Berbudi 'Bahasa'

Monday, June 28, 2010

Wokeh...aku dah selesai buat entry percutian...Ni nak cerita pasal benda lain pulak..hehehe...sebelum cuti sekolah harituh Syaura telah selesai menjalani peperiksaan pertengahan tahunnya...So bila dah habis exam, naik sekolah dapatlah result examnya....hmm...nak kata bagus sangat tak juga...nak kata teruk sangat pon tak juga...

Tapi Syaura memang lemah bab math and science....yang buat aku lebih kecewa sebab bila check2 balik, cekgu sains syaura ada salah tanda....ada dua jawapan yang sepatutnya betul.....markah Syaura dapat sepatutnya 80...oklah tu kan at least A....tapi Syaura dapat 76 jer...berkali2 kami check balik memang jawapan tuh sepatutnya betul...hmm nak harapkan anak dara kami tuh pergi perbetulkan balik dengan cekgunya entahla....tapi kami akan cakap dengan cekgunya kalau ada report card day nanti...math pulak cuma 78...B jugak tu kan...

Tapi dalam kekecewaan math dan sains nya tuh...baru kami sedari anak kami nih sungguh berbudi 'bahasa'..hehehe...tang bahasa tak kiralah bahasa melayu ke bahasa inggeris ke bahasa arab ke..memang skor....range from 94 to 100...Alhamdulillah syukur sangat...mungkinkah Syaura memang tak ikut aliran kami yang selalunya skor kat math n science ni...???hehehe...takpelah nak....kita usaha lagi yer...yang penting mana2 yang skor tuh sila menten....peace:D

Berbudi bahasa amalan mulia..:)

5 comments:

Min Aina Ila Aina said...

Acik nak rekomen Syaura ambik Linguistik nnt ye.

Saya dah lama baca blog akak ni,siap dah cuba beberapa resepi US.hehe.

Sayang.Ibu said...

hebat syaura, score bahasa yer.. xpe, nnt aunty kasik tusyen sains.. ahakssss

~Umi.Sufira~ said...

Min Aina, salam perkenalan...:) Oh amacam cuba resipi US..menjadi tak?hehehe..:)

Intan, itulah nyah...kecewa betul aku...:(eh tuisyen free ke?ehehe..

Me_Bee N Kids said...

Takpe Mimi kecik lagi ...baru Tahun 1 ( amboi sedap jer ckp ) ..padahal kalau akak pun menggelabah jg ...masih byk masa utk improve ..chaiyok !

~Umi.Sufira~ said...

Kak Liena, maunya tak menggelabah..hehehe..anggap jelah lambat panas syaura tuh...harap2 peksa akhir tahun dia skor..:D