik tuk tuk ni taww!!
At Patong Beach...lawa weih....around 8am pagi nih...:)

Bila dah dekat pukul 10, kami cepat2 kembali ke hotel untuk jalan2 sekeliling Phuket Island...First sekali Mohamad bawa kami ke Karon Beach...
Karon Beach...lawanya..indah ciptaan Allah...
Wajib bergambar dengan Cekgu Intan yang cun!:D
Family photo at Karon Beach...

Then, Mohamad bawa kami ke Karon Beach View...buleh sightseeing lautan biru dari atas bukit...wow!!pemandangan yang marbeles...
Syaura chan @ Karon View Point
Seriously...so nice view from here..:D
Kasik can lah cameraman bergambar laks...
Ngan Cekgu Intan lagi...:)

To be continued.......................:D

3 comments:

zailamohamad said...

Salam, Zaila last year pon g ke Phuket, duduk hotel dekat ngan Patong Beach, malam2 jalan kaki ke Bangla Road, Karon View tu pon kami g juga, memang heaven ah g Phuket tapi sedih bila teringat kisah tsunami yang melanda Phuket dulu

Mummy Dasy said...

huh best tu... enjoy sakan...

~Umi.Sufira~ said...

Zaila, oh...seriau mengingatkan pasal tsunami tu kan..tapi cantik betul pemandangan kat Phuket tuh...biru sana sini:)

Mummy Dasy, memang sakan!:D